Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

yavcho

Потребители
  • От него общо

    13
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което yavcho е написал

  1. Амии на мен ми предлагат Милен в Пловдив. Бил най-добрия а и съм съгл...

  2. yavcho

    Carisma GDI 98 проблем

    Благодарско на колегата Milen_z. Имаше някакви интервенций правени по окабеляването та ми отне известно време да го открия въпросния кабел, но направих както каза и всичко е 6. Ще се опитам да се реванширам по някакъв начин (ракия пиеш ли ако не е тайна). Надявам се между другото да се видим в най-скоро време че имам и още проблеми свързани с висок разход и окадена задна броня... Пак Блакодаря!
  3. yavcho

    Carisma GDI 98 проблем

    Ами при мен проблема е такъв: една сутрин просто влязох в колата и не пали. На 3-4 опит забелязах че свети чека. Огледах я, и помислих че може да е горивната помпа в резервоара ама като я разкачих и закачих и колата тръгна. Помислих че е е от там. Както и да е изгасих я и вечерта пак пробвах същата работа и точно реших да направя последен опит, чека изгасна и не пали, и така от няколко дни изобщо не пали. Според нейната си диагностика, така да се каже, и според още една е грешка 54. Лошото е че не пали колата и ми е трудно да я закарам до сервиз за да погледнем датчика с осцилоскоп. Като гледам при колегите е бил това проблема дали и при мен ще излезе това? П.С. не знам дали е от полза но забелязах - лампата на чека при контакт светва, изгасва и после пак светва, както си е (доколкото съм запознат). Обаче времето когато е изгаснала е различно. Примерно може само да премигне и веднага да светне, може и около секунда да отнеме и тогава да светне отново...
  4. yavcho

    Carisma GDI 98 проблем

    Колеги, въпросния датчик Camshaft Position Sensor имали начин да се замери и да се определи дали е реботещ/неработещ преди да се сложи друг?
  5. yavcho

    Проблем при палене

    Колеги, някой друг с решен проблем? Според майстора бубините са ми добре и не знам сега да ги сменям ли или да търся другаде проблема?
  6. yavcho

    Kак се нарича

    Колеги, а имате ли представа дали има някакъв вид упътване за какво и къде се намират буксите и модулите по колата? Имам някой букси които не са включени, също кабели и искам да разбера евентуално ако са за нещо удобно да потърся начин да ги вкарам в употреба... във ауто дата има само на ABS-а и SRS-а
  7. Значи да нямам притеснения до нулата :D а случайно да знаеш колко имам след това километра (не че имам намерение да стигам до там...) :D:D
  8. yavcho

    Проблем с Каризмата

    същия е проблема..., а колкото до бронята нормално е като няма изгаряне да кади... аз не съм казъл че задължителнопроблема е един, просто казах бе е възможно. Ако случайно откриеш нещо споделикакво си открил. Успех!
  9. Колеги здравейте, Отварям нова тема, защото не открих решение на проблема си в другите(извинявам се, ако съм го пропуснал). От няколко месеца съм собственик на Каризма 1.8 ГДИ.След като я взех обаче, започна да се появява един проблем. Всъщност са два, но си мисля че може да са свързани. Основно проблема, е че мирише на бензин, зацапва бронята отзад все едно е чипосан дизел и подозирам че ми гори повече, тъй като е така от както съм я взел и базата ми за сравнение е от тук и в "карсдата". Другия проблем, е че когато поддържам една и съща скорост (карам с постоянна газ така да се каже) се случва по някога да прекъсне (все едно двигателя гасне или се губи някой цилиндър), но като подам газ и се оправя (все едно пали пак). Ходих при майстор тук във Варна и той ми каза лабда-сонда. Смених я но резултат нямаше. Ходих пак, каза че този път нещата са добре, но определено не са, защото в някой моменти така мирише, че ми идва да сляза отколата, а и това прекъсване. Попитах същия майстор "добре защо ми мирише на неизгоряла смес, и прекъсва, и кади бронята" и той ми сподели, че този модел били така. Работата е там, че аз друга каризма с окадена задна броня не съм виждал, а и на един познат, каризмата не прекъсва така и му гори по-малко. Същия майстор замерва и бубини, компресия,и я закача на диагностика след което установи, че другото е наред. Проверих във форума дали някъде са споделени подходящи майстори във Варна и видях че има, което е много полезно, та се оказа че съм ходил при този въпросния майстор, който е посочен в темата, само че на мен "този модел са така" не мивърши работа. Моля ви за помощ, искам да си оправя колицата че ми харесва. Благодаря предварително!
  10. Колега, същата работа. ако си намерил решение сподели?
  11. yavcho

    Катализатор...

    Здравей колега, При мен има такъв проблем, 20на секунди като я запаля студена работи зле, не абсолютно винаги но често се случва, пушека си мирише на бензин, и като я подадеш газ ( изфорсираш я ) няма ефект, докато не минат тия 20 скунди си е все така... сменях ламбда сонда, тъй катомайстора казае реагира бавно но не се оправи... идеи?
  12. yavcho

    Прекъсва за момент

    Здравейте колеги, От скоро съм собственик на каризма 1.8гди и при мен проблема е същия + богата смес, един майстор ми каза ламбдасонда, замервахме бубините, гледахме свещите всичко 6, смених сондата, сложих дензо която по принцип трябваше да е за тази кола, но дойде универсална реших да я монтирам, тъй като нямаше как да я върна и така и така е при мен..., проблема утихна но пак от време на време се усеща съвсем леко, смесите отново са богати и не знам дали да търся друга сонда или да търся проблема другаде?
  13. yavcho

    Габарити

    А някой има ли идея дали съществуват фасунки т10 за тозки модел... взех някакви универсални но не са вариант
  14. Здравейте и от мен, Аз се чудя има ли модул който да се върже към централното да ми присветват мигачите когато заключвам и отключвам колата или дори да не е модул някакъв начин, ако някой го е правил и има идея ако може да сподели 😊😊 P.S. Аларма не искам да слагам, търся начин без аларма, а към заводското централно
×
×
  • Създаване...