Премини към съдържание

Как се мери компресия на 1.8ГДИ


vanko91

Препоръчано мнение

Здравейте колеги. бих искал да разбера какви са стъпките при мерене на компресия. Както се вижда става дума за Mitsubishi Carisma 1.8gdi,и какви са минимални и максимални допустими стойности. Искам да я меря,че като гледах разни клипчета с карисми ми се струва,че се режат по добре и по рязко като се натисне педалана газта.

 

Бях чел преди време дето Milen_z беше писал че при рязко натискане и пускане на газта без да се задържа педала трябва колата да вдигне поне 2500оборота,какво искаше да каже с това и какъв ще е проблема ако не ги вдигне тея обороти. :mitsu-smiley: :help:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Както и бихте ли ми казали по какво мога да усетя слаба компресия без да я меря,освен по малко мощност-например може ли да се усети при спирането със сваляне на скорости? Какви са причините за слаба компресия освен-износени сегменти,цилиндри...? Може ли да е от клапани? И могат ли да се регулират клапаните-питам защото по принцип знам че клапаните на колите се регулират да отварят с точно разстояние примерно 0,2-0,3мм,,,а бях чел някъде за това че някой клапани били с пружинки и не знам и аз точно какво беше не разбрах добре затова питам вас? :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...