Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

onto

Потребител
  • От него общо

    43
  • Регистрация

  • Беше тук

onto's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Сътрудник
  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравей,колега!Търся предно стъкло за галант '99,v6

  2. здр търся някои да ми подари тръбичка за климатроника няма значен...

  3. prodade li kompresora za klimata

  4. Здравейте, продавам/подарявам останали части от Mitsubishi Galant 2.5 комби. Всички налични части са снимани и могат да бъдат разгледани на следния линк http://rcss.eu/work/mitsubishi/ Цени ще пращам при запитване, а ако имате предложение ще се радвам да го знам, защото не съм търговец и това ще е най трудното. Нямам нищо допълнително, което не се вижда на снимките. Единствено нямам снимки на двигателя, тъй като не е при мен. Преди беше пуснат за 400 лева заедно със компютъра сега е 200 за да не ми пречи а и някой да си свърши работа. Нещата се намират в София, но няма проблеми да пращам с куриер Данни за контакт: ЛС naydenov.anton@gmail.com +359 (888) 015 254 Надявам се варианта, който съм избрал да е удобен за преглеждане и лесен за ползване. Съжелявам и за бавното зареждане на калтинки, но за страница направена за час мисля, че е поносимо
  5. onto

    Компютъра или бубината?

    Здравейте колеги, след направена диагностика се оказа, че бубината е изгоряла. Фабричния и номер е H3T03973. Звънях на няколко магазина, но уви не можах да я намеря. В ebay.co.uk има нови, но със друг фабричен номер например H3T03972 и H3T03974. Искам да Ви помоля ако имате информация от къде да си купя или дали някоя от горните или други са взаимно-заменяеми да пишете тук или на лично. Предварително благодаря!
  6. Здравейте, преди време изчезнаха токовете на свещите на колт-а ми 1.3 2000 година (ако има значение). След преглед в местния сервиз ми казаха, че най-вероятно е бобина но не могат да бъдат сигурни, защото нямат подходяща техника за да го установят. След няколко прочетени теми във форума разбрах, че може и проблема да идва от компютъра, който да не подава сигнал. Въпроса ми е има ли вариант без специфично оборудване да се разбере за наличието на такъв сигнал? Или понеделник да я качвам на платформа и да тръгва към Лозенец Нещо, което трябва да се спомене е, че и таблото не работи от време на време.Осветлението няма проблем, но показанията изчезват на няколко паленета на автомобила. Разгледах за лоши връзки но ако след запалване таблото сработи, то няма проблеми след това.Пламен каза, че най-вероятно е компютъра затова го споменавам и него. Ще се радвам на всяко мнение по въпроса.
  7. Здравейте колеги, имам странен проблем с моят колт. Преди 4 дни изчезнаха показанията на таблото. Мислех, че е някой предпазител, но странното е, че се появяват отвреме на време. Свалих таблото, изчистих клемите но проблема продължава. Наместих и предпазителите в краката, както и тези при двигателя но няма промяна.Другото интерестно е, че сигналните лампи работят, както и тези за мигачи, фарове и така нататък. Не работи километраж, оборотомер, температура и гориво. Някой воже ли да ме насочи къде да погледна или към кой да се обърна
  8. Ако можеш ще съм ти много задължен.Аз входяция го намерих сутринта в "Снабтех" за 38лв. и ще търсят дифовите та поне ако за тях намерим нещо ще е супер.
  9. Благодаря за инфото колеги. Първото, което направих е да се свържа с SLX но нама в момента
  10. Със самите лагери ако отида проблемите са два :rolleyes: Първия е, че и майстора ги търси и ако му ги взема ще се почне едно..... ти сега ми пречих да работя, ама кога ще ги намериш , аз ще ги намеря по бързо........ абе всеки гледа да си вземе намалението, което му дават от магазина. Втория е, че се притеснявам, както Пламен беше споменал в една от темите, че не само размерите са важни а и неща от рода вид стомана, обороти и т.н. Друг проблем е и липсата на късмет, че Пламен ги беше свършил в деня в който го питах дали ги има.
  11. Здравийте, знам, че има доста теми отностно скоростната кутия и лагерите, но нешо не можах да открия освен оригиналните номера , номерата на техните заместители. Ок знам, че Koyo имат , но като отидох да питам в един магазин ме гледаха като гръмнати с номерата на оригиналните лагери. Та искам да Ви помоля колеги да ми дадете евентоално заместителите на входящия лагер на първичния разбира се , както и тези на дифа. Поздрави!
  12. Здравейте , искам да Ви попитам дали след катастрофа и изгърмели въздушни възглавници има някаква блокировка на автомобила за да не може да се движи? Става въпрос за Lancer 2008 година, катастрофирал с отворени възглавници
  13. onto

