Премини към съдържание

messat

Потребител
  • От него общо

    35
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Галант'99 2,5 спорт едишън

messat's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. messat

    Ръжда по любимата кола

    Здравейте колеги, Трябват ми вежди за галанта 1999г. Знаете ли къде могат да се намерят и на каква цена.Оставил съм колата при едни пишман майстори който я боядисаха във вторник и в неделя ръждата беше надула пак. Лошото е че им платих и сега пак те ще трябва да я оправят те. Явно ще трябва да се сменят веждите, но ми казват едни цени от 200 лв за бр. което ми звучи абсурдно.Моля помагайте.
  2. messat

    Проблем с халогени

    http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=16167&st=0&p=170379&fromsearch=1&&do=findComment&comment=170379 Колега виж тази тема. Имах подобен проблем преди време.
  3. Здравей, намира ли ти се моторчето което накланя фара за Галант '99г.Става въпрос за фара от шофьорската страна ако има значение.VIN:JMBSNEA5AXZ000290. На мойто са счупени крачетата за захващане към фара и беше залепено със силикон.
  4. Колеги някой може ли да направи снимка на местоположението на горивния филтър? Благодаря предварително
  5. Здравейте, Откраднаха ми лявото(шофьорското) огледало и конзолата към вратата също е счупена.Колата е Галант ЕА5А 2.5-1999г.Имате ли такова огледало и конзолата и на каква цена? Благодаря предварително. Весели празници!
  6. messat

    Скоростна кутия Galant 2.5 V6

    Няма зъбчатки(ако не броим тази за стартера, но тя не е постянно зацепена).Маховика е свързан неподвижно към коляновия вал, а феродовия диск към скоростната кутия.
  7. messat

    Скоростна кутия Galant 2.5 V6

    Статически неопределимите системи са рашими дори и "на ръка". Често пъти радиално аксиалните лагери са със фиксирани външни лагерни черупки а евентуалните температурни разшитения се поемат за сметка на малките луфтове между съчмите и лагерните черупки.
  8. messat

    Галант- дилема

    Колеги и моята е тръгнала отдолу. Имате ли някакви предложения и препоръки с какво може да се третира и как?
  9. Едно от най-важните неща като купуваш кола е моментното състояние. Аз карам ей тва на снимката в ляво и къде блях като го взимах незнам. Взех го за 7000лв. преди 10000км и 8 месеца и набих още 5000лв отгоре за чарколяци и ремонти и все още не е това което ми се иска да бъде. Често пъти е и въпрос на късмет не винаги може да видиш всичко или пък проблема да се е проявил преди да я вземеш.
  10. messat

    Електрическа драма

    Ами няма да се учудя и тъй да съм направил.Ще ги снимам и постна.Крушките са безцокълни и са за габарит и стоп 25/5W ако не се лъжа. Четох в по стара тема че се продавали в ратола и в някакъв магазин по самоковско шосе преди околовръстното.Нямах време да пътувам то Ратола (на диаметрално противоположната страна на София е от мястото където работя) и взех тези, който ми дадоха във въпросния магазин с уговорката да ги върна ако не станат. Тъй и не разбрах дали са същите тъй като не разглобих задните фарове.
  11. messat

    Електрическа драма

    Колеги драмата се разреши.Докато се чудих какво да правя усетих, че и единия заден габарит е заминал. Днес сутринта размених бушоните на работещия и неработещия габарит и вече имах цели два неработещи габарита!!.Отидох до един магазин на горубляне(работя наблизо) и взех 2 крушки за задните габарити и два комплекта бушони (да има) и с един колега от работа запретнахме ръкави да сменяме крушките отзад. Само, че преди да разкостим задните фарове смених бушоните и гледай ти. Проработи осветлението на климатроника, предните халогени задните габарите-всичко. Сякаш нищо не е било. Голям кеф. Е останах с две крушки за заден габарит ама то не пречи да има. Благодаря за съпричастността към проблема ми. Хубаво е да знаш, че можеш да разчиташ в нужда.
  12. messat

    Електрическа драма

    Таблото е оптитронно и свети постоянно.
  13. messat

    Електрическа драма

    Явно съм разбутал нещо там.Предполагам, че не регистрира, че са включени габаритите и затова не пуска халогените и подсветката на копчетата на климатроника, а самия дисплей си свети винаги.Осветлението на поставката за чаши и пепелника свети когато пусна късите.Защо обаче задните фарове за мъгла работят? Не сам обръщал внимание дали когато колата е само на габарити могат да се пуснат задните фарове за мъгла или трябва да са включени късите светлини.
  14. Здравейте колеги, рядко пиша във форума, защото обикновено успявам да намеря нужната информация в по стари теми. Имам следния проблем. Изгоря ми едната крушка на късите и реших да си взема две нови и да ги сменя.Междувременно всичко останало по колата си работеше нормално.Смених двете крушки и се оказа, че предните фарове за мъгла вече не светят както и подсветката на копчетата на климатроника(подсветката на дисплея си работи).Задните фарове за мъгла, късите и дългите светлини и задните габарити си работят нормално (предните габарити никога не са работили-може би крушките са заминали), а тази вечер ми направи впечатление,че като пусна фаровете вече не потъмнява дисплея на климатроника и часовника.Останалите светлини в купето си работиат нормално.Проверих бушона на фаровете за мъгла (No4)-здрав е.Проверих и да не съм скъсал някое кабелче покрай фасунгите на късите светлини-всичко изглежда ОК.Има ли реле което да включва предните фарове за мъгла, както е при задните-чува се характерно цъкване когата натисна копчето. Някакви идеи за разрешение на проблема?
  15. messat

    Тропане

    Черни. Eibach или нещо подобно
×
×
  • Създаване...