Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Alexander Shopov

Потребители
  • От него общо

    15
  • Регистрация

  • Беше тук

За Alexander Shopov

  • Рожден ден 07/31/1981

Местоживеене

  • Град
    София

Интернет контакт

  • ICQ
    89037271
  • Skype
    alexboy_bg

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Galant 2.0 TD GLS

Alexander Shopov's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

1

Репутация

  1. Колега, аз съм изключително доволен от крушките в Лидл, за съжаление ги пускат само веднъж годишно, но са качествени. Досега за последните 4 години, съм сменил 3 крушки досега, и само с лидълски сменям. Произвежда ги OSRAM. Цената е 10 лв за 2 крушки H7. Има няколко вида - Long Life, +50% more Light, Xenon Effect и още някакви имаше май. но тях не съм го купувал. Десния фар последно съм сменял март 2014, а левия смених тази година юни, Надявам се да съм бил полезен
  2. Привет от мен отново! Благодаря на всички колеги, които ми дадоха бързо и коректно проверена информация. Искам все пак да покажа резултата от вашата помощ. Веждите си ги взех от тук и пристигнаха на другия ден. Доставката и комуникацията бяха добри. Колата я оставих на Марио (работи в Казичене) и точно за 1 седмица беше готова. Прави и двете задни вежди и задната броня. Прикачвам няколко снимки преди и след. Резултата е отличен. Много съм доволен и препоръчвам на всеки който е достигнал до този момент да прави тенекии. Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5 Снимка 6 Надявам се да съм бил полезен.
  3. Ей, златни сте, благодаря за бързите отговори. То само заради хората в тоя форум не може да ми мине и през ум да си сменя колата с друга марка! ;) А иначе за колко време от поръчката правят доставка?
  4. И все пак да попитам някой нови задни вежди купувал ли е? И от къде?
  5. Благодаря, за бързия отговор колега.предполагам всички от нас (с галантите) страдат от синдрома ръждива вежда, така че исках да попитам, има ли нещо което да поставя като изискване и да следя дали е направено, за да се забави максимално повторно ръждясване? Миналата година правих веждите при един (не бих го нарекъл майстор) и само след 4 месеца изби ръжда и подпухна ма места боята. А една година по-късно, направо си се рони вътрешния ръб. Затова искам да е читав майстор.
  6. Здравейте, приятели. Днес сутринта галанта ми беше пострадал, вероятно от някоя "маневрираща дама". Щетата е сериозна - направо ме заболя сърцето като видях. Задна лява вежда и задна броня са хлътнали с около 5 до 10 см. С две думи, за тенекеджия съм. Понеже не открих актуална тема за тенекеджии, реших да попитам, от кой сте доволни и кой бихте препоръчали. За мен е важно да работи бързо и качествено. А ако е в източната част на София, ще съм още по доволен. Благодаря ви предварително за препоръките!
  7. Колеги, понеже сме на тема масло, имам един въпрос относно лампата за нивото на маслото. Ситуацията е следната: Зимата смених маслото и всяка сутрин или вечер, независимо кога паля колата (трябва да е изстинал двигателя) лампата на маслото светва.Появи се на другия ден след смяната. Това продължава 2-3 мин.. после изгасва и не светва повече. И така абсолютно всеки ден. Помислих си, чеили маслото или филтъра са менте, и няма и 4 х, километра пак ги смених. Сега сложих тотал 10W40. Ситуацията остана същата, само че сега светва само когато колата е стояла навън, ако е била в гаража, не светва. И разликата е че сега светва само за 20-30 секунди. Не усещам никаква разлика в работата на мотора или каквото и да е друго необичайно явление. Дайте идеи това на какво може да се дължи. Галанта е дизел 1998г.
  8. Alexander Shopov

    Проблем с парното

    Датчика се намира до въртящото се копче за температурата. А иначе като извадиш радиото и погледнеш в дупката ще видиш тръбичка която отива точно към това копче ( в моя случай просто висяща си тръбичка) и след това напипваш от задната страна на въртящото копче и там напъхваш маркучлето. Ако случая е същия като при мен. Ако не е, прочети и други теми.
  9. Alexander Shopov

