Премини към съдържание

PlamenPetkov

Потребител
  • От него общо

    33
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Ябланица

PlamenPetkov's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Ама не гледаите борд компютъра.Засичаите само по лампата от светване до светване-ако е на равно,съм се убедил че е много точно.
  2. Аз моята я засичам от светване на лампата ,зареждам малко, за да знам че ще карам горе долу при същите условия и при следващото светване правя сметките.Ако го правиш на равен път и еднообразно шофиране (примерно магистрала ) резултата е много точен без да е нужно да пълниш резервоара.
  3. Колега , имах го същия проблем и ми беше малко притеснено , че може да се наложи ремонт по кутията, но се оказа че решението е елементарно.Както ти препоръчаха вече- смени маслото и всичко ще се оправи.
  4. Мерси за мнението . Аз се чудех дали да не го направя това нещо-кой знае кога е сменяна хидравличната течност.Някакви изисквания към течността да ме посъветвате.
  5. На майтап ме взехте ей :rolleyes: .Нямах предвид точно на место , а в нормалния случай-маневри или ниска скорост.При висока си е стабилен волана.Не ми пречи , че е по-лек , а искам да е такъв и през лятото , когато се втвърдява .
  6. А при мен се получава интересно нещо-волана омеква когато стане студено.Имам предвид омеква когато съм на място разбира се :rolleyes: .Не , че ми е проблем , но на какво ли може да се дължи ?
  7. PlamenPetkov

    Въпрос относно Carisma

    Здравей,бъдещ колега ! Имам същата от година и съм напълно съгласен с мнението на колегата.Двигателят е много добър и икономичен , а става и за газ ,въпреки че аз не съм слагал.За бензиновата помпа наистина го имах и аз този проблем,но това не е сериозен проблем,още повече че ако не ти пука можеш и да си караш така.Иначе помпата ми излезе около 120 лева.Друго не се сещам да съм правил или да съм имал проблем. Багажникът е огромен , а колата е комфортна. За експертно мнение все пак е хубаво да си питаш специалист.Аз съм много доволен от нея и не мисля , че ще съжаляваш .
  8. PlamenPetkov

    Carisma 1,6 Gl X

    Здравейте. Някой да има случайно впечатления от филтри на kaishin ?
  9. И аз смятам , че така е най - удачно.Какво трябваше да е маслото -ако не се лъжа срещах по форума 75W80 или 75W90 и ако има значение марката, а за добавката някаква информация евентуално като пари и как да я намеря или поръчам.
  10. Не съм го сменял и май трябва да го сменя.
  11. Трудно ми е да определя колко точно е гъсто,понеже не съм чак такъв специалист, но ще накарам някой такъв да си каже мнението.Да разбирам ли че е добре да го сменя ?
  12. Здравейте.Използвам темата за да вмъкна и моя въпрос.От 1 година имам CARISMA 1.6 98 г.и миналата зима (като паднаха температурите)започна да се чува при запалване сутрин докато не е загряла,но не винаги шум,който в началото не можех да определя от къде идва,но после го локализирах към скоростната кутия.Шумът го имаше само докато е на свободна и натиснех ли съединителя изчезваше но и да оставех колата да поработи на празни обороти изчезваше след минута -две.Доста търсех по форума ,но когато открих че най-вероятно е лагер на първичния вал вече беше се затоплило времето и проблема изчезна.Понеже знам , че не е решен а и наближава застудяване да попитам какво ще ме посъветвате-дали ще си кара така или да я отварям кутията (не аз )при условие , че в момента дори го няма проблема.Между другото проверих маслото -като количество е добре , но цветът не ми харесва.Дали е добре да го сменя-ще забави ли евентуалните неприятности или си трябва ремонт?
  13. Здравей.И при мен е така и затова ми е интересно реши ли го проблема и как точно.Тази платка каква е ?
  14. Пропуснах да кажа-не е GDI. 1.6 MPI 1998 г..Първо мислех , че са така коментираните повдигачи , но се оказа че не е с хидравлични (доколкото знам аз).А и не съм специалист , но ако са те само на празен ход ли щяха да се чуват.
  15. Здравейте.Ще използвам темата да попитам за моя проблем.Може да се каже че проблем с оборотите нямам,но има нещо много досадно което не мога да определя от къде идва и се съмнявам, че може моторчето да има вина.Значи сутрин като запаля и започва да се чува един шум като тракане или тропане -неравномерно и невинаги по един начин.Аз го определям че идва откъм дроселовата клапа,но не мога да съм сигурен понеже се чува доста отчетливо.Прави го само на празен ход и затова ако някой има представа от зацепването на моторчето(не съм го отварял още)да ми каже дали е възможно по принцип от него да излизат такива звуци.За по добра представа ви казвам че ако дроселовата клапа можеше да се удря в корпуса сигурно звука щеше да е същият.Проверявал съм TPS-а редовен е.А друг клапан някакъв от системата на празен ход да е възможно така да тропа?
×
×
  • Създаване...