Премини към съдържание

vesko

Потребител
  • От него общо

    53
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    colt 1.3i 12V
  • Интереси
    Много и различни...:)

vesko's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. vesko

    Фарове !

    http://www.autostylemania.com/bg/shop.html...category_id=161 Вижте този адрес. това са ангелски очи за галант и за други марки коли. при добро желание може да се приспособят на колт...
  2. vesko

    Фарове !

    Идеята ми беше ако толкова желаеш да си имаш ангелски очи а за твоя модел няма готови, купи си за по-евтино едни фарове от авто морга и ги пригоди по метода направи си сам. изрежи им дупки както е дадено в описанието, монтирай ксеноновите крушки и по указанието което ти изпратих си направи ангелските очи самоделки. Това е единствения начин да не си спираш колата от движение за по- дълго време а и ако не ти хареса резултата ще можеш за много кратко време да си върнеш старото положение....
  3. vesko

    Фарове !

    Здравей колега! Видях че се интересуваш от ангелски очи за колт и прерових темите но намерих само това: http://www.andysautosport.com/mitsubishi_parts.html http://www.geocities.com/crx_auto/angel_eyes.htm така че ако не намериш нещо готово, с много мерак можеш да си спретнеш едни очички менте като на BMW-то. Лично аз не виждам никакъв смисъл от тях освен вдигането на разхода когато включиш допълнителни консуматори на ел. енергия. Не мога да твърдя това със сигурност но при моя колт е така. Оригиналните имат допълнителен инвертор наречен "баласт" който повишава напрежението от 12 волта на няколко стотин за да може да запали инертния газ. Допълнително главоболие ако питаш мен. Измъчих се с един такъв монтиран неправилно и за това веднага ти "оспамих" темата и тръгнах да те разубеждавам. Под дърво и камък търся схема на баласта или от къде и за колко може да се купи нов но никой не може да ми даде информация. Погледнах във почти всички форуми които са на разбираеми езици но навсякъде гарайни изделия които според мен развалят а не подобряват вида на колата. Така че мойто мнение е ако не намериш нещо фабрично не си разваляй колата със самоделки. Купи един комплект фарове втора употреба от някоя авто морга и експериментирай с тях за да можеш след това да върнеш старото положение ако ти се наложи. Очаквам да ни държиш в течение как вървят работите по монтажа и да побликуваш след това едни инструкции с това как да се справим и евентуални трудности по монтажа. Успех!!!
  4. Аз само изкопирах рекламната обява защото ме понамързя да го напиша отново :icon_blush: а и не съм ги посещавал. Качествени ли са частите които продават или са ментета?
  5. http://www.avtosklad.bg/srch-51/10423/18/M...B8%D0%BD%D0%B8/ Това е сайта. Да се надяваме да не е само "кьор фишек" и всичко да е само реклама. Пиши дали си успял да намериш и отзиви защото съм малко скептично настроен към този начин на търговия след последния ми опит. Цената която бяха дали набъбна почти двойно след такси и доставка и ме принудиха да се откажа. Добре че беше още преди да съм го поръчал официално, защото не знаех как ще се оправя ако ми го пратят. Дори на Симеон излизаше много по евтино... Това е друг магазин но не знам дали в него има ламарини. http://drive.bg/groups.php?ModelId=4498 А това е една обява дето веднъж видях в нета "Супермаркет за нови Авточасти Мицубиши Описание: Здравейте ! Ние сме супермаркет за нови авточасти. Предлаганите от нас оригинални и неоригинални автомобилни части за територията на България биха задоволили всеки автомобил от-до. До момента ние работим с близо 200 производителя, а складовата наличност възлиза на около 240 000 хиляди позиции на склад. КОНТАКТИ: Можете да се свържете с нас чрез skype: gerxard_ltd ; e-mail: gerxard@abv.bg ; тел.0884/217-297 или 0888/659-878. При поръчка пишете номера на търсената от вас част или ни изпратете номер на шаси; кодово обозначение на двигателя; модел; година; конски сили. Ще получите отговор във възможно най-кратък срок. ДОСТАВКА: -за страната чрез куриерска фирма Еконт за сметка на клиента -за София доставка до адрес 3.00 лв. /при определени условия/. Сведения: Продавач: Николай Тончев Email: gerxard@abv.bg"
  6. Здрвейте! Видях темата и реших да използвам и да попитам. Продават ли се само "вежди" за задните калници. И моя Колт е изгнил по същия начин. Смо където е произведен 95-та и е модел 47а версия. Попитах един майстор и той ми каза да купя веждите и да отида при него да ги оправи. До сега не съм търсил тенекии. Ръждата я оправях с козметични средства, но сега вече по този начин не става. Онзи ден един "майстор" с чисто ново ауди ме удари в задния калник на едно кръстовише и всичко което бях направил до сега отиде по дяволите.На всичко отгоре искаше да го пишем "паркинг" за да не се бръкне и да не викаме КАТ. Нямам си на идея как най-безболезнено и най-качествено може да се оправи това. Прерових всички сайтове които предлагат калници но за моя модел има само предни. Ако някой е сменявал или правил задни много моля да сподели къде ги е намерил и за колко ги е купил. Предварително благодаря!
  7. vesko

