Премини към съдържание

johnnyji

Потребител
  • От него общо

    21
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което johnnyji е написал

  1. johnnyji

    Зимни гуми за новия Lancer

    И аз се оборудвах с 16' джанти и гуми Michelin Primacy Alpin PA 3. Всичко излезна към 1600 лв :icon_thumbup:
  2. Не съм разбрал ... иначе щях да споделя
  3. Здравейте, Знаете ли как и дали може да се активира/деактивира, тихият режим на алармата (пускане/спиране без звуков сигнал) на новия Lancer?
  4. johnnyji

    Носене надясно

    Хмм това е интересно, значи би трябвало ако това е проблема при някаква позиция на кормилото колата да не носи и да си върви направо (въпреки че кормилото ще е накриво :rolleyes: )
  5. johnnyji

    Носене надясно

    Баланс в Балканстар ли трябва да бъде направен след като колата е гаранционна ?
  6. johnnyji

    Носене надясно

    Не мисля че е от пътя - пробвах на няколко места ... Сетих се за налягането на гумите преди малко - ще го проверя преди следващата проба, но преди няколко дена си беше ОК. Сега бях да гледам джантите - видимо им няма нищо, а и съм 100% сигурен че не съм удрял дупки ... с тия 18 очите ми са на 6 :rolleyes:
  7. Днес на магистралата забелязах че колата [Lancer 1.8 CVT ; 3000 км] носи лекo надясно като пусна волана. Не съм удрял дупки и т.н. - т.е. нищо което да доведе до криви джанти и т.н. Някакви идеи на какво може да се дължи това ? Уикенда пак ще пробвам на магистралата и другата седмица ще я закарам в Балканстар да видим какво ще кажат.
  8. johnnyji

    Налягане на гумите

    Значи идва следващия въпрос - някой може ли да каже от къде може да се вземе хубав/точен манометър ?
  9. Здравейте, Изправен съм пред следната дилема - как да отчетем точното налягане на гумите ? Хубав манометър ? На новия Лансер налягането го дават 2.5 [даже и по-високо] заради ниско профилните гуми и ми се иска да го поддържам такова - проблема е че апаратите на безиностанциите са неточни - на едно Еко ми даде 2.6 а на Лукойл 2.2 което си е голяма разлика ... общо взето на 3 безиностанции ми даде различни стоиности и то значително различни ... Вие как сте го решили този проблем ?
  10. johnnyji

    Lancer X

    Колеги как го докарвате тоя разход от 9-10 градско ? Аз съм с 1.8 Intense CVT и разхода ми е около 13 когато има много задръствания. Около 10 съм правил само 1-2 пъти когато е нямало почти никакви коли А колкото до извънградско при около 150 км/ч си лапа около 11 , а при 130 км/ч мисля че около 9.
  11. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    Да, явно ги променя. Същото се получава ако се използва функцията за "продължаване" на круз-а - т.е. ако е бил влючен круз-а и си намалил, да върне старата зададена скорост - в този случаи пак ги вдига до около 3000 об. докато ускори и после падат оборотите.
  12. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    При мен ако включа круз-а на 120 примерно си държи около 2300 об. , но когато започне да изкачва баир стигат до към 3000 об. а колкото до моментния разход - скача си с около 3-4 л - т.е. при 2300 об. да речем е 8 а като тръгне да качва баир при 3000 об. отива към 12
  13. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    Как успя да изкараш такъв разход :rolleyes: ? Аз като карам градско в яки задръствания с климатик ми дава 13 даже някой път и към 14. А на магистралата 7 ще ми даде ако карам с 100. При около 140 си дава към 9 а при 120 около 8. ... Днес тествах круз контрола на магистралата ... голям кеф :rolleyes: Да попитам нещо - ако съм на ръчен режим и включа круз контрола ще сменя ли скорости или ще държи на тази която съм избрал ? Като изкачва наклон примерно ще вдига ли оборотите (сваля надолу "предавка") както като е на автоматик, или ще ги вдига само на тази скорост която е била избрана ?
  14. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    Мерси. Питах тъй като съм чувал че след разработка разхода падал ...
  15. Някой може ли да ми препоръча добра автомивка в Гео Милев ?
  16. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    А забеляза ли някаква разлика в разхода след разработването ?
  17. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    Можеш ли да дадеш няколко практически съвета как да се използва ... ако има някакви "трикове" и т.н. . Днес пътувам Пловдив - София и ще го пробвам
  18. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    Мерси много за инфото ! Колкото до ръчния режим на магистралата - струва ми се че ще е по-лесно с него ... може би просто още не съм усетил CVT-то - някой път примерно държи по-високи обороти при една и съща скорост и трябва да отнема от газта и пак да подам и за да ги сваля надолу...
  19. johnnyji

    Имаме си Mitsubishi Lancer

    Здравейте, Ами да се похваля и аз от известно време съм с Лансер [intense 1.8 CVT] и бих искал да попитам за няколко неща: 1. Автоматика изключвате ли го на магистралата - т.е. ръчния режим ли използвате. 2. Круз контрола реално приложим ли е някъде в бг ? 3. На праговете на вратите някой да си е слагал фолио или нещо такова. Един приятел вече успя да направи 2-3 малки драскотини като се качваше ... вярно че праговете не се виждат като се затвори вратата, но все пак си мисля за такъв вариянт за да се предпазя от такива неща 4. Може ли еднократно вдигане на оборотите до към 5 хил. да доведе евентуално до някакъв проблем - спазвам ограничетнието до 3500 об , но веднъж цъкнах грешното лостче и върнах надолу :icon_blush: и ги качи към 5 някъде...
×
×
  • Създаване...