Премини към съдържание

Стефан Чешмеджиев

Потребител
  • От него общо

    35
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Стефан Чешмеджиев е написал

  1. Това с телбода което се вижда е края на колана и съм го хванал да не провисва. На всяка врътка отстрани в желязото са хванати самонарезни винтове през планка притискщи колана. Вече доста километри минах и седалката я чувствам перфектно. Като оригинална е. :mitsu-smiley:
  2. Благодаря колега за линка. Аз реших проблема със седалката миналата седмица но не ми остана време да кача снимки. Играчката беше голяма но се получи добре. Ето преди: Ето след:
  3. Благодаря ви, през уикенда ще я сваля и ще я оправя .
  4. Здравейте, Тези дни ми се счупи под шофьорската седалка (пружината) едни телчета сплетени така че поддържат дъното на седалката. Трябва да я сваля и да огледам какво и как точно се е счупило за да опитам да намеря решение и да оправя проблема. Въпроса ми е само на четирите болта които държат релстите ли се държи седалката и маха ли се от релсите или се вади с тях? Гледам, че от едната страна има декоративни пластмаси които скриват болтовете. Ако имате идея и за проблема с решение с какво се замества въпросната пружина примерно от друга седалка или марка ще съм благодатен за споделеното.
  5. Благодаря за отговорите, искам само още нещо да попитам в тази връзка. Понеже антифриза който вероятно ще взема е концентрат, с дестилирана или дейонизирана вода трябва да се разреди?
  6. Здравейте, с дизеловия вариант DID 102 к.с. на спейса съм и бих искал да сменя антифриза, че вече ми е на долната граница. Понеже цвета му е странен не мога да разбера какъв цвят е бил. Мисля да си купя червен немски ми предлагат от D&V-ауто. Но имаше значение двигателя от каква сплав е. Бихте ли ми препоръчали за този двигател какъв антифриз е най-подходящ и какво количетво събира? :mitsu-smiley:
  7. Здравейте, Продавам цялостен комплект от 2бр. бутони за ел. стъкла, платката за управление и основата на която са. Комплекта е нов, не е втора употреба. Комплекта не е оригинален. Съвместим е със Спейс Стар и Каризма. Снимки: 1 , 2 , 3 Цена 80 лв. Мога да изпратя по куриер Пишете Л.С. или на телефон 0899585268 Стефан. гр.Пловдив
  8. Здравейте търся 2бр. копчета за отваряне и затваряне на стъклата за Space Star. Моите са счупени и двете на шофьорската врата. 0899585268 Стефан от Пловдив съм.
  9. Благодаря за отговора. Аз от Евро-07 си бях взел последния с който съм и сега. Филтъра беше английски ароматизиран и цената беше 15-тина лв. При мен също го има запотяването на стъклата, особенно от шофьорската страна. От както съм я купил колата втора ръка зимно време е много неприятен този момент. Може би ще инвестирам малко повече пари във филтър този път, за да видя ще се промени ли нещо. Има една фирма D&V auto продават предимно оригинални авточасти за японски автомобили и ще питам там първо оригиналния филтър на каква цена идва. Весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА!
  10. Колега пиши какъв филтър си купил за смяната? Оригинален ли е, марка ако може и орентировъчна цена? Моя също е за смяна и бих си взел като твоя щом проблеми не ти създава.
  11. Много точно казано, аз голям го ядох докато се разбере, че е от него. Щом лампата ти гасне 90% съм сигурен, че проблема е в клапана. Отиди да ти видят грешката, която е вдигала колата. Проблема обаче се диагностицира когато колата е в състояние на загубила мощност.
  12. Здравей, Най-добре първо да и се направи диагностика и да се види каква е причината за грешката от чека. Не знам във Варна кой сервиз да ти препоръчам колегите да помогнат, но съвета ми е да не предприемаш разглобявания преди да се види грешката в компа. Аз си изпатих при един "майстор", който ми взе пари да ми оправя турбото, а проблема накрая се оказа ЕГР клапан. В тази тема съм писал по въпроса тема. От такива неща на сляпо и майстори които стрелят на посоки може човек да влезне в големи филми. При мен от цялата работа стана така, че подарих 1000 лв. за турбото на оня майстор и сега на всичко отгоре турбото ми е по-зле от преди ремонта, да не говорим, че проблема ми не беше от него :-(. Това е моя съвет да не прибързваш, а да помислиш и да отидеш при изпитан майстор и сервиз успех! :good:
  13. Здравейте, преди няколко месеца открих проблема. Исках да се убедя, че наистина това е проблема преди да пиша, защото това което ставаше беше сравнително рядко и при определени условия, които не мога да създам когато поискам. Един ден когато проблема ми се появи отново точно на едно кръстовище, чека светна и колата буквално едвам се движеше и от там отидох пак в онзи сервиз специализиран за дизели. Оставих им колата за тест и на другия ден като ми се обадиха казаха в ЕГР клапана е проблема. Предложиха да го почистят първо и ако няма резултат ще трябва да се смени. След почистването не ми е правила проблеми. Сега и до морето бях и на такъв път винаги ми правеше проблеми, просто клапана блокира в някакво положение и колата се спъва здраво. След някакви километри се оправя и после пак става така. Исках да пиша от какво ми е правила проблема за да ориентирам други съфорумци и да помогна като вариант да го имат и това като едно на ум при подобен проблем. :mitsu-smiley:
  14. Благодаря колега, ще си го оправя сам. В момента съм на почивка. Когато се прибера ще го отремонтирам.
