Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с SRS


Tedy

Препоръчано мнение

Здравейте колеги! От вчера имам малък проблем.След като си играх та свалях "CD-то" ми светна лампичката за SRS-a от какво може да е.Прегледах вс. букси и тн. но ненамерих нищо откачено.Автомобила е 1.9 Tdi 96г. ( XMCLNDA4AVF004415 )

П.п Не съм сигурен че може да е от това че съм свалял "CD-то"

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

-"музиката" няма общо със Аирбъците, единственото общо е захранващо напрежение и захранване(+) след контакт но те не са от общо място(предпазител) и предполагам не си вкъсявал кабелите за да пукне бущонче някое?!

-Ако част от окабеляването на SRS (а то е в оранжеви изолации) минава близо до снопа на радиото или е общо снопиран(не мога даю си припомня как е в твоята кола)...може при разбутването на кабелажа на се е размърдал някой съединителен куплунг на бъците, тоест леко да се е поизвадил и оттам да е загубил контакт. Но това е хипотетично! Най вероятно е някъкво съвпадение, заради това най лесният начин за откриване на проблема е да се диагностицира SRS контролера с подходящ скенер, там ще укаже вярно откъде му е проблема, да се изчисти грешката и ако недай боже се появи пак веднага след чистенето, то означава че точно това е проблема. И евентуално отстраняване на този проблем.

Ако след чистенето няма грешка и значи всичко е ок.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...