Премини към съдържание

plam1971

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което plam1971 е написал

  1. plam1971

    Съединител

    Здравей, колега! Аз съм също със Спейс стар 1.3, 1999г. Скоро смених съединител на 152000 км.При мен приплъзваше яко, не влизаха добре скоростите, отделяше горе, ама мноого горе. При теб така ли е? Сигурен ли си , че е за смяна? Иначе оригинален съединител струва долу- горе толкова.Аз също се обаждах в Ратола, само че в Пловдив. Като добавиш и парите за майстор, се получава сума, която поне за мен е височка. Аз поръчах комплект Aisin за 280лв., като всъщност вътре се оказа притискателен и феродов диск Valeo и аксиален лагер INA. Но засега,вече 2000 км нямам проблеми.Всъщност в нашия модел се вграждат Valeo. Asin e добра марка,но трудно се попада на оригинала.Valeo също.Така че,колега, прецени си. За предпочитане е оригинален,който са ти предложили, но е въпрос на финанси. Успех с избора!
  2. От мен -още един глас за Спейс стар! Идеален е за града, може да се паркира на тесни места. На дълъг път не уморява,седалките са доста удобни.Много добър климатик, префектно за летните жеги.Супердобра висока позиция на водача,директен волан, добри спирачки. Здраво окачване-като за хубавите ни пътища. Простор за пътниците отвътре,много място за багаж при паднали задни седалки. Идеален семеен автомобил. Като цяло нескъпа поддръжка в сравнение с други автомобили от този клас. Може и бензинов, за предпочитане 1.6- сега до 6000лв. може да намериш прилични екземпляри 2003-2004 г.Има един такъв в мобиле. Успех, каквото и да избереш! :rulez:
  3. plam1971

    Съединител Space Star

    Привет на всички! Отдавна се гласях да сменям съединителя на моя Спейс Стар1.3, 99г. Ето, моментът дойде. Бях решил да взема по препоръки на колеги Exedy,но накрая избрах Aisin- добри отзиви за марката,300 лв.комплект ,с 15%отстъпка -257лв,. Тъкмо като за моя бюджет. Викам си добре, поръчвам. Само че получих само кутия на Aisin- вътре лагер на Ina, на притискателния и феродовия диск- надписи "", "Made in France". Моят майстор изрази съмнение относно качествата му. "По-добре Valeo в кутия на Valeo да беше взел, ми каза.На тая цена -какъв Aisin искаш" Трябва ли да се притеснявам, колеги. Да го слагам ли ? Дали ще изкара дълго? Благодаря Ви предварително.
  4. Никакви притеснения не трябва да имаш, колега! Достатъчно добре е защитена звездичката, както ти казва и колежката Светла. Моя Спейс стар е на 13 г.,а няма грам ръждица никъде! Избирай смело и после да се похвалиш!
  5. Привет на всички колеги и от мен! Аз съм повече от четящите форумци,рядко пиша. Затова извинете, ако днес съм многословен. Днес стават две години от покупката и експлоатацията на моя Спейс стар 1.3,1999г. Трябва да ви кажа, че благодарение на този форум се запознах с модела, доверих се на отзивите на колегите и така след недълго търсене го купих. Може би ще се повторя с много колеги, но впечатленията ми от качествата на атомобила са много ласкави.Никакви проблеми 2 години, само смяна на консумативи.Лесно управление, маневреност,стабилност на пътя,здравина,нисък разход- какво повече да се желае? На всеки въпрос относно автомобила съм намирал отговор в този чудесен форум.Ръководства, схеми, препоръки и съвети от знаещите и можещи колеги-ползвал съм се от всичко това, за което-Благодаря! :icon_thumbup: Е, сега ми предстои смяна на съединител, но нормално - 153 000 км, а отдавна показваше характерните признаци. Мисля да се доверя на Aisin, а и колегата mitsu13 предлага добра цена за него. Тук, в Търново, все повече звездички се срещат по улиците, с някои от колегите се запознах и си помагаме кой с каквото може. Е,това от мен и много километри безаварийно каране с :mitsu-smiley: .
  6. plam1971

    СВЕЩИ

    Здравейте, колеги! Според ръководството на потребителя, което аз имам за Спейс стар 1,3 и 1,6 свещите са NGK BKR6E-11, в руското ръковоство,което съм свалил от форума за Спейс Стар 1,3 до 99г. дават NGK BKR6E-11, а за произведените след 2000 -NGK BKR5E-11.Не знам,кое е правилно,моите са Denso, с тях купих колата. Все пак мисля че NGK BKR5E-11 може да се сложат.
  7. Мисля,че няма да сбъркаш,колега, има добри предложения в mobile.bg.Виждам,че си от Пловдив, а там има и добри майстори на Мицубиши, които са от форума и могат да ти помогнат при избора и обслужването. Успех с избора!
  8. Здравей,колега!Карам точно такъв Спейс стар вече година и З месеца.За разхода-на извънградско до 90- 100км/ч ми гори около 5-5.2,а ако натисна вече към 110-120,качва до 5.7-5.8, а с включен климатик- 6-6.1. За градското -карам го на къси разстояния и естествено ми харчи повечко, но средно около 8.5, а през зимата и до 9.0. Много послушен при управление и много стабилен.Здраво окачване, малко твърдичко, но за нашите пъища е добре.Добри спирачки. Отоплението и климатикът също са на ниво.Поддръжката не е особено скъпа. Малко е шумничко в купето при по-високи скорости. Като цяло е добър и сигурен автомобил. Надявам се да съм бил полезен.
  9. Привет и от мен. Градско-8,5-9л., а през зимата и над 9. Извънградско- при 90-100км/ч- 5,2-5,6; Спейс Стар 1.3,1999г.
×
×
  • Създаване...