  15. Здравейте, Отказа ми бутон 1 на оригиналния CD Player W142. Въпроса ми е някой сменял ли е бутон до сега. Намират ли се такива бутони и стандартни ли са? Също така дали сравнително лесно се отваря този CD Player или е капсулован? Търсих подобна тема но не можах да открия. :mitsu-smiley:
  16. Бях обещал да пиша по темата. Както бях писал в предишния си пост за нов дебитомер, успях да намеря за проба. Сложих го но и от него нямаше ефект. Стана ясно, че проблема не е в него. Намерих един сервиз специализиран само за дизел, който ми го препоръчаха хора занимаващи се в този бранш. Оставих колата за тест при тях вчера. Днес отидох да си я взема и ми казаха, че всичко и е наред по параметри на стенда. Дюзи, дебитомет, ЕГР клапан, помпа, всичко работи в норма и в перфектен диапазон. Съгласиха се че колата е малко спъната но ми обясниха, че вероятен проблем е нещо механично което не се хваща от компютъра. Единственото нещо което остава като съмнение е да не би да е запушена цедката на помпата след резервоара. И ако е запушена и има и други боклуци, които да се въртят вътре с горивото и в някакъв момент да става белята с умирането на цяло или и принципното не вървене на колата. Просто и аз незнам вече? На някой ако му се е случвало нека сподели, че наистина вече съм в безизходна ситуация :icon_hmm:
  17. Здравей, имам същия автомобил. За трудното палене немога да дам мнение, защото моята пали като кибрит. Обаче за порблема с намалената мощност го имам същия до 2000 оборота е скопена и не върви след това се отпушва но въпреки всичко ми се струва, че пак не е в норми вървенето (не ускорява както трябва ленива е и и трябва време). Значи аз имах проблеми с турбото, ремонтирах го, свалихме дюзите пчистени са, като те се разглобяват не се чистят с ултразвук. Почистен ми е също така ауспуха и няма и няма оправия. Последно получихме и идея от майстор да напръскаме дебитомера с някакъв спрей, лошото е че не разбрах какъв е. След напръскването колата се отпуши, обаче върви някакво време и пак се усеща, че се замисля на някакви обороти под 2000. Мина ли 2000 се включва турбото и я изтегля. Преди няколко дни ми намериха втора употреба дебитомер, който сложих за проба обаче като я натиснах колата на ниска предавка и високи обороти и няма и 200-300 метра и умря направо. Стана както преди. В Ратола за нов дебитомер ми искаха 600 лв. Няма как да стане на тази цена не бих дал толкова пари. Вече и аз незнам това от дебитмер ли е какво е? Колата като постои в престой от няколко часа примерно като я пална и тръгва нормално след което след малко мошноста и леко пада усеща се, но ако взема да я натискам много може и да умре на цяло, като стане така едвам дигам 50 км. Само да добавя, че и горивн филтър, маслен и въздушен филтър са сменяни в Ратола преди 6000 км. Така че горивния филтър и него изключвам. Сега последно ще търся нов дебитомер за да съм сигурен, че слагам ново, този втората употреба не ми гарантират дали е в ред. Ако някой има идея и му се е случвало подобно нещо нека сподели, от два месеца ходя по мъките и сумати пари дадох но за дизел майстори няма и това е. Само предположения и акъли без резултат. Някои казват че било от турбото, като помислиш логично то не работи или поне не надува прди 2000 оборота, колата преди тези обороти не върви с негова помощ, а трябва да си подема сама и да е пъргава особено на ниските предавки при потегляне. Ще пиша след евентуално намиране на нов дебитомер ако нещата са се оправили. Приемам всякакви съвети от вас приятели на нашата марка :mitsu-smiley: .