    Информацинна система

    Здравейте колеги, идеята ми за тази тема е основно да видя дали ще има хора, които ще се заинтересуват от това, което съм замислил. dark : мисля, че арабеските на Симеон не тябва да са осовната група хора, които ще ползат сайта.Само в страницата на Golden Pages има 1100 регистриани автосервиза и 1300 магазина за авточасти.Отностно съпорта мисля, че се свежда до минимум при една централизирана система при която единственото при клиента е компютър със интернет.Мисля, че ще има пазар и ще кажа какви са ми аргуентите: Първо всеки път когато ми трябва дадена част за колата се опитвам да търся в интернет, защото съм по 8 часа на компютър след това звъня по телефони дали е налична или не и т.н. При съществуваща такава система и ще е доста по лестно да се види къде има такава част, както и може да се мисли за възможност за запазване за определено време. От друга страна преди известно време около 2 години бях търговски представител на една фирма занимаваща се точно с такъв софтуер. Той така и не тръгна да се продава, но бях приятно очуден от интереса на доста сервизи и магазини и о не само от София.Проблема при тях беше, че наистина съпорта беше ужасен.За една година се нагледах на техника от времето на windows 85 и основния проблем беше инсталирането на базата данни и конфликти с вече инсталирани и както казваш кракнати програми.Това в тази система няма да го има а и недостатък на тази за която фирма работих е че е изолирана от околния свят. Последно като силен аргумент, за който се сещам е времето и парите, които ще се спестят при такава система при която може да проверяваш за части online защото в сервиза, в който интегрирахме старата системата имаше две момчета занимаващи се с части ите постоянно говореха по телефона. Разбира се ще има и много проблеми да се решават, затова Ви и помолих за помощ от всякакво естество. DANI_MG: Благодаря ти за предложението за помощ.Аз съм от София и ще се радвам да се видим и да обсъдим нещата.Иска ми е да нахвърлям някой неща за да съм подготвен пък през това време може и още колеги да изявят желание за среща. SLX: Мерси за идеите.Това със сервизните книжки съм се сетил и аз.Това с ремайндъра е много добра идея за нея не съм и помислял да си призная.Така ще се създаде досие на автомобила, което ще е полезно както и за собственицитака и за сервиза за гаранция на части, история и така нататък. Справките според мен също са важни.За продажби, достави, ако сервиза плаща процент може да се отчита работа от механик и така. Мисля за начало да напиша нещо като документ за това какво се сещам, че е хубаво да има такава систеа и ще го публикувам да го коментираме. Засега приятна вечер!
  14. Здравейте , първо искам да помоля ако администраторите преценят, че темата не е за тук да я преместят. Колеги от доста време имам намерение да започна проект за web базирана информационна система обединяваща в себе си както софтуера необходим за един автосервиз, така и този необходим за един магазин.Основно предимство според мен на една такава система е централното управление и база данни, като така отпада необходимостта от закупуване на нова техника а единствено достъп до интернет. Друго предимство е и възможността за реална информация за наличието на части в даден магазин. Имам и доста други идеи като възможност за запазване на определена част от магазин, който разреши такава опция, справки, наличност на части в зададени магазини както и много други.ЗА автосеризната част да има възможност за работни карти извършени ремонти и така нататък. Разбира се ще има и част счетоводство. Проблема е, че от страна на програмиране ще се справя, но ще ми е необходима помощ от идейна страна.В смисъл предпочитам да се допитам до хора които се занимават реално с продажба на части и такива работещи в автосервизите.Разбира се мнението на всеки потребител е много ценен. В замяна на помощта в момента не мога да обещая нищо друго освен пълен достъп до всички услуги на сайта на редовните членове на форума (имам предвид всички, които ще се регистрират за да имат достъп).Мисля и за варианта да се превежда процент от печалбата в домове за сираци и други учреждения нуждаещи се от помощ. Тъй като съм фен на марката пускам темата само тук и защото знам, че хората пишещи тук са достатъчно интелигентни и ще можем да се справим ако имаме желание.
  15. Здравейте колеги и честита нова година! Не знам дали е за тук темата, но искам да попитам дали някой има представа за случващото се с един симпатичен Колт намиращ се между моста на гара Подуене и зала Фестивална. Колта е след 97-98 червен на цвят. Темата я пускам, защото се надявам някой да познава момчето, а може и самия собственик да е от форума.Количката я виждам от доста време и защото е същата като моята с тази разлика, че задния спойлер е там много и се радвам.Скоро не бях минавал и миналата седмица какво да видя- горкото Колтче без гуми и джанти зарязано там.И не само дори не е поставено на трупчета а направо на земята метнато.Дисковете и барабаните целите в ръжда. Това ме наведе на мисълта, че може би колта има някаква повреда или са му откраднали джантите.Но ако бяха откраднати аз поне щях да го вдигна на трупчета. Оставих бележка с координатите ми на предното стъкло, но никой не ми се обади. Та молбата ми е ако някой има координати на момчето да прати едно лично съобщение да знам дали се продават части. Поздрави!
×
×
  • Създаване...