Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

DOOJ

Потребител
  • От него общо

    21
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което DOOJ е написал

  1. DOOJ

    Тракане отпред 1,DID

    Абе скоро смених предните накладки и не се оправи. Интересното е че на свободна веднага изчезва. При колегата с неравностите най вероятно е биалетки. Почнах да се съмнявам в скоростната кутия. Изчезва и когато съм на скорост и пусна гаста. Ще сменям тези дни пак едно каре да видим :(
  2. DOOJ

    Тракане отпред 1,DID

    Но интересното е че понякога го има на трета на по големите обороти. А на четвърта и пета си го има постоянно като тропка с едно темпо не зависи от скоростта???
  3. DOOJ

    Тракане отпред 1,DID

    От къде? От амортисьорите ли? Здрависа но им махнах манщоните заото се бяха съдрали и паднали на самия амортисьор. А тампоните на двигателя са ми здрави. Даже мислех че са закъсани и намерих 2 здрави втора ръка и сега имам 2 горница. на скоростната кутия отгоре има ли тампон? Под въздушният филтър? Все се каня да изляза и да я разхвърлям ама сега ми е студено :icon_blush:
  4. Здравейте колеги. Имам едно питане и дали някой се е сблъсквал с него! Преди години си взех моето Спейс Старче и още при купуването на 4-5 се чуваше едно потропване отпред. Направих го на корите от долу. Да ама не. Стегнах ги всичките в последствие ги изгубих половината. Но останалите са стегнати здраво. Смених тампоните на биалетките ( даже сложих полиретанови ) Смених шарнири, външни вътрешни карета и какво ли още не. Не съм сменял тампоните на торсионната щанга. Смених кормилни накрайници но не. Тропкането си го има. дори когато понатискам газта се появява и на трета на по големите обороти. И го има само на скорост. Интересното е че с забързването на скоростта не се забързва и честотата му а си остава същата. Аааа смених и предните накладки. Има го и с зимните гуми с ламаринените джанти и с летите джанти с летните гуми. Дайте някой съвет моля Някой не се ли е сблъсквал с това???
  5. Колеги намерих на 115лв. оригинален преден тампон. Поне на мен ми трябва само преден но се чака 1-2 седмици за доставка. Ако някой иска мога да попитам и за другите
  6. DOOJ

    Спешно питане

    Доста! Нямаше ли да е по евтино 2-ра употреба?
  7. DOOJ

    Спешно питане

    А колко ти струваше да ти рециклират турбото ако не е тайна???
  8. А да ти няправят от полипропилен пита ли? И аз имам същият проблем с предният тампон 1.9 did. Колега а имаш ли някакво тропане???
  9. DOOJ

    Здравей колега по обявите за Спей стара търся си заден десен стоп с бялото стъкло на мигача и за дизеловия двигател маркуча които изиза от турбината и отива към интерколера ( под 90 градуса е и е дълак около 30см.)

    Пиши за наличност и цена на ЛС?

  10. Колега по обявата за колата на части!

    Заден десен стоп?

    И цена?

    На ...

  11. Колега задният десен стоп здрав ли е ?

    И каква е цената ?

    Иле го разп...

