Премини към съдържание

mlg

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Стара Загора

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant 2.0i 136 к.с.

mlg's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. mlg

    Тресене при ускорение

    Да, така е, на баир повече тресе. Добре, а само трипод карето ли е ще да е зминало или и чашката?
  2. mlg

    Тресене при ускорение

    А има ли начин по който да се проверят?
  3. mlg

    Тресене при ускорение

    Огледах тампоните и има един(който е до ангренажа), който е тръгнал но като цяло си седи на място и като се форсира на място не тресе. Каретата не тракат в завой и съм ги мърдал здраво на ръка, изглеждат ок. Когато подменях дисковете почистих главините, завъртях гайте без джанта и въртях да видя дали се вижда мърдане в диска, но не се вижда. Когато настъпя здраво спирачка колата не тресе, което говори, че дисковете би трябвало да са наред.
  4. Здравейте, Имам следния проблем. Колата тресе когато ускорявам. Усеща се от 2-ра до 5-та предавка, когато подавам газ да ускоря. Най-силно се чувства при скорост над 80 км./ч. и над 3000 оборота. Като цяло се чувства в цялото купе и във волана. Да ви разкажа и малко изтория. Първоначално набедих предното окачване и го смених цялото с чисто ново. То си беше и доста зле. Подмених всичко: носачи, биалетки, накрайници на рейката и амортисьори. След подмяната им минах реглаж на предния мост и проблема остана. Тресенето намаля като цяло, но си остана. След това набедихме полуоски и дискове. Проверихме полуоските, излгеждат добре, не мърдат. Смених дисковете и проблема остана. Преди дисковете минах баланс на гуми. Тогава бях с лети джанти. Джантите са прави, но самите гуми се виждаха да мърдат по малко. Реших да сложа железните джанти с други гуми. Направих и на тях повторен баланс. Проблема отново беше наличен. Да отбележа само още, че задницата не е много наред. Носи ми гуми и мисля, че е крива. Има тампони за смяна. Амортисьорите само са сменени с нови. Налях маса пари вече и проблема не се решава. Имам притеснения, че това тресене би скапало и новите шарнири. Моля ви, дайте ми идея, какво може да бъде? Благодаря предварително! Поздрави!
  5. Честито, със здраве да си я караш! Относно скоростната кутия, аз смених една и скапах втората :D, в крайна сметка по-евтино щеше да ми излезе да сменя лагера още на първата кутия. Както и да е, по-добре да се отвори да се смени първия лагер. Струва около 35-36 лв. На мен ми го смени един майстор в едно село близо до Стара Загора. Около 150 лв. ми излезна всичко. Много добре работи и съм много доволен. Поздрави!!!
  6. Да същите са лупите. Почти си прав за мерките. Между рефлектора и лупата се слага едно силиконово уплътнение което държи лупата да не хлопа и реално добавя някои друг милиметър.
  7. Не е много, пласмасата само омеква съвсем леко. Целта е да омекне силикона който държи стъклото. Можеш да пробваш за по-малко време ако не си сигурен и сам да намериш точното време според теб. А може на по малко градуси. Аз лично така ги направих и нямаше никакви поражения по фара. Е с единия допуснах грешка, че без да искам го допрях до реутана :D Не, няма рингове. Можеш да ги видиш на 3-та страница от темата, качил съм снимки. Поздрави!!!
  8. Точно тези лупи няма да станат с H7, дори и с народно творчество. Ако се разпробие по-голяма дупка за да влязат H7, не е ясно дали ще се уцели фокусното разстояние. В случая ще трябват други лупи, но от универсалните китайски не въм видял да има за друга крушка. Вариянта е само от друг автомобил и да се напасват някакси. Иначе от Маздите, 626 имат лупи и 323Ф също, но при тях са само за късите. Поздрави!!!
  9. Според мен, това не е проблем. Колата ти работи, не прегрява, пали си сутрин? А и парното ти топли. Според мен не би трябвало да имаш проблем. Поздрави!!!
  10. За мъгла е по-добре да свети така по-жълто. Иначе според мен като гледам по-важно е колко е мощен. Например ксенони който са по 35W са пълна боза без значение колко са топли. 35W светят по слабо от нормалната халогенна крушка. Трябва да се взима от 55W или другя вариянт е 100W, макар че те вече са цифра. В БГ цените започват от 300 лв. за комплек. В китай са по около 130 лв. Те светят наистина силно. http://www.ebay.com/itm/271277757457?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Ето пример 100W баласти с 100W крушки. Поздрави!!!
  11. Нямат Angel мойте, но има модели с Angel Eyes има и много други с различни шукарни светлини. Аз си сложих така наречените Demon Eyes както се вижда на една от снимките. Сам си ги правих. Относно крушката, да, в лупата се слага крушка H1, може да е ксенонова може и да не е. Ако е нормална халогенна крушка, трябва съвсем леко да се изкриви ламаринката преди стъкълцето на крушката (става с нокът) за да може да влезе в лупата (поне при моите се наложи), това не е никакъв проблем за самата крушка. Като цяло светят доста добре дори и с халоденната крушка, правят хубава ясно отчетлива черта както си му е реда. С ксенон ефекта ще е доста по-добър. Не правят излишни отражения на посоки. Рефлекторите на лупите са метални, не са пластмасови. Аз лично съм много доволен. Поздрави!!!
  12. Определено няма да има място. Принципно ще се събере във фара но ще трябва доста да се изрязва оригиналния рефлектор и няма да може да се движи нагоре и надолу за настройка. Така че не става, а и според мен няма много смисал да е по-голяма лупата няма да свети повече. 3" лупа е за по-големи фарове.
  13. Между другото мога да монтирам такива лупи. Ако има мераклии мога да снабдя и да монтирам въпросните лупи с или без ксенон по желание. Евентуално и лед дневни светлини вградени във фара. Сега си разработвам и дълги светлини с по 22 диода във всеки фар със стабилизирано захранване. Ако някой има интерес може да пише на лично за повече инфо... Поздрави!!!
  14. Самите лупи се монтират на мястото на цокъл за крушка H7 или H4 както казах. Тези цокли са достатъчно големи че самата лупа да събере H1. Ето линк: http://www.ebay.com/itm/Pair-2-5-Mini-Bi-Xenon-HID-Projector-Kit-Lens-Car-Hi-Lo-Headlights-Shroud-Gift-/300965683757?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4612f3e22d&vxp=mtr Излизат около 60лв. Тези ги има и в BkTuning но на двойна цена. А в ebay има и комплекти с ксенон с баласти 35W за около 105 долара. Но 35W е малко според мен.
  15. Ами нормални халогенни H1... Не ксенон.
×
×
  • Създаване...