Премини към съдържание

Балкан стар или доверен сервиз?


Препоръчано мнение

Здравейте колеги!

 

Удариха в събота Лансъра (2008 г.) на моя приятелка. Ударът е страничен, отпред в ляво, без да е засегната гумата. Има счупени предна броня, ксенон (фар), халоген, тотално изкривени капак и калник и доста посъбрани и изкривени елементи в коша. Няма отворени възглавници, тъй като катастрофата е станала с много ниска скорост (боклукчийски камион ѝ отнема предимството), нито е влязла в серивзен режим. Имам съмнения за усукване, понеже има луфтове и от другата страна и пасажерската врата закача калнинка при отваряне, също както и си личат размествания около предното стъкло, макар че не се усеща нищо при каране, не криви волан и т.н.

 

Въпросът ми е следният - колата е с премия 28000 лв, но е на 5 години. Т.е. трябва доплащане за оторизиран сервиз на Балкан стар в София (те или Ратола). Струва ли си? Почти съм сигурен, че Армеец, където е застрахована колата, няма да изплатят цена за оригинални части, а от Балкан стар (особено) и Ратола ще сложат каквото си искат. Единственият бонус, за който се сещам е, че все пак там познават самият автомобил вероятно по-добре и евентуално ще стане сравнително бързо (това е работа за 3 дни, ако има частите). Същевременно знам хубав доверен сервиз, с дозер-маса и т.н., който обаче се занимава предимно със (скъпи) немски автомобили и затова частите за японските се бавят зверски много (месец+). Работят много качествено, но тя предпочита да стане възможно най-бързо. Та това е дилемата - доплащане за Балкан стар/Ратола или да търсим друг читав доверен сервиз, където евентуално да стане по-бързо? Благодаря!

Редактирано от Celeborn
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...