Премини към съдържание

Holmes

Потребител
  • От него общо

    28
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Holmes е написал

  1. Според мен проблема не в скоростната кутия (CVT), а в новия двигател (обем 2.0 150 к.с. и 195 N/m въртящ момент). За сравнение по-стария модел от 2008 г. двигателя е 2.4, мощност 170 к.с. и обърни внимание 230 N/m въртящ момент. А като се има предвид, че новия дизайн на купето е малко по-различен от стария, което според мен води и по-голям коеф. на въздушно съпротивление (поне визуално така ми изглежда), това всичко води до ефектите за които пишеш. Аз карам стария модел от 2008 г. и по магистрала карам съвсем спокойно със 140 км/ч и обороти около 2800. Естествено, че ако се настъпи газта до края, оборотите ще се повишат доста (кик даун ефекта), но това е само докато се достигне желаната скорост, а после при отпускане на газта те отново ще спаднат до минимално необходимите за поддържане на тази скорост. А дали може да се направи нещо по новия двигател за повишаване на мощността това не знам.
  2. Благодаря на всички за мненията. Изгледах и клипа, но моя ключ е друг модел. На този линк може да види какъв модел: Моят сайт Въпросната батерия е доста голяма и едва ли може да се побере вътре. Може би пък и проблема да не е в батерията, защото досега не съм получил никакво предупреждения на дисплея. Отдадох го на студа, защото се случва, когато например съм на ски и след това искам да си отключа. Въпреки, че ключа е в джоб, той все пак е доста студен.
  3. Дистанционното на ключа вече ми прави проблеми. Когато е студено, по-трудно включва, изключва. Предполагам че вече батерията е паднала. Как да си смена батерията, в сервиз или мага да пробвам и сам. Чувал съм, че смяната на батерия може да доведе до проблеми.
  4. Аз съм с Outlander 2008, но бензин автоматик. Само с един бутон Cruise НЕ СТАВА, поне при мен. Той само включва тази функция. След достигане на желаната скорост се натиска бутоне ..SET. Тъй като не съм на волана, не мога да си спомня какво точно пишеше на него. След като се установи желаната скорост, с тези два бутона (SET и този над него) се сваля или вдига поддържаната скорост с 1.6 км. Защо точно с 1.6 км. Това е правено за Америка и 1.6 км = 1 миля. Първото натискане на спирачка изключва този режим, въпреки че на дисплея си свети Cruise в зелено. С повторното натискане на бутона Cruise се изключва тотално режима. При бензин автоматик работи перфектно. Ако изкачваш баир, вдига обороти, после сваля обороти. Не знам това как ще работи при ръчна скоростна кутия.
  5. Аз също съм усещал тази миризма (Оutlander 2008 2.4 CVT). Усещал съм я и даже когато карам на 2WD. Усещам я само когато сприрам колата и излезна отвън. При каране не се усеща. Последно малко преди да навърши три години я вкарах в БС за преглед и смяна на масло и консумативи. Споделих това приемчика. Той ми каза да не се притеснявам и че това били миризма от катализатора, като се прочиствал. Не знам дали да вярвам на това, просто каквам каква информация съм получил. Дали той ме разбрал добре, също не мога да гарантирам, но това беше отговора.
  6. Не искам да се заяждам, но човека е прав, наистина отдавна имаше подобна дискусия. Може би по това време още не били членове на форума. Ето примера Аз също бях останал с впечатлението, че 4WD се изключва при скорости над 100 км. в час.
  7. Едва ли е това. Преди да се случи, колата беше в движение около 15-20 мин. и работеше нормално в автоматичен режим. Ако правилно съм преценил, когата блокира, мисля че това беше 1 скорост, защото се движеше бавно при обороти около 2000 до 3000. Без да съм много сигурен, си мисля, че на светофара поставих лоста на N. След това потеглих на D и после вече нямаше проблем.
