Премини към съдържание

Информацинна система


onto

Препоръчано мнение

Здравейте , първо искам да помоля ако администраторите преценят, че темата не е за тук да я преместят.

 

Колеги от доста време имам намерение да започна проект за web базирана информационна система обединяваща в себе си както софтуера необходим за един автосервиз, така и този необходим за един магазин.Основно предимство според мен на една такава система е централното управление и база данни, като така отпада необходимостта от закупуване на нова техника а единствено достъп до интернет. Друго предимство е и възможността за реална информация за наличието на части в даден магазин. Имам и доста други идеи като възможност за запазване на определена част от магазин, който разреши такава опция, справки, наличност на части в зададени магазини както и много други.ЗА автосеризната част да има възможност за работни карти извършени ремонти и така нататък. Разбира се ще има и част счетоводство.

 

Проблема е, че от страна на програмиране ще се справя, но ще ми е необходима помощ от идейна страна.В смисъл предпочитам да се допитам до хора които се занимават реално с продажба на части и такива работещи в автосервизите.Разбира се мнението на всеки потребител е много ценен.

 

В замяна на помощта в момента не мога да обещая нищо друго освен пълен достъп до всички услуги на сайта на редовните членове на форума (имам предвид всички, които ще се регистрират за да имат достъп).Мисля и за варианта да се превежда процент от печалбата в домове за сираци и други учреждения нуждаещи се от помощ.

 

Тъй като съм фен на марката пускам темата само тук и защото знам, че хората пишещи тук са достатъчно интелигентни и ще можем да се справим ако имаме желание.

Редактирано от tmintov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е, че мазните арабели по Симеон няма да дадат лев за твойта система, като могат да си имат за без пари нещо кракнато. А и да дадат аз не бих се занимавал да ги съпортвам. Повечето сервизи в .бг са от тип квартални и така... Замислял ли си се дали има пазар подобно нещо? Иначе cloud computing и SААS не е нещо особено ново...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, мога да ти дам идея за конфигурация, така че да е удобно, но няма да стане чрез писане в тази тема...

Просто трябва да се видим. Ако си от София ще е удобно.

Редактирано от DANI MG
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, мога да ти дам идея за конфигурация, така че да е удобно, но няма да стане чрез писане в тази тема...

Просто трябва да се видим. Ако си от София ще е удобно.

 

Винаги съм си мислел, че в моя бъдещ сервиз ще има и следната функционалност:

- сервизните карти всяка вечер се обработват и въвеждат. Там има данни за МПС-то, пробега, извършената работа, естествено, както и римайндър са следваща профилактика/ ремонт

- клиентите ми освен напомняния по мейл- СМС за предстоящи обслужвания и ремонти на точно тяхната кола, могат в сайта на сервиза са видят пълната история на работата и ремонта по тяхната си кола

Ей тези две нещица ми се чинят полезни. От гледна точка на качествено обслужване на клиента...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

 

идеята ми за тази тема е основно да видя дали ще има хора, които ще се заинтересуват от това, което съм замислил.

 

dark : мисля, че арабеските на Симеон не тябва да са осовната група хора, които ще ползат сайта.Само в страницата на Golden Pages има 1100 регистриани автосервиза и 1300 магазина за авточасти.Отностно съпорта мисля, че се свежда до минимум при една централизирана система при която единственото при клиента е компютър със интернет.Мисля, че ще има пазар и ще кажа какви са ми аргуентите: Първо всеки път когато ми трябва дадена част за колата се опитвам да търся в интернет, защото съм по 8 часа на компютър след това звъня по телефони дали е налична или не и т.н. При съществуваща такава система и ще е доста по лестно да се види къде има такава част, както и може да се мисли за възможност за запазване за определено време. От друга страна преди известно време около 2 години бях търговски представител на една фирма занимаваща се точно с такъв софтуер. Той така и не тръгна да се продава, но бях приятно очуден от интереса на доста сервизи и магазини и о не само от София.Проблема при тях беше, че наистина съпорта беше ужасен.За една година се нагледах на техника от времето на windows 85 и основния проблем беше инсталирането на базата данни и конфликти с вече инсталирани и както казваш кракнати програми.Това в тази система няма да го има а и недостатък на тази за която фирма работих е че е изолирана от околния свят. Последно като силен аргумент, за който се сещам е времето и парите, които ще се спестят при такава система при която може да проверяваш за части online защото в сервиза, в който интегрирахме старата системата имаше две момчета занимаващи се с части ите постоянно говореха по телефона. Разбира се ще има и много проблеми да се решават, затова Ви и помолих за помощ от всякакво естество.

 

DANI_MG: Благодаря ти за предложението за помощ.Аз съм от София и ще се радвам да се видим и да обсъдим нещата.Иска ми е да нахвърлям някой неща за да съм подготвен пък през това време може и още колеги да изявят желание за среща.

 

SLX: Мерси за идеите.Това със сервизните книжки съм се сетил и аз.Това с ремайндъра е много добра идея за нея не съм и помислял да си призная.Така ще се създаде досие на автомобила, което ще е полезно както и за собственицитака и за сервиза за гаранция на части, история и така нататък.

 

Справките според мен също са важни.За продажби, достави, ако сервиза плаща процент може да се отчита работа от механик и така.

 

Мисля за начало да напиша нещо като документ за това какво се сещам, че е хубаво да има такава систеа и ще го публикувам да го коментираме.

 

Засега приятна вечер!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...