Премини към съдържание

Лансер 1.3 '97 на газ - Не върви?


klimt

Препоръчано мнение

Здравейте, попаднах на един Лансер 75 коня 1.3, 97 година, с газ, който е много стегнат, но няма добра тяга. Карал съм съвсем същия, вървеше чувствително повече. Колата е с катализатор и изправен (по думите на продавача) ламбда контрол. На какво може да се дължи липсата на мощност?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само на газ ли не върви ? Ако е само на газ - търси проблема в газовата, не в колата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само на газ ли не върви ? Ако е само на газ - търси проблема в газовата, не в колата.

 

На бензин върви малко повече, но пак е като удушена. Казаха ми, че ако се махне катализатора, вероятно ще се отпуши. На бензин е възможно да не върви заради нарушения баланс в притока на въздух заради плочката. Друга възможна причина е в настройките на газовата уредба. Дотук всички причини са решими и не ме безпокоят. Въпроса ми е дали и каква може да е причината в двигателя или в електронното управление? При форсиране не пуши въобще ауспуха, и не духа от щеката на маслото

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами първо го караш на диагностика. Това, че не върви може да има много причини. Най-простите са например подпушване на дюзите от много каране на газ и неправилна настройка на газовата или да е за профилактика, ако е с изпарител. Може и да е нещо по-сложно и по-лошо, за това го карате някъде където разбират, преди да си дадеш парите. Има и вариант ако е от автокъща да са в комбина с някой сервиз и пак да те метнат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колата е от Германия, докарана от човека, който я кара в момента. В Габрово е, тук все още на съм открил на кого да се доверя за диагностика. Цената е изгодна заради това че е поръждясала, и едва ли ще имам възможност да я водя по сервизи преди да я купя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По-късно може да се появи някой с кристална топка, или хвърлящ боб и да ти отговори. Без да се види от човек който разбира няма как да се каже защо не върви. Ако настоява, че това са малки проблеми може да предложиш да ги оправи и да добави каквото е правено към цената. Във Севлиево мисля, че имаше представителство на  :mitsu-smiley:, може да се обадиш да питаш дали могат да направят диагностиката, но и в Габрово ще се намери.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

klimt аз отдавна ти бях писал да ми се обадиш за кафенце.... не знам даже дали ми отговори, не трябва да се сещате за градски само при проблеми... :)

Телефона ми го има в профила...обади ми се , ще те насоча към газаджия ако е за него, или към сервиз...

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако е от съединител, при плавно подаване на газ в движение двигателя трябва да се форсира,а колата да не поема?

 

Спирачките спират много добре, не се чува стържене. Вероятно при потегляне колата трябва да поема сякаш е много натоварена, ако е от стегнати спирачки?

 

При форсиране от ауспуха излиза абсолютно прозрачен пушек, от щеката на маслото не духа. По какво друго може да се познае изхабения двигател?

 

Маслото под капачката е бистро.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Нали ти казах отиваш при някой, който хвърля боб, леща или нещо такова. Може и при някаква гледачка и всякакви други суеверия.

 

Може да се познае по прекалено гъстото масло, което е сипано, за да не трака, като му примерите компресията или ако го разглобите и премерите различните компоненти на двигателя дали са в съответните допуски. Мисля че последното е най-сигурния вариант и не е много скъпо - горе-долу колкото въпросния лансър ще излезне. :D  Като ти е харесала колата я взимай, най-много да се изръсиш за някой непредвиден ремонт. Съединителя най-лесно може да го пробваш по някой баир нагоре с повече газ. Спирачките - вдигате колата и да се въртят колелата на ръка или на равно място да може да се бута лесно, ама няма да ти е там проблема. Като нещеш да я водиш на сервиз предварително и не ти се ходи на ходжа, гледачка и т.н., като я вземеш правиш профилактика на газовата, чистите инжекторите. Може да пробвате без пластината. Ако нищо няма резултат вече ще трябва да отидеш на диагностика или описаните методи по-горе, искаш или не. Може да са ти вързали check enginе за някоя друга лампа или с реле за време и да си мислиш, че няма проблеми, после да се окажат доста и всичко направено преди това да е напразно и да не са ти останали пари за ремонт... 

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...