Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

ivan_m

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което ivan_m е написал

  1. ivan_m

    Климатик за Mitsubishi Lancer 1.3I

    Нови климатици слагат, но са скъпи. Най-евтино излиза да се намери същата кола в морга и да се вземат всички компоненти. Трябва да се намери и специализиран сервиз за климатици, защото монтажа е сложен. Проблем е и малкия двигател. Аз имах Лансер 93 със същия двигател и един климатик ще го спъва доста. Иначе колата изглежда добре, мотора ако се поддържа не създава проблеми. Мойта я продадох на 223 000 и освен смяна на един семеринг, друго не съм ремонтирал по двигателя.
  2. Виж тази тема: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=5776&st=0&p=66868&fromsearch=1entry66868 Има и други подобни, просто използвай търсачката!
  3. ivan_m

    Mitsubishi Lancer 94/95 година?

    Аз карах такъв Лансер от 98 до 2005 година. Беше с мотор 1.3, 94год., купих го на 72 000км. Навъртях близо 150 хил. километра и съм много доволен. Като го купих му смених задни амортесьори, че първия собственик беше доработвал нещо и ги беше скапал. Сменял съм 2-3 пъти семеринг на разпределителния вал, че сълзеше масло при високи обороти и на 180 000 км смених биелетки и тампони на стабилизиращата щанга. Другото е масло, филтри и бензин! По отношение на моторите, 1.3 е малко слабичък за шофьори със спортен характер. Колата е пъргава за градско каране, но не е за високи скорости /вдигаше до 170 км/ч/. Икономична е, среден разход 7-7,5 лятото до 8,5-9 зимата. На дълъг път е падала до 5,8 при нормални скорости до 90-100 км/ч. По отношение на интериора, по добре да вземеш модел GLXi, който не само има повече екстри, но е и по-добре обезшумен от GLi! Като цяло моторите са много тихи, но купето е малко шумно /преди това съм карал Галант и разликата във возията и обезшумяването не може да се сравнява!/ Най-важното обаче е колата да е добре поддържана и запазена, защото ако започне да се разваля, няма да ти е до екстри! Успех с избора!
  4. ivan_m

    Новият Лансер през зимата?

    Аз карам вече две зими с Nokian WR и съм много доволен. Ефекта се видя по-предната зима, когато падна към 40 см сняг и изпълних ролята на снегорина първата сутрин. Според тестовете на АДАК е от среден клас, но беше най бърза на сняг и Нокиан я обявиха за най-бързата зимна гума. За моя Акорд взех 185/65/15 при нормални 195/60/15 /за зимните гуми се препоръчва да са по-тесни за по-добра проходимост в сняг/ и гумата ми струва към 130 лева с монтажа. От високия клас препоръчвам Goodyear Ultra Grip. Старата ми кола: Лансер 1.3 '94 го карах само с Goodyear /при това всесезонни Vector 3 и Vector 5/ 6 години и нямах никакви проблеми зимата. Преди това имах Галант 1.8 '89 и него две зими го карах с Goodyear!
  5. Колега, аз карах такъв Лансер 1.3GLi от 1998 до 2005г. Купих го на 72000км, продадох го на 213 000. За този пробег съм правил следните ремонти: 1.Смених задни амортесьори още след като го купих, защото първия собственик ги беше скапал с някакви модификации на пружините и се бяха скъсали маншоните. 2.На всяка смяна на ангренажния ремък съм сменял семеринга на разпределителни вал и накрая се усетих,че ми слагат евтини боклуци, та сложих оригинален и проблема се реши. 3.На 185000км смених биалетки и тампони на стабилизиращата щанга. Това е всичко, ти си прави изводи! До последно карах с оригиналния съединител, а предни накладки смених към 200 000! Масло и филтър съм сменял на 15 000км, както го пише в сервизната книжка /слагах полусинтетично/. Колата е достатъчно пъргава за 1.3 мотор, но като седнат 4-5 човека вижда зор. Иначе е много икономична, а и данъците и застраховката са ниски, защото мотора е 1299 кубика и влиза в ниските тарифи! Ако търсиш по-спортно каране, вземи 1.6! Ако търсиш повече екстри, гледай да е GLXi, има доста разлики с GLi версията! Както съветват колегите, оглеждай се хубаво, защото 15 годишна кола може и да е много амортизирана, а и ако не е поддържана както трябва, ще имаш проблеми! Успех с покупката!
  6. ivan_m

    Филтъра на климатика?

    Виж темата по долу: Филтър за купето http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=5776
  7. ivan_m

    Резервоар

    До 2005 година карах Лансер 1.3 GL 93г. Това което ми беше направило впечатление като разлики с ниво GLX е липсата на оборотомер, ел. стъкла, регулиране на фаровете и дамаската не беше плюшена. Освен това багажника беше без вътрешна облицовка. Като гледам по-новите колтове, положението е почти същото, но май имат ел. стъкла.
  8. ivan_m

    Филтър за купето

    Аз имам Колт 99 година с климатик и има филтър. Намира се точно както е показано на горната схема зад жабката. Интересно е, че оригиналния, с който дойде колата от Германия е цял, а това което се предлага по магазините се състои от две части, което е по-удобно за поставяне и не се налага сваляне на металните планки. Необходимо е само жабката да се отвори изцяло надолу, като се натиснат двата ограничителя и филтъра може да се сменя!
  9. Здравейте колеги. Преди няколко дена купих Колт 1.3 1999 год. и трябва да му сменям ремъците. Можете ли да ми препоръчате добър сервиз в Пловдив. И един друг въпрос: Колта има филтър на купето, но като търся да купя, по каталог излиза един филтър който се състои от две части, докато оригиналния си е един цял. Някой слагал ли е такъв съставен филтър? Трябва ли да се сваля металната планка, ако филтъра е от две части? Благодаря предварително!
×
×
  • Създаване...