  12. Аха така съм го направил и отгоре няколко свински опашки за всеки случай Но колеги ми поръчаха да търся по моргите. По евтино и по лесно се намира
  13. При мен се оказа Г-образния маркуч, който идва от студения охлюв на турбината към интерколерната тръб. А ЕГР-а си е ок Но поне го изчистих и сега е ок. А сега някой ако може да ми помогне и да ми каже къде да си намеря такъв маркуч. Че търсих в нета ама нещо не мога да намеря. Или да си търся втора употреба ???
  14. Aз по нея го разглобих. Май по нея де
  15. Аааа омасляването си го знам от къде е! Не е от турбината. А от клапана отгоре на ЕГР.а Трябва да сменя о-пръстена но не можах да намеря такъв. Днес като свалях ЕГР-а и сцепих един обикновен О-пръстен на 2 и подложих едната част на оригиналния
  16. Намерих в форума обяснение нагледно как се сваля ЕГР-а Свалих го, почистих го и има ефект. Отначало тръгна много тромаво колата но след секунда се изряза и стана, ще кажеш по мощна. Но онова ръмжене като от гърнето пак го има но само че на по високи обороти се появява. И съм почти сигурен че на дълъг път пак ще ми светне лампата. Мисля че досега клапана не е бил свалян. седеше му от долу една ламаринка като гарнитура и имаше леко издадена част от нея с индификационен номер. Свалих също така въздушният филтър и тръбата и барнах турбината. Няма грам луфт, като нова е. Няма грам луфт на никъде. Мисля в понеделник да я закарам на комп. Но има и нещо друго. Забравих че трябваше да сменям горивен филтър и не съм го сменял. Но не-вярвам рова ръмжене да има връзка с него. А по ЕГР-а по електронната част нещо по специфично да се чисти ?
  17. Ще може ли малко помощ? Днес пътувах от Ст.З. за Търново и преди Предела на Хаймбуаз ми светна лампата на чека. Когато стана това остана на оборотите които бях докато не пуснах гаста. Опитах да подам пак но стигаше пак до 2500 оборота на която и скорост да бях. А седмица преди това ми се появи един звук, като резонанс в гърнето, който се появяваше около и над 2000 оборота /явно когато се включи турбината/, но въреше малко спънато. Когато ми светна чека звукът се изгуби. На предела спрях и проверих колата. Масла, антифриз, ремъци всичко наред. Имам малко омасляване около и по връзката на въздухо провода над турбина и кабелите и куплонгите около него. Интересно че по-нанадолнище и на равното колата си върви нормално с чека но малко тромаво. А нагоре почва да се тормози и доста и да пуши черен пушек от зад. Когато я кротна по равното и надоло по баира на една скорост и обороти и си карам така 10-на минути чека угасва и пак почва да се чува този резонанс като в гърнето. и почва едно едва усезаемо придръпване и като види пак зор пак включва чека. На градско под 2000 оборота никакви проблеми но няма ряз ако я настъпиш и се чува резонанса. И когато спра колата, гася и паля на ново. Чека угасва светва, форсирам я на място до около 5000 оборота веднъж и угасва. После на дълго пак се включва. Знам че станах мног многословен но се опитвам да дам подробно обяснение. Ще съм много благодарен ако някой може да помогне. Аааа колата е спей стар 1,9 did 2001г ))))
  18. Аз съм с оригинално СД и нямам проблеми с бутона. Мисла да им сложа само чорапчета сини и така да го направя да свети синьо. Дали ще стане?
  19. Здравейте колеги! Имам въпрос преди да почна да разглобявам. Искам да си сменя осветлениети на борд компа. Та вапросът ми е където са жълтото и зеленото кабелче на снимката в началото там ли стоят крушките или не се виждат а са по навътре ?
  20. Благодаря за пожеланията колега VenciTT Няма как да ме збъркаш! Моето е тъмно синьо с велико-търновска регистрация
  21. Дне и сз си мених осветлението на таблото Сана много готино колата синя и таблото и то Смятам да си поиграя и да сменя всичките крушки в колата. Купих си готови крушки като на колегата но още не съм го видял на тъмно как е ! Може и аз по нататък да сменя диодите с диоди с по голям градус на светителност. А за борд компютара мисля че ще се мине само с сини шапчици понеже крушките там май са от малките. Предполагам де не съм го отварял още. Но и до там ще стигна . Правил съм си и други подобрения. Но тях ще ги видите по натам :icon_blush:
  22. Ok но като я поизмия че е малко мръсничка :icon_blush:
  23. Здравейте колеги! От няколко месеца и аз съм горд собственик на звездичката 1,9 ДИД. Като цяло много съм доволен от нея. Страхотен разход и доста комфортна. С 2 малки деца съм и отзад дивеят постоянно, а и багаж събира доволно Имам няколко малки забележки по нея но те са козметични и 1-2 проблема. Понякога (почти-винаги) когато съм на дълъг път и я закротя на средни обороти или една скорост чувам едно топуркане отпред и немога да го определя. Понякога се чува и в града с по виока скорост. :help: Много е дразнещо. Окачването 2 пъти го проверявах и си е наред. И другото много кляка при преминаването на легнали полицаи и по големи дупки и бордюри. Амортисьорите са си наред дали може да са омекнали прожините??? или просто предницата си е тежка!! Дали мога да подложа на прожините подложки(гумени) както едно време на жигулите се подлагаше ??? Знам че ще стане по твърда возията но и аз си карам малко по бързичко така че ще стане по стабилна. А разхода който ми дава си е доста приличен 4,6-4,7 на равен път с климатика на мак 2 деца жена и багаж, скорост 110-120 с по големите скорости до 5,6-5,7 градско междо 7.0-9.0 зависи колко ми е тежък кракът и на какъв кеф съм но ако я цъкам на обороти в града пада и на 6,0 Ивинявам се ако съм бил многословен но нали сме за това тук да споделяме и да си помагаме. Много ми хареса темата, но незнам защо няма поти нищо писано за по голеите мотори и дизелите като моя. Само данака ли е причината :icon_hmm:
  24. А дали може да се смени и осветлението на борд компютара??? Някой пробвал ли е ?
×
×
  • Създаване...