  8. Здравейте колеги, Изкам да споделя за един може би проблем (може би не) със CVT-то. Пътувах в доста снежно време (понеделник 15.02. сутринта)по панорамния път в Бояна. Излизах от София и отивах в Банско на ски. Влкючва се често ABS-а, понякога се случва и да пробуксува. В един момент усетих, че CVT-то работи като че ли само на една предавка (не сваля обороти като отпусна газта). Опитах се да мина на ръчен режим като преместих ръчката на скоростите на ръчно превключване. Опитах се да свалям или да качвам предавки но нищо не се получаваше. На дисплея на компютъра стоеше D, въпреки че бях в ръчен режим. Върнах отново на автоматичен режим, но отново нищо. Едва когато спрях на сфетовара на пътя за Перник и след това потеглих установих, че нещата са се оправили. Работеше нормално в ръчен и в автоматичен режим. За съжаление нямам спомени дали на светофара съм превключил на N и при потегкяна отново на D. Всъщност това състояние продължи само няколко минути, около половината панорамен път. След това колата се държа перфектно въпреки, че условията по пътя до Банско бяха доста лоши. Вчера се върнах и ме налегнаха едни съмнения. Та въпроса е дали трябва да ходя на сервиз(гаранционна е още) или това е нормална ситуация поради лошите пътни условия?
  9. Здравейте колеги От известно време ме мъчи следния въпрос. Има ли някой в България Mitsubishi Outlander 2.4 Mivec с ръчни скорости (модел след 2007 г.? Съгласно сайта на вносителя трябва да има такъв модел. Но аз лично не съм виждал, нито чувал за това. Ще ми е интересно ако някой има такава кола или знае нещо да сподели впечатление от нея. С колко скорости е, как дърпа и т.н.?
  10. Под взимане на старта на светофар съм разбирал при нормално потегляне, а не двигателя форсиран на макс, съединителя отпуснат до границата на зацепване и после свирене на гуми. Т.е. чакаш да ти светне зелено, подаваш газ без обаче да е кик даун и потегляш равномерно и достатъчно бързо за да изпревариш другите, докато превключват от 1-ва на 2-ра. В началото тествах и OUTLANDER 2.0 TDI, изобщо не не съм впечатлен от динамиката. Намирам 2.4 литровия MIVEC за достатъчно добър и за изпреварване, и за нормално и спокойно каране за максималем комфорт, за състезателно каране с вдигане на адреналина сигурно не става, но не съм и търсил това. А за разхода на бензин, той е съвсем нормален, стига човек да не прекалява с газта и спирачката. П.С. Без да искам го тествах и за офф роуд. Държеше супер. Поради някаква грешка на Google map реших, че има добър път от Банкя до Перник. Оказа се , че няма такова нещо и трябва да преминавам през разни коларски пътища покрай вилни зони, да карам около 100 м през някаква река и всички това след дъждовна вечер и обилна кал по пътя. При това натоварен с 4 човека и багаж. След около 1 час балтавене по баири, реки и ровове , най-накрая успях да стигна до някакво село (Дивотино) откъдето вече имаше нормален път до Перник.
  11. Преди да си взема OUTLANDER-а тествах RAV бензин с ръчни скорости на познат. OULANDER-а като поведение на пътя е значително по-стабилен, по-комфортен и по-тих от RAV-a. При неравности на пътя Тойотата така се разлюляваше, че все едно си в лодка. Освен това поддържа определена скорост (напр. 120 км/ч) с много по-високи обороти на двигателя. Прочел съм по Интернет стотици коментари основно чуждестранни. Единствения конкурент на OUTLANDER-а в този клас е HONDA CR-V по отношение на комфорт на возията. Аз обаче исках бензин, а HONDA-та е добра с дизелов двигател. Все при :mitsu-smiley: имаш 170 к.с. и 230 Nm въртящ момент на двигателя, което в момента в без конкуренция в този клас. Аз решиш. че това което искам е :mitsu-smiley: OUTLANDER бензин със CVT скоростна кутия Това е само субективно мнение. Все пак прегледай и по-стари коментари по темата. Решаваш сам.
