Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

klimt

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

За klimt

  • Рожден ден 02/13/1976

Местоживеене

  • Град
    Gabrovo

Информация за профила

  • Пол
    Мъж

klimt's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. И на бензин, и на газ. И в движение и на място. Двигателя е спокоен. Засега подозренията са за много твърд или пък разлуфтен тампон на двигателя или за дисбаланс в балансиращия вал.
  2. Здравейте колеги, Наскоро се сдобих с един чудесен, макар старичък екземпляр на Спейс Рънър, 1.8 бензин, на газ. За един от проблемите не можах да открия инфо във форума, а именно - чувствителни вибрации в купето и едно бучене от тях, когато автомобила е на празен ход, при сравнително спокоен двигател иначе и нормални обороти. Ако някой има представа къде да търся проблема, ще съм много благодарен. Поздрави,
  3. Ако е от съединител, при плавно подаване на газ в движение двигателя трябва да се форсира,а колата да не поема? Спирачките спират много добре, не се чува стържене. Вероятно при потегляне колата трябва да поема сякаш е много натоварена, ако е от стегнати спирачки? При форсиране от ауспуха излиза абсолютно прозрачен пушек, от щеката на маслото не духа. По какво друго може да се познае изхабения двигател? Маслото под капачката е бистро.
  4. Какво по лошо и сложно може да е от зле настроена газова? При положение, че и на бензин не дърпа много
  5. Колата е от Германия, докарана от човека, който я кара в момента. В Габрово е, тук все още на съм открил на кого да се доверя за диагностика. Цената е изгодна заради това че е поръждясала, и едва ли ще имам възможност да я водя по сервизи преди да я купя.
  6. Здравейте, попаднах на един Лансер 75 коня 1.3, 97 година, с газ, който е много стегнат, но няма добра тяга. Карал съм съвсем същия, вървеше чувствително повече. Колата е с катализатор и изправен (по думите на продавача) ламбда контрол. На какво може да се дължи липсата на мощност?
  7. Здравейте колеги! Все още не съм се похвалил, вече съм доволен собственик на един чудесен дизелов Рънър, 97г. От две седмици съм с него, засякох разхода му два пъти - чисто градско (Габрово), и чисто извънградско - през Шипка до Южна България. В града ми е изгорил 9,5/100, извън града - 7,2/100. По информация на приятели, които карат същите коли, нормалния разход е около 8/100 - 6/100. Въпроса ми е на какво може да се дължи завишения разход на гориво в случая? Колата е без климатик, стила ми на каране е икономичен, гумите са добре напомпени, времето не е много студено... Още малко информация - на празен ход студена работи на 950-1000об/мин, като загрее пада на 850об/мин. Достигането на оптимална работна температура (стрелката малко под средата на скалата) става малко бавно според мен, след около 10мин каране. Прочетох тук за възможен проблем с термостата, как мога да го проверя дали работи коректно? Благодаря за отзивчивостта ви, решението да взема тази кола се повлия и от това, че този форум е един от най-интелигентните и коректни Безавариен път на всички!
  8. klimt

    4х4 при Спейс Рънър

    Прав си, никога не съм карал 4х4 кола. Много е вероятно да ми хареса и да не искам да променям нищо. Все пак бих искал да знам как стоят нещата по въпроса.
  9. Здравейте колеги! В най-скоро време ще стана собственик на Рънър. Не държа да е 4х4, но е много вероятно да попадна на такъв екземпляр. Искам да попитам как стои въпроса с двойното предаване при този модел на Мицубиши - доколкото знам е постоянно включено и няма възможност да се изключва от купето? Какво се случва, ако се махне карданния вал, какви са плюсовете и минусите за колата и сигурността в този случай? През повечето време няма да имам нужда от двойно предаване и искам да си спестя излишния разход на гориво, излишния шум от ходовата част и т.н. Предварително благодаря за разбирането към дилетант в тази област като мен, надявам се на коректното ви мнение
×
×
  • Създаване...