Премини към съдържание

JVRuse

Потребител
  • От него общо

    85
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което JVRuse е написал

  1. JVRuse

    Дизел угасна в студа

    Бензин и газ за горене в нафтата +100гр двутактово масло и няма никакви грижи при температури -20,25 градуса.Изпитан и проверен метод.
  2. JVRuse

    Среща в Русе

    Ми аз не съм влизал отдавна в форума по ред причини,но сега видях за срещата.Според мен най добре ще е да се съберем в събота следобед,на мен тогава ми е по удобно така че решавайте
  3. JVRuse

    Дизел угасна в студа

    Колега при мен се получи същата работа предния ден нямах проблеми а в понеделник сутринта паля колата и след около 2 километра преход започна да глъхне и не иска да вдигне повече от 1500 оборота.Спрях в една уличка и натиснах педала до край, горивото едвам стигаше за да работи на 1000 об.и така 30 мин. докато излишната нафта не стопли малко тая в резервоара та успях да се прибера.Смених горивния филтър налях още присадка ,но на следващата сутрин пак същата работа.Днес налях 5 литра бензин в резервоара и работата се успокои.Просто нафтата си е ....навремето всяка зима правих така с форда който карах и нямах грижи относно замръзване на нафта,ама сега на митсуто викам ще го глезя с присадки ,ама ядец,така че на всеки 10 литра нафта слагам 1 литър бензин и нямам ядове
  4. JVRuse

    Долен прав носач

    Точно това ме интересуваше благодаря DJ Tymbi
  5. JVRuse

    Долен прав носач

    Ми за цените не знам интересуваше ме защо единият носач е с резба по средата а другия е без такава
  6. JVRuse

    Долен прав носач

    Този без резбата е 144лв а другия е на 120лв
  7. Здравейте,колеги въпросът ми е следния предлагат ми два вида носачи за колата абсолютно еднакви, но на единия има точно по средата на тялото между двете втулки отвор с резба а на другия на същото място стои като наварено,като цената на този с резбата е с 20 лв по-евтина.И двата са на фирма 555 казват ,че била японска или поне по доброто предложение.Колата е 95 г. 2000 тд
  8. Както казва колегата s01o точно такъв е проблема защото когато спра циркулацията на въздуха който влиза в купето това цъкакне престава даже я покарах около 10 километра изключих копчето и не се чуваше цъкане,но когато изгасих и запалих отново мотора цъкането пак започна,лошото е ,че в момента съм на море и нямам възможност да разглобя сега жабката,благодаря на всички отзовали се :mitsu-smiley:
  9. Здравейте,колеги появи се странно прицъкване около жабката абсолютно без някакви предварителни признаци.Помислих че е еърбега над жабката,но на таблото всички контролни уреди са в изправност.Най странното е ,че когато включа копчето за спиране на вънншния въздух в купето цъкането спира,което ме навежда на мисълта ,че това е свързано с парното на колата.Някакви идеи колеги??? Колата е Галант 95г.турбо дизел.
  10. ... не можах да разбера с йонизатор или с филтър е при мен... и ако е йонизатор, каква профилактика му се прави?
  11. Здравейте колеги, Интересува ме има ли филтър на купето за моя Галант 2000 ТД 1995 г. Колата е с климатик, защото тук в Русе обиколих магазините и ми казват, че или го нямат в наличност или изобщо този модел няма такъв филтър, с което аз не съм съгласен, но...
  12. JVRuse

    Галант 2.0 дизел

    Точно от този мотор на Пасат и Ауди е по-еластичен, казвам го от лични наблюдения и сравнения. Имам колега с Пасат 1,9 TDI и той самия призна, че Галанта върви повече. Имам 2 колеги с Ауди Б4, едното бензин, другото дизел, все по 90 к.с. и те нямат шанс пред мене нито в града, нито извънградско. Миналото лято ги пробвахме, така че... японеца си е японец.
  13. JVRuse

    Mitsubishi Galant Vii - 2.0 Tdi

    Колега, аз съм с точно такъв Галант. Карам го вече над година и съм изключително доволен от колата. За визия и возия няма да говоря - тя е ясна. Аз карам само дизели, но този е по-перфектен от всички други, които съм карал. Мотора е здрав и има много добро ускорение, а също така е и фрапиращо по-тих от други марки дизелови агрегати. За обслужването си приготви около 500лв: ролки, ремъци, филтри и масла. Но за тези пари такъв Галант не знам дали ще намериш, читавите такива са около 5000лв. Но цената си заслужава за такава кола. :mitsu-smiley: си е :mitsu-smiley:
  14. JVRuse

    Размер на чистачки?

    Колега, купуваш си хидравлично масло от бензиностанция или магазин и доливаш в казанчето. Двигателят трябва да работи и да имаш помощник, който да върти волана - пълен ляв, пълен десен, за да се обезвъздуши системата.
  15. JVRuse

    Смяна на главина

    Да де и без това ми казаха ,че само един диск не може да ми дадат защото са комплект и затова втория е бил обречен така или иначе. :icon_censored:
  16. JVRuse

    Смяна на главина

    Накладките ги сменях преди 2 месеца.Гледах добре са,или и тях да сменям?
  17. Ами вече е поставен, сега единснственото което ми остава е да го видя колко ще издържи,дано да е добър, абе километрите ще покажат.
  18. JVRuse

    Смяна на главина

    Тази процедура лятото я правих пак в този сервиз.
  19. JVRuse

    Смяна на главина

    Сервиза работи с лагери SKF а за дисковете незнам но не са от фирмата от която взех лагера.Както и да е въпроса е да са качественни ,но тва ще го разбера след около 1000- 2000км ако не започнат да се кривят дотогава добре иначе пак при тях,но вече добрия тон ще отсъства от устата ми :icon_censored:
  20. JVRuse

    Смяна на главина

    Така е колега и моето мнение е,че има нещо гнило в цялата работа защото както писах по-горе с колата имам около 15хил.км. и тресене нито при спиране нито при каране никога не съм усещал а знам, че там е слабото място на Галантите.
  21. JVRuse

    Смяна на главина

    На такава цена ми ги продадоха от сервиза, поне така е напечатано в диагностичният лист а сервиза е един от реномираните в града ама...
  22. JVRuse

    Смяна на главина

    Абсурд колега просто развиваш и завиваш гайките и толкова ,нищо сложно не е.Нито съм блъскал джантите нито нищо,абсолютно елементарна операция,пък и след това имам може би около 50 километра навъртени.Но както казва DJ Tymbi май ония майстори са блъскали яко и ми взеха 160 лв ей така бадева за двата диска.Е поне сега съм с чисто нови ама айде,пък и като се замисля не трябваше да им оставям дисковете ами да ги снимам и да ги постна за да видите за кво иде реч :icon_censored:
  23. Колега цената в Автопионер е 123 лв,аз го взех от Евро07 за 104 лв, Optimal немски поне за такъв ми го дават.
  24. Аз днеска сменях ,но в Русе където и да отида из магазините им излизаше лагер главина заедно.
×
×
  • Създаване...