  12. Карането на OUTLANDER с CVT автоматична скоростна кутия е голямо удоволствие. Изключително плавно возене, без даже и грам придърпване. Даже и при рязко натискане на газта, ще ускори плавно, което може да се приеме и като известна мудност на скоростната кутия. Но даже и така при потегляне от светофар, трудно някой може да ти вземе старта. Освен това при включен круиз контрол и при изкачване на стръмнина сама си вдига оборотите на двигателя, ако трябва минава и на по-ниска предавка. Макар че по-ниска предавка при безстапенна скоростна кутия не знам как да се разбира. Аз го усещам по това, че оборотите на двигателя рязко се покачват с около 400-500. Аз се опитвах в началото да карам и с ръчно превключване на скорости, но просто не си заслужава усилието. Освен това като достигнеш желаната скорост и отпуснеш газта, ще видиш как можеш да поддържаш добра скорост при ниски обороти на двигателя например 100км/ч при 2000 об. на двигателя, което за бензинов двигател е много добро постижение и спомага за по-ниското ниво на шум в купето. разход градско в София - 12-13 л. разход междуградско - 8-9 л. Това е при спокойно каране. Ако искаш караш икономично при градско гали газта, придвижвай се в задръствания само с отпускане на спирачката. Е все пак гледай да не нервираш много задните коли. През зимата ходих до Австрия с разход около 11 л. Но тук говорим за часове каране със скорост 130-140-150 км без никакво спиране или намаляване на скоростта под тези граници. Карах основно с включен круиз контрол. Успех и много безаварийни километри.
  13. Получих писмо от Балкан Стар, с което ме уведомяват за някаква клиентска кампания на Митсубиши. Имало проблем с някакъв превключвател, който включвал стоп светлините при натискане на спирачката. Явно е дефектирал често. Канят ме в сервиз за подмяна. Аз до момента проблем с стоп светлините не съм имал. Някой получавал ли е такова писмо и дали някой е ходил в сервиз за такава подмяна? P.S. Карам 2.4 MIVEC със CVT.
  14. Някой платил ли си е данъка за бензинов Аутлендър (2.4 CVT)? Днес ми искаха 539 лв. в данъчната служба. Сумата ми изглежда доста висока, особено сравнена с 387 лв. за дизелов (2.2) Това е чистата сума, без наказателната лихва, за закъснението
  15. Честито на новите новите собственици. Хиляди безаварийни километри. По отношения на бензиновия автомобил Аз карам същия. Разхода от самото начало беше по-малък. На градско се движа между 12 и 14 л. на 100 км. Разбира се това е много относително, защото зависи от това в какво задръстване попадаш. Междуградското ми е също по-малко от това, което казваш. Например отиване до Пловдив - 8.9; връщане 9.7, като по магистралата си карам с около 130 км.ч. НА връщане е повече, защато има изкачване. Старал съм се да карам и в двете посоки с еднаква скорост. Карам с в включен "cruise control", мисля, че това помога за по-икономично каране. Разбира се това е възможно практически само по магистрала. Но искам да засегна и един друг въпрос. Всички говорим за разход, който ни дава борд компютъра на автомобила. Някой опитал ли е се да го засича по доливане в резервоара догоре. Аз веднаж се опитах и разхода ми по изчисления, които направих излезе с 0.8 л. на 100 км повече от това, което показваше борд компютъра за това разстояние. Но и този начин не е абсолютно точен, защото аз доливам не до капачката, а до изключване на помпата, което не винаги е еднакво. Ще ми е интересно, ако някой друг е правил подобни опити за засичане на среден разход. Нека да сподели.
