Премини към съдържание

Колеги помагаите !


Препоръчано мнение

Привет на всички ! От както съм си купил Каризмата, все имам чувството, че бензиномера не отчита правилно... Накрая се реших и я закарах на диагностика в Ратола... От там ми казаха, че ми е изгоряло моторчето на бензиномера....за това нещо ми взеха 42лв. и то с отстъпка... Въпроса ми е дали някой знае къде се намира това моторче, да си го сменя сам за да не давам цифрата пари по сервизите..? И още нещо, предполагам, че сега като не работи това моторче, компютъра дава грешка..ако си го сменя и не изчистя тази грешка, новото моторче ще работи ли правилно ??? Благодаря предварително... :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :mitsu-smiley:

Редактирано от HristoGB
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Или нещо не са ти обяснили както трябва, или ти толкова си разбрал ..:)

Бензиномера по принцип е един вид реостат и няма никакви моторчета, моторче има в бензиновата помпа, ама това е вече друга губерния ..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ми незнам така казаха "майсторите"...Аз им викам кво моторче кви 5 лева нали неква сонда в резервоара и тва е ...а те казват че сондата предавала инфо на тва моторче и то задвижвало стрелката или нещо такова.... :icon_censored: :help: :icon_crying:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако аз съм разбрал правилно става въпрос за "моторчето" (меко казано е моторче) което върти стрелката за бензина на таблото.....При Каризмата това е проста измервателна система, и общо взето дефектите и са два. Или непоказва нищо, или постоянно ще показва пълно. Е има и разни други случай, като примерно някой да е покривил поплавъка в резервоара и т.н. та да вземе да бърка с малко, Да има клеясала букса някъде (изобщо не ми се вярва) и ред други. Но пък тогава заглавието на темата май щеше да бъде защо не ти работи бензиномера.....

Важното е че при този елемент няма диагностика, т.е. самото табло е глупаво и няма диагностична функция и не записва грешки. Компютъра най-вероятно изобщо незнае че има такова "моторче" и т.н.

Искам да ти кажа че средностатистически електротехник щеше да свърши перфектна работа, и то с доста по-голяма точност.

Дори и да е това моторче, то не се продава отделно, търси цяло табло. Ако проблема е в поплавъка в резервоара, мога да ти дам един за тест.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да явно за това "моторче" е ставало на въпрос...и на мен така ми казаха направо цяло табло и струвало около 40лв втора ръка...Мерси много за полезната информация... :drive: :rulez: :rulez: :icon_dance: :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...