Премини към съдържание

Съединител-Съвет!


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, колата е Carisma 1,6 90 к.с 1996 година. Днес един мой приятел бутна лоста на съединителя - този който се вижда от към двигателя и го е бутнал по посока - към двигателя , обратно на това което натиска помпата - и съединителят ми омекна ужасно много, преди си беше стегнат а сега , е едни не знам ужас.

Викам какво бутна , и го натиснах и аз 2-3 пъти на запалена кола става всичкото това , и натискам аз съединителя - мек все едно го няма , и не мога да включа на скорост, брех стреснах се аз, помпих 10-тина пъти и вкл. на скорост , но си остана все така мек , а това ме дразни ужасно много , плюс това в горният си ход има свободен ход.

Въпросът ми е , какво е станало ? дали може с обезвъздушаването там на тази помпичка на лостчето да се оправи ? как става това обезвъздушаване ?

Много ви моля да дадете съвети и акъли !!!

Мерси предварително !!!

Редактирано от tmintov
Правопис!
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, пусни си в търсачката за съединител, има написано как се обезвъздушава. Не е толкова сложно, трябва ти помощник, който да натиска педала на съединителя. На самата долна помпа има накрайник за обезвъздушаване. Напомпваш съединителя, педала остава натиснат, и се развива накрайника, после стягаш без да се пуска педала.Процедурата се повтаря, пак напомване, педала долу, развиваш - изтича течност, стягаш и пускаш педала. Гледай да не остане без течност горната помпа. Ако е добре, трябва да се измества лоста с около 2 см. Ако е по-малко има проблем в помпите. Помпата откачена ли е била, че тогава да е натиснал лоста към двигателя? Този лост надолу представлява една вилка, и на нея е захванат лагера. Ако е дръпнал тази вилка нагоре, без помпата, размества се положението.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами не не е откачена помпата,просто нещо тракаше от към скоростната кутия , и той натисна лостчето към двигателя - не знам и аз защо и така омекна съединителя, и след като напомпах 10 пъти се пооправи но не е както беше преди, мисля си че като съм напомпал помпата е вкарала течността и се е оправила... но има някъде въздух... не знам както и да е !!!

А какво викаш се размества положението , какво положение ?

Редактирано от tmintov
Правопис! Колега, пишете грамотно!!!
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Размества се вилката, когато се откачи долната помпа, като извадиш гуменият маншон, и се светне с фенерче, виждаш как е захваната. Но щом не сте я махали, добре е. Като я натиснал твоя приятел, е изместил положението на вътрешната гумичка, в самата помпа, и съответно е върнала течност, към горната помпа. Провери ли за разтоянието, което ти казах? Трябва да се измества лоста с около 2 см.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ще го проверя утре , и ще обезваздушим за всеки случай- сигурно е станало точно както го казваш . А ако не е 2 см , какво се прави ?

Мерси за помоща колега !!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Обязвъздушихме го, излезе една много голяма мътилка - наляхме течност за спирачки , незнам дали така трябва !!!! Дано да е станало !!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега, в процес на експлоатация се замърсява спирачната течност, добре сте направили щом сте я подменили. Като я покараш, ще си проличи дали е добри, важно е скоростите да влизат без проблем, да няма "прехъркване". Ако случайно не влизат скоростите - подменят се гумичките с ремонтни комплекти, за долна и горна помпа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...