Премини към съдържание

Тракане/Стържене когато завивам наляво


Avicci

Препоръчано мнение

Днес се появи странен проблем.Когато съм на ниска скорост в града,например влизам в кръгово и завивам наляво се чува супер гаден и дразнещ стръжещ звук.Все едно нещо се трие в друго.Това е най-точното описание според мене.Също така е прескачащ звука,не постоянен стържене----спира за секунда----пак стържене--пак спира за секунда.Това става само като завивам наляво с ниска скорост и на по острите завои,тоест когато волана е навит почти докрая наляво.Когато завивам надясно,не се чува нищо подобно.

На един паркинг навих волана докрай наляво и погледнах около гумата карето да не е скъсано,но то си изглежда добре.Някакви идеи от какво може да е?

 

Забравих да кажа колата е galant 91 година.

Редактирано от Avicci
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Провери защитните ламаринки на спирачните дискове на предните колела. Ако можеш да бръкнеш през джантата бутни ламарината навътре леко колкото да се отдалечи от диска.

 

Ако имаш възможност провери как се въртят колелата при вдигната на крик гума, въртиш волана от крайно ляво до крайно дясно положение и периодично слизаш да въртиш гумата. За луфт в лагера може да се види като е вдигната - с 2 ръце в краищата на гумата я клатиш настрани и след това отгоре и отдолу.

 

Имал съм такъв случай и на двете коли и то неведнъж. Оправи се от самосебе си. Случвало ми се е да глътне камъче някъде между диск и сп. апарат, да го смели и да спре. Дори от разхлабени болтове на джантата ми се случвало ламаринката на накладките да опира в диска. Да, заради явно неизправен пистолет на въздух, с който гумаджията ми затегна гайките на предно дясно колело. Почнах да свалям джантата и след като гайките тръгнаха лесно да се развиват, спрях, затегнах ги и това беше. Това стана при 120 :icon_doh: че даже се и повозих малко така, че нямаше къде да отбия.

Ако можех да го чуя това стържене, нямаше да изказвам толкова нелепи теории. Може и каре да е, ако пука.

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мерси ще пробвам всичко което си написал.Тя колата беше на баща ми и я е карал доста време,знае и косурите на колата и казва,че е от карето според него,че открай време си имала такъв проблем точно отляво,най-вероятно е от това.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...