Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Здравейте, колеги,

Посъбрах малко силица и реших да обуя Пининчето с по-сериозни гуми като за терен./нали идва ловния сезон/ В момента съм с 215/65/16 някаква обикновена шарка.

Може ли да посъветвате до каква широчина и височина мога да се отпусна без да повдигам окачването /аз и не знам къде могат да го направят, пък и ще струва пари.../? Повечето модели кални "копачки" са с височина 70 и нагоре.

Ще Ви бъда благодарен за съветите. И най-вече с коя фирма - доставчик на гуми да контактувам - да не попадна на някои ментета...

Бъдете здрави.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Здрасти колега, мое лично мнение, е че не е добре да променяш размера на гумите на пинин за да търсиш по-висок клиренс или проходимост, даже напротив ако сложиш по високи например 70 при пресечена местност като застане колата на диагонал по-високата гума може да докосне подкалника, също така ще показва грешна скорост и ще набира малко по-бавно и колата ще стане малко по-нестабилна в завои, аз мисля че този размер 215 65 16 е оптималният за този модел. Промените които ще настъпят след смяната не са фрапиращи но все пак дали си струва да се прави?!

За примери за гуми може да ползваш този сайт има го и на Български а може да се поръчат и от Бг, също колегите ще се влючат с други предложения от къде и какво да си вземеш, само гледай да са пресно производство. Казваш ловният сезон започва което значи че ще пускаш пининчето оф роуд и ако е така а през другото време си караш основно на пътя ще е добре да си вземеш нещо универсално дето става и за пътя и за извън него, има едни гуми дето са добри и стават за всичко, даже и за лек сняг, и лек офроуд , пробвал съм ги на всякакви терени на Аутлендър1 и бях много доволен.: Toyo Open Country H/T.

 

 

 

http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?suchen=Ordern&cart_id=64149438.110.11489&ranzahl=4&Breite=215&Quer=65&Felge=16&Transport=P&tyre_for=OFF&dsco=110&Ang_pro_Seite=10&weiter=10

 

 

 

А ако караш повече офроуд от колкото на пътя може да обърнеш внимание на

Bridgestone Dueler 694 A/T

Yokohama Geolander A/T-S

 

всичките модели ги има на сайта, може да разгледаш.

Успех :mitsu-smiley:

Редактирано от tonino_g3
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

215Х70Х16 показва по-ниска скорост и по-малко изминат път. Това е най-високият размер, който не опира в окачването..

Редактирано от TASSO
Използване само на главни букви
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

215/70/16 показва на 10000км изминати 9800км, на 100км.ч показва 98км.ч. не смятам че разликите са големи, също автомобила не стана по-нестабилен при завой и високи скорости, даже вози по-меко и не се чуват типичните тропания с ниските оригинално гуми на 65. караме вече 2 години с този размер. Геоландар А/Т е върховната гума за този автомобил

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...