  18. Здравейте, бях писал преди няколко коментара. При мен се оказа системата по-малка и събра 800 гр. Аз както написах по-горе си взех Dexron III на Motul. Вярно е че дадох малко повечко пари но вичко което четох и намерих като мнения и по други форуми беще, че това едва ли не за хидравликата е най-доброто. Аз проблеми нямах просто тъй или иначе трбваше да долея и затова реших и да я сменя понеже разфасовката е един литър. Да кажа нещо и за смяната. Намирате най-ниската точка зад помпата и махате маркуча обикновенно трябва да си смените след това скобичката. Подлагате доло един съд в който да изтече маслото и чакате. След това палите колата и започвате да навивате наляво и надясно пълен така няколко пъти. После може да капнете малко масълце да промиете системата и пак така палите навивате пълен наляео и надясно 3-4 пъти. След това като изтече хубаво и маслото от промивката слагате маркуча обратно стягате го с нова скобичка и наливате новото масло. Първоначално сипвате приемерно 400 гр. после влизате палите двигателя и навивате за да тръгне системата, след това излизате навън и при запален двигател доналивате с леко изчакване и системата ще се обезвъздущи. Накрая си досипвате до желаното ниво и сте готови. Само да кажа, че при смяната може да се омажете с масло затова ако имате маркуч с който да удължите този, който сте извадили ще е добре иначе не се знае накъде ще запъска :good: . Друго, което да допълня е че като изпразните маслото и започнете да навивате ляво и дясно да доизтече, волана ще върви доста трудно но това да не ви притенява просто не прекалявайте с повторенията. :rulez:
  19. Пиша в тази тема, защото заблелязах, че ми намаля хидрвличната течност почти на минимума ми е. Купих си DEXRON III на Motul за да долея но сега си мисля не е ли по добре направо да сменя цялата течност така и така съм купил нова. Въпроса ми е понеже разфасовката е 1 литър ще стигне ли? Тука колегата е написал, че е почти литър но да попитам сигурно ли е? Колата ми е Space Star DID 1.9 :mitsu-smiley: Само да допълня, че в книжката пише на СПЕЦИФИКАЦИИ - Вместимости - Хидравлична течност за серво-волан - количество - според нуждите. :icon_hmm:
  20. Ще се обадя да оправим нещата, че да не стане по-голяма беля. :mitsu-smiley:
  21. Благодаря Павеле но сайта, който си ми пратил е с платен manual. Вътре има доста manuali за различни автомобили но са защитени с пароли и искат да се плати. Ако някой има някаква идея по моя въпрос нека пише ще съм му много благодарен :mitsu-smiley: .
  22. Здравейте, имам въпрос за Space Star относно задното окачване. Преди няколко дни ходих на стенд за предния мост, че колата започна да ми дърпа надясно. Стендаджията преди да започне да ми проверява предния мост погледна задния и каза, че и тои бил за реглаж. Викам добре щом трябва... той започна да натяга в някакво положение и каза ми то неможе в крайно положение е. Излезна от канала пусна една ролетка от калника на предната гума до земята, после отиде пусна и от задната гума по същия начин и ми каза: Колата ти е слегнала отдзад с около 2,5 до 3 см. трябва да я повдигнеш с нещо. Аз попитах как и по какъв начин да го направя и той каза, че или над или под пружините трябва да се подложи нещо за да се повдигне колата до 3 см. защото според него в това положение в което е в момента притискала с тежеста си задния мост, който се разкрачва леко. Въпроса ми е следният: От какво може да се е получило това и ако намеря причината ще е по-добре да оправя нея от колкото да навдигам колата, защото това за мен не е естествено да го правя. Само да кажа че преди 8-9 месеца ми сменяха отдзад тампони дали от там нещо не се е променило и дали може да даде отражение тампоните? Другото което искам да питам е може ли някой да каже някакви стойности отдзад колко трябва да е повдигната колата има ли някакеа документация която може да даде инфо за да видя наистина дали е в норма отстоянието на задницата. Защото Space Star-ите принципно като ги погледне човек странично задницата наистина им изглежда малко ниска но това е защото формата на калника е такава. Моля ако някои има идея да сподели, че не ми се ходи само по сервизи без да съм наясно какво точно трябва да се направи или поне посоката в която трябва да се работи. Иначе е много лесно да отида и да кажа на човека в сервиза повдигни колата с 3 см. подложи под или над пружините нещо но това не ме устройва ако незнам причината.
  23. Хей "djd" пиши моля, ако откиеш проблема а и решението, защото и аз искам да оправя моя но след толкова опити няма промяна. Благодаря предварително :mitsu-smiley:
×
×
  • Създаване...