    Колта угасна помощ!

    Здравей! Имах подобен проблем като твоя. Трябва да се въоръжиш с търпение и да почнеш да обикаляш. Ако имаш някакви познати в Австрия или Англия можеш да ги задеистваш да ти намерят цяло делко. Там този модел на Колт е доста разпространен. Другия вариант е да търсиш по обяви в mobilen.bg . Там има няколко катострофирали колта и можеш да се договориш да ти продадат цяло делко. Ако не е в София можеш да минеш и с по тънка цена. Ако тръгнеш да търсиш по ул.Симеон или Козлодуй приготви си към 350-450 лева. В темата за магазини съм дал интернет адреса на една английска фирма която рециклира и продава бобини комутатори и цели делка. ако намериш човек в англия да ти го поръча сте ти излезе най-евтино.
  8. vesko

    Малко помощ !

    Ако питаш къде е кутията с предпазители-то тя е някъде от ляво на шофьорското место. Не съм много сигурен, но май от същия предпазител се захранваше и радиото.
  9. Просто е някоя въртяща се част. Няма никакво разумно обяснение да е от амортисьора. Поне аз не виждам такова. Когато се появява такова тресене на предницата и то при завой, единственното нещо което ми идва на ум е проблем с карданните съединения (карета). При някой други марки, такове притропване при завой са виждал дори при скъсан маншон и изтекла грес. Обикновенно се получава когато завиваш само в определена посока или при завой когато си навил волана до край. Наи-добре се свържи с хората които са навътре в нещата като Пламен и ги попитай за съвет. Те със сигурност ще ти помогнат. Аз карам Колта от около година и не съм толкова вещ все още. За сега, да чукна на дърво, не съм имал проблеми с ходовата част а само с електрическата който горе-долу мога да си ги оправя сам с подръчни средства.
  10. Да нямаш някакви проблеми с тъй нареченото "каре".Все пак колата ти е с предно предаване и връзката между полуоските и гумата е с карданен механизъм , който доста се поврежда при наште пътища. Колата само притропва или се чува и шум когато завиваш и от коя страна е?
  11. А светна ли лампата за разряд на акомулатора която преди не светеше след като смени релето?
  12. vesko

    Смяна...двигател

    И аз съм си мислил за същата промяна но май освен двигателя и скоростната кутия ще се наложи да смениш и ЕКУ-то. Старото не ще може да управлява новия двигател. Освен това сигурно ще има и някакви конструктивни несъответствия по окачването на новия двигател. Единствения начин за 100% сигурност е да провериш техническата документация. Там са дадени точните механични размери.При много силно желание сигурно ще се справиш. :icon_thumbup:
  13. Най-лесно ще го направиш с една пробна лампа. ако нямаш запой две жички на някоя 12 волтова крушка иначе се продават във всички магазини за резервни части и бензиностанции.
  14. Провери и възбудителната намотка на алтернатора. Да не е прекъснала. И това може да е причина да не светва.индикаторната лампа. Ако на клема L имаш 12 волта вероятно може това да е причината.
  15. Провери и диода дали не е прекъснал. Но по всяка вероятност дефекта ще е след ключа а може и в самия ключ.
×
×
  • Създаване...