    Проблем с парното

    Митак, аз имах същия проблем миналата седмица, който отстраних сам, успешно след напасване на тръбичката която води до датчика. МИналата година всичко си работеше точно, поддържаше температура. Тази година като паднаха температурите взе да духа студ след 5 мин, независимо на колко градуса е, освен като го сложа на 32 С. Но става сауна в колата, и беше много мъчително особено на дълъг път, включваш, изключваш... Прочетох друга тема във форума и там бяха описали подобни проблеми, проверих, тръбичката наистина се беше измъкнала. Просто я напъхах и всичко си стана перфектно, поддържа си всяка температура. За целта извадих радиото и с напипване успях да се справя, дано и при теб да е така лесен за отстраняване проблема! Успех!
  10. Само да споделя, как при мен се реши проблема. След 2 пълни зареждания на акумулатора със зарядно забелязах че една от клетките въобще не "ври". Провериха мицката за "оттечки", нямаше такива и лампичката в багажника се оправи след леко навиване на уплътненията на багажника, както колегата Тодор В. сподели. Та решението се оказа НОВ акумулатор. "Мъртвата" клетка се е активирала в един момент и утайките били допряли решетката и действали като консуматор. Така ми обясни човека. Замери всички токове, консумации, всичко си излезе точно и в норма. Това което ме изненада е, че така изведнъж се активира това падане на акумулатора, без да даде и най-малък признак преди това. Неговото обяснение беше че може от някоя дупка и тръсване да е дала утайката на контакт и от тогава да е започнало. И така исках да споделя моя опит, може на някой да му бъде полезен при подобни симптоми
  11. И при мен беше така, допреди 2 дни, като е отворен багажника и свети лампичката, че има отворена врата, а и освен това плафона в купето светеше. Там е работата че от онзи ден, всичко си изгасна, нито лампичка на таблото светеше, нито плафона в колата, нищо. Сутринта като проверих, влязох затворих всички врати и свалих седалката да погледна, отзад в багажника си мъждука лампичката и си ми изцежда последните капки точец от акумулатора . Ще съм ти много признателен, ако качиш някоя снимка за това ключе и какво точно му се зачиства. Колкото до зареждането днес ще го сваля да се зарежда през нощта, мислех си че за 2 часа каране ще е готов, ама не...
  12. Благодаря ти много, за бързия отговор. За сега съм свалил лампичката на багажника. Но се чудех, да не би да има връзка с други функции на таблото или както споменах с пищялката за отворена врата при включени фарове, другото ми съмнение е да не би някъде накъсо да дава нещо и да се губи ток. За съжаление, нямам амперметър и да кажа съм доста начинаещ в "направи си сам" по колите . Капака на багажника ще го пробвам, по твоя съвет да регулирам с гумичките. Честно казано дори и да го пробвам и да не свети, след като го регулирам, знам ли кога и къде ще ме изненада пак така неприятно, или трябва при всяко слизане от колата да свалям задната седалка за проверка на тази лампичка. За ключа на вратата, ще потърся информация във форума да го сваля и почистя.
  13. При мен се получи същият проблем с акумулатора. преди два дни, забелязах че запали малко по трудно. Покарах малко и после си беше ок. Вчера вече не палеше и се наложи да ми подадат ток. Запали, после всичко беше наред до вечерта, на няколко пъти през интервали от няколко часа палих. Вчера прочетох темата, търсих и други теми подобни, но не открих много полезна информация. Тази сутрин, едвам завъртя един път, лампите на таблото светнаха съвсем слабо. Поне забелязах че и при мен лампата в багажника е светила цяла нощ и е изхабила акумулатора, както колегата seducer е споменал. Може ли някой колега да обясни, как да се оправи, от къде дава контакт и прекъсва. Понеже я свалих, за да не ми прави този номер, забелязах че после пищялката, за подсещане при включени фарове и отворена врата вече не работи и лампичката за късите и габаритите на таблото също не свети, като ги включа. А иначе си работи. Ще се радвам ако някой може да помогне със съвет. Галант, 1998, Diesel, 4D68. П.С. Това което забелязах е, че акумулатора е 12V - 100 Ач, Какъв би трябвало да е за дизел по спецификация?
  14. Здравей колега, миналата година юни месец реших да си извадя и аз дубликат, понеже ми продадоха галанта с един ключ както е и при теб. Прочетох доста във форума, ходих и при ключари, които ми искаха между 130-150 лева. Накрая си поръчах в ратола софия (до централни гробища) с номера на рамата, заготовка на ключ (55 лв без ДДС - 66 лева с ДДС )Мисля че доставката траеше около седмица. Понеже там нямат ключар, при ключар нарязването беше 10 лева. и после пак в ратола за "обучаване" на имобилайзера за новия ключ 30 лева за около 30 мин. Пробвах направо при ключар да го обучат, но не стана, трябвало специален уред за да успеят, а не всеки ключар го има. Пробваха, мъчиха се но не успяха. И така цялата процедура излезе 106 лева и ходене насам натам. Като цените които споменавам са от средата на миналата година. Надявам се да съм бил полезен ;)
  15. Alexander Shopov

    Mitsubishi Galant 2.0 TDI

    Ники, и аз ще ти споделя моето впечатление от моя галант 2.0 ТДИ 1998 г. Още от както го купих миналата година март месец има изключително нисък разход на гориво градско около 7-8 (софия) а извънградско съм го засичал много пъти и дава разход 5,3 до 5,7 л/ 100 км. Като вървеж е пъргава, предполагам не може да се мери с бензините, но и на баир и на дълго, галанта е много добър. Единственото което се наложи да правя още първите месеци след като го взех беше скоростната кутия, като ремонта беше значително скъп (1000 лева). Така че внимавай, при избора си, дали има проблем при превключването на скоростите. Като возия, галанта мога да го сравня с Aуди А6 и дори Mерцедес S-Klasse. До момента не е имало проблем с двигателя и си върви напълно прилично, не гори масло или е поне минимално. Приемайки факта че купуваш стара кола и все ще изскочи нещо за оправяне и коригиране, мога единствено и само да ти препоръчам да се сдобиеш с този вариант на Митсубиши Галант
×
×
  • Създаване...