  16. Пред мен стоеше същия въпрос, само че аз се колебаех между TOYOTA RAV, NISSAN X-Trail, новия SUBARU Forester, HYUNDAI SantaFe и OULANDER-a. Аз също правя малко километри годишно (около 10000) и затова се ориентирах към бензинов двигател. В това отношение бензиновия двигател 2.4 MIVEC в комбинация с CVT скоростна кутия, просто е без конкуренция. 170 к.с и 232 Nm въртящ момент, при това още при ниски обороти ти гарантира една много комфортна возия при ниско ниво на шум от двигател. Освен това ако искаш да изпреварваш, само натискаш по-силно педала на газта, оборотите се качват много бързо благодарение на CVT-то, изпреварваш, отпускаш педала на газта, оборотите падат и отново без никакво излишно усилие си в комфортен режим на возия. А градското каране при това CVT е направо удоволствие. А освен това имаш възможност за ръчно превключване, както от волана, така и от скоростния лост. Правих тест drive на всичките изброени автомобили и за мен OUTLANDER 2.4 MIVEC и CVT скоростна кутия дава най-комфортна возия и най-ниско ниво на шум в купето при 130 км/ч. Този скорост се поддържа при около 2200 об/м на двигателя. Другите автомобили (тъй като са 5 степенна ръчна скоростна кутия) поддържаха тази скорост при 3000 и повече об/мин, което си е по-силен шум от двигателя в купето. Освен това OUTLANDER-a се държи най-стабилно при неравности на пътя или леко вълнист път. Най-бързо успокоява люлеенето на колата. Когато карах TOYOTA RAV при аналогични условия, имах чувството, че съм в лодка, толково силно и продължително люлееше пре неравностите. Като недостатък на OUTLANDER-a - това е доста семплото вътрешно обзавеждане от евтина пластмаса. Но и при другите това е така (изключвам HYUNDAI, който беше доста по-луксозен вътре). Но при мен вътре нищо не трака (не скърца, не вибрира). При мен водещото при избора беше комфорт при возене, избрах OUTLANDER 2.4. MIVEC CVT Intense+. Не взех най-високия клас на оборудване, тъй като не обичам кожа, а освен това се спестяват и пари. До момента не съжалявам за избора си. За мен off road възможостите на автомобила бяха на последно място като критерии за избор. НЕ се лъжи да си взимаш навигационна система, която освен, че е много скъпа, не е актуална и после трудно ще се поддържа с актуални карти. За около 400-500 лв. можеш да си купиш GARMIN с много по-добри карти. Да не говорим, че вече и на мобилен телефон (от по-висок клас) можеш да си инсталираш програма за GPS навигация. (GRAMIN mobile, I-GO, Tom Tom) Освен това правих и много детайлно проучване по Интернет, както за мнението на експерти, така и за мнение на собственици по форуми. И накрая гледай на това като на лично и субективно мнение, което може и да не е съвсем вярно.
  17. Здравейте колеги, Някой ако има опит с вериги за сняг, нека да препоръча модел или магазин, където да има хубави вериги на приемлива цена. Чувал съм, че веригите, които се продават в Метро са боклук и се късат много лесно. Весели новогодишни празници на всички
  18. Колеги, задавам си въпроса, въпреки че сложихме зимни гуми, дали трябват и вериги за по-тежки случаи. И ако трябват, то и на 4 колелета ли се слагат? Ако се слагат, в какъв режим да се карат, 4WD или 4WD Lock. Ако някой има опит по тази въпрос, нека сподели с нас. Мисля да ходя на ски в Австрия и се чудя дали ще трябва да си купувам вериги. И още един въпрос. Може ли да се кара в режим 4WD продължително време (например по магистрала)?
