Премини към съдържание

Въпросче за спейс вагон


Препоръчано мнение

Имам питане колеги.

Скоростна кутия за Спейс Вагон преди 91г. 4х4 може ли да се смени с такава от след 91г. 4х4

Моята имаше проблем с лагера на първичния вал. Отстраних го но след това както си карах на 5 ск. усетих как изведнъж колата като че ли нещо я спря... Помислих,че някой от лагерите на главината просто е блокирал,но скоростта на колата е преодоляла блокирането(имал съм и преди такъв случай).Но след това -пак на 5ск. както си карам по магистралата се чу хъркане за 3-4 секунди,както когато се превключват предавките,но се си вкарал докрай лоста. и това беше.Мисля че това е виско муфата,но не съм сигурен.Даже не я знам къде е точно и как действа.Ако някой може да се произнесе-да заповяда

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Брее...никой ли няма какво да каже :icon_hmm:
Различни са ...Трябва да си търсиш кутия от вагон, преди 91г...
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Ще си позволя и аз да напиша нещо и дано е уместно....и помогне. :icon_thumbup: Моето Мицу е това http://sturm44.snimka.bg/automobiles/mitsu...387210.12808205

Производство 1990г., модел Спейс Вагон, 7-местно, 1998 кубика, 101 коня, бензин, пълен инжекцион с автоматично включване на задното предаване.

Какъв беше проблема - при включване на пета предавка същата или не влиза, или почти изключва, или изключва със хъркане. Проверих жилата, но те си бяха добре. Та, оказа се, че автомобилът не е с 5, а с 4 предавки, като при подаване на лоста за пета, с помоща на събран в бутилка вакуум, клапан изтегля едно зъбно колело, което зацепва с четвърта скорост и я повишава до "пета". Та този клапан работеше, ама датчика, който го командва, нещо нещеее....... Та, изкарах си в купето принудителен ключ, с който както съм на четвърта със сединител и натискане на този ключ минавам на пета. Всъщност, всички предавки - от първа до четвърта се повишават по този начин. Единственото е, че като оставя колата да почива, трябва да изключа така да го нарека "Бързият ход". За това си сложих и диод в купето. Паснаха ми точно до скоростният лост две капачета, явно за бутони за друга модификация.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...