Премини към съдържание

Въпрос за аларма


T-rex

Препоръчано мнение

Здравейте. Може да ви се стори глупав въпрос, но не видях никъде във форума точно такъв проблем. Колата е Лансър (до)95г, 1.6, 16V, 113k.с. Въпросът ми е, някой знае ли как се управлява централното + или -. На снопът с кабели пробвах да подам маса през пробна лампа(крушка от фар) на всички кабели, които излизат от вратата, но нито се отключи, нито се заключи :? Пробвах да заключвам за да видя на кой кабел ще дойде сигнал и такъв се появи на 1 кабел, а при отключване на другият. Времето на светене беше някъде секунда или 2. Кабелите бяха синьо с черно и синьо с червено(пиша по спомен, но не гарантирам). Ако някой може да ми каже какво да правя ще съм му благодарен. Иначе към алармата на нормално отворен за закл. и за откл. на тези, които търся, а общите на -. Мерси.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесно и най-безопасно ще стане ако го свържеш към управляващите проводници. Вероятно модула ти за централно който ще свързваш е с релета и няма да има проблем да ги свържеш паралелно на управляващите контакти и да управляваш с тах фабричния модул. Най-добре ползвай ел.схемите за да избереш подходящо място за свързване http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Mitsubishi/Colt_Mirage_Lancer/Manuals/ .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Явно прибързах да се радвам :icon_hmm: От ключалката идват 4 кабела. Когато отключа на 1 идва импулс, а когато заключа идва на другият. Когато подам маса на третият проводник отключва, а когата махна масата заключва. На четвъртият явно е маса :icon_hmm: И сега въпроса е как да се управлява :icon_doh: Да поясня, че алармата има 6 извода за упр. на централното общ, затворен, отворен за откл. и закл.. Мерси.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами свързваш релетата паралелно на управляващите контакти. Ако не ти се разглобява гледаш хубаво в схемата кой цвят проводник за какво е.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да не си го свързал след фабричното управление? Алармата ти или там каквото е трябва да има и настройка колко да е дълъг импулса за централното. Виж си упътването. Ако не можеш да се справиш и само това ти е останало върви при някой алармаджия да ти го свърже.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...