  19. Ето как изглежда моето :mitsu-smiley: със новите джанти и зимните гуми
  20. Здравейте Карам черно Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC CVT Наистина черното се поддържа по-трудно. И най-малкото количество прах му личи. Особено ако после ръсне и малко дъжд. Но когато е чисто и лъскаво е The Best. Има доста хромирани елементи, които много добре пасват на черния цвят. По отношение на лизинга. Понякога е по-добре да купиш кола с кредит от банка. Трябва да направиш много внимателна калкулация, защото понякога допълнитените такси (за управление на лизинга) оскъпяват много нещата. Понеже виждам че си от Варна, провери как стоят нещата с SG Експресбанк или пък Сожелийз (Това е лизингова компания към тази банка). По принцип най-голям лизингодател са Интерлийз. Можеш да провериш и Алианц банк и съответно Алианц лизинг. Мисля, че даже Алианц лизинг имат договор с Балканстар. И още нещо. Ако купиш колата на лизиг, тя се води на името на лизинговата компания до окочателното прехвърляне. Ти я караш с пълномощно, а това е възможно да създаде проблем при пътуване в чужбина. Ако я купиш с кредит от банка, колата се води на твое име, а само застраховката евентуално ще е на името на банката (това обаче зависи от банката, която ти е отпуснала кредита). Дано съм бил полезен с тези обяснения.
  21. Честито колега, Да си го караш с кеф дълго и безаварийно. Удоволствието от шофирането на този автомобил е наистина голямо.
  22. Реших проблема със зимните гуми. От Центъра за гуми Диана си взех 4 джанти Корметал 16-5/114.3 ЕТ40 246 КМ 7J 67 за 185 лв. едната, както и 4 гуми Нокиан 215/70 R16 100H WR G2 за 252 лв. едната. За цялата поръчка ми направиха и 5% отстъпка. Освен това можеш да си платиш и с банкова карта(без значение дебитна или кредитна). Всичко стана много добре без никакви втулки за добавка. Даже вози и една идея по-меко. Все пак трябва да се съглася с Милен Димитров, че 16 цоловата джанта стои малко по-зле чисто визуално.
  23. Колеги, а ако подменя оригиналните 18" джанти с 16" само за зимните гуми, това да не доведе до проблем с 3 годишната гаранция? Накой може ли да коментира този въпрос
  24. А защо 235/50/18, няма ли оригиналния размер 225/55/18 Тази нископрофилна гума не създава ли проблеми по нашите надупчени пътища (например балони, цепене на гумата)? Какво е твоето мнение по този въпрос?
  25. По отношение на разхода на бензин на градско ми е трудно да го изчисля за по-голям период от време, тъй като не карам много и го редувам с извънградско, но все пак за отделни засичания е между 12 и 15 литра на 100. За извънградско също имам различни стойности. Например София - Пловдив 9.2 а обратно Пловдив - София 10.3, но съм карал с около 120 до 130, естествено не с постоянна скорост, тъй като съм намалявал при определени ситуации (например средно и ляво платно заети и там си карат с по 90-100 км/ч). Рекорда ми е София - Халкидики (410км) с разход 8.2 на 100км. Но в Гърция карахме доста предпазливо. По-отношение на тези 170 к.с. дали са много или малко. Според мен за джип не са много, но вършат работа. Зависи какво си карал преди. За мен е много важно да поддържам определена скорост с минимални обороти на двигателя, защото това ми осигурява по-ниско ниво на шум в купето и съответно по-комфортно пътуване. А това CVT-то го постига много добре (даже идеално за моите разбирания) Например от Пловдив за София при настройка от 130 км.ч на круиз контрола през цялото време оборотите бяха около 2400 - 2500, само веждаж качи над 3000 на най-стръмното и то за съмсем малко. Аз преди карах Ситроен Ксантия 150 к.с. Той дърпаше по-добре, но при обороти над 4000. Очевидно беше с къси предавки, защото даже на 5 ск. при 100.км/ч оборотите бяха 3000. За да карам с 130 к.м/ч - 4000 оборота, което определено ме дразнеше поради силния шум от двигателя, който се чуваше в купето. До сега не съм натискал газта на Аутлендъра до дупка и не съм качвал обороти над 3500 - 3800. Още ми е нова. Решил съм да и навъртя поне 5000 км преди да да мина към по-сериозни обороти (над 4000). По отношение на климатроника. Аз също мисля, че не работи прецизно. Духа само студено, независимо да си го настроил на 20, 22 или 24 градуса. Рещавам проблема като го спирам. Споделете от кои бензиностанции зареждате бензин.
×
×
  • Създаване...