Премини към съдържание

IvanS

Потребител
  • От него общо

    22
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което IvanS е написал

  1. Купувам преден ляв мигач за Колт купе 1996 г. тел 0899266611
  2. IvanS

    Продава се Space Star 1,9d

    Продадено! Можете да заключите темата!
  3. Колата е на моя позната. Малко е карана и е поддържана добре. Дата на производство юли 2001 г. Тип двигател Дизелов Мощност 102 к.с. Скоростна кутия Ръчна Категория Седан Пробег 146000 км Цвят Син Цена 3000 лв. и подлежи на коментар. Повече инфо, снимки и тел. за контакт: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11446709663064477&slink=bf9mnv
  4. За членове на форума цената е 2700
  5. За мое огромно съжаление се налага да се разделя с Вагона, с който се сдобих преди 3 месеца. Още не съм му се нарадвал, но спешно ми трябват пари :icon_crying: Ако има начин дори бих си го откупил обратно след няколко месеца Ето я обявата: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11349954377764949&f1=details Ако има заинтересовани - на ЛС или на 0899 266611
  6. Все пак вагона е 6+1 места и се предполага, че 7 души по 80 кг трябва да влязат + някакъв багаж евентуално. Аз на село качих 420 кг. жито + мен и майка ми ~570кг. общо. Така карах около 12 км. и не усетих да се мъчи. Като добавим газовата бутилка и останалото оборудване дето си го нося винаги в колата, излиза че 700 кила си ги поема без голям зор...
  7. Благодаря, колега, и при мен цифрите са сходни. Значи да си пълня флашката с хубава музика и бутилката с фалшива газ и да си карам спокойно
  8. Моторът е шумен над 3000 об... Колега, ами тя колата тогава започва да върви! На колко да я карам, на 800 ли? Т'ва да не дизелов мерцедес с 60 км/ч по надолнище Базата ми за сравнение е другата ми кола, която е отново на газ и отново с 2-литров мотор. Като пътувах и с двете по един и същи маршрут разликата е осезаема и в шума и в разхода, та за това питам да не би на моето вагонче да му има нещо, че да държи такива високи обороти. Някой, който е с обикновено газово да каже колко оборота държи на място, с 50, със 100 и със 150 км/ч съответно на газ и на бензин.
  9. Вагона е 2050 по талон. С газовата бутилка, оборудването и шофьора - пиши ги 2,2 тона. От тук нататък започваш да товариш - жената, децата, кучето, куфарите, колелетата и евентуално тъщата вързана на релсите на тавана... Между другото държи доста високи обороти и моторът е по-шумен отколкото се очаква. На светофарите реве и заглушава всички останали, а при по-висока скорост единственото спасение е копчето на "волумето" два оборота надясно... :icon_rock: Това по default ли си е на този модел (за сплашване на пишлеметата с пистовите мотори :D ) или нещо не му е в час на моя екземпляр? :icon_hmm:
  10. Това с малката бутилка е много неудобно наистина. Моята е 21 л. като понякога хваща и по-малко. Пълня я във Варна, до Пловдив 2 или 3 пъти спирам да допълвам и като стигна пак е почти празна. Единственият плюс е, че са запазени всички седалки и цялото пространство в багажника. Ако ще се кара главно градско и на къси разстояния не е кой-знае какъв проблем.
  11. Така, дойде време и аз да изкажа впечатления след като вече 23 дни съм собственик на Спейс Вагон. Тези дни навъртях около 2000 км. и се опитах да си засека разхода на газ. Поне 10 пълнения направих с различно натоварване и скорост и не получих 2 еднакви резултата. Деля литрите на километрите и се блъскам по главата, колко аджеба харчи тази кола! Експеримент "Семейна ваканция": 3-ма души и багаж, климатик и каране "по табели" Пловдив-Варна ми даде 12/100. В обратната посока 15/100 :icon_hmm: Експеримент "Мешана скара": Каране в Пловдив градско, по околните села, до Асеновград и обратно. 3-ма души и клима през повечето време на икономичен режим ми даде веднъж 14, веднъж 16. Екперимент "40 км по светофарите": Във варна след 40 км. градско събра 3,7 л. това е под 10/100 Най-фрапиращият експеримент "Летящият холандец": с пълна бутилка (~21л.) на магистралата с почти постоянна скорост от над 150 км/ч, на 4500+ оборота, включен климатик и над 200 кг товар в багажника минах 90 км. което е разход от над 23/100. Ужас!!! Единствената ми утеха бяха физиономиите в аудитата и беемветата, които се чудеха какъв беше този голям сив буреносен облак, който мина покрай тях :icon_box: Не вярвайте много на тези цифри, защото другото което установих е, че по газстанциите си въртят номера както им падне. Бутилката ми събира 21+ литра. Един успя да вкара 23,5, а на Пертол в Шумен изтрака на пълно на 13,5. И в двата случая бях я изпразнил до последно, дори карах на бензин докато стигна до газстанцията. На ОМВ пък ми напълниха 17 литра. :icon_hmm: Псувам и си викам "що не си тръгнах с Мегана на метан" К'во му плащаш, 9 лева/100! Ама пусти багаж - не се събира в реното. Утре заминавам пак на същия преход и ще си правя експерименти докато получа два еднакви резултата. То бива климатик, бива 2 тона купе, бива 4х4, бива 15-ки всесезонни гуми, ама 14 литра газ са си колкото 7 литра дизел и май един бус на нафта щеше да ми излезе по-на кирия... Иначе съм много доволен. Не ме кефи само, че бавно ускорява от място и че като правиш обратен завой ти трябват 3 платна и за всеки случай бордюрът да не е много висок :D Иначе широка, висока, 6 човека могат белот да играят върте, един да кара и един да пише. Баири, изпреварвания, тирове, пернишки голфове - няма грешка. 170 ги минава на газ с климатик, за повече не я мъчих. За около 15 км. на село се наложи да кача 500+ килограма товар - не ги усети, само малко приклекна. Газя където си искам - излиза без да забуксува даже. И кафето даже не ми се разлива на ония поставки до лоста - толкова е стабилна. Днес за награда я заведох на козметика. Изкъпаха я срещу 10 кинта, свети като 100-ватова крушка. Малко си е грозничка ей така - заводско, ама то в това и е чарът сякаш.
  12. С обикновено газово съм. Но може би си въобразявам или просто като се кача от една кола в друга е нормално да усещам разлика. Мегана е и по-пъргав и по-маневрен и изобщо по-градски тип кола, докато Вагона е тежък и е правен да бъде мощен и да носи на товар и по-тежки условия, а не да ускорява от място по светофарите Утре отивам на "селски туризъм" и ще го пробвам на дълго по новата магистрала, на завои в прохода и на селски черен път. Ще опитам и да засека разхода, стига по газстанциите да не правят шмекерии.
  13. Не мисля, че има нижда от настройка - работи много спокойно и равномерно на газ. Влезе ли в обороти се държи отлично и си ускорява добре. Единствено на тръгване я усещам по-мудна, но щом казвате, че е нормално... а и да не забравяме климатика, който не се изключва в тия жеги
  14. Има ли някой с Вагон 2,0 на газ? Струва ми се, че много мудно ускорява. Разбирам, че не е такъв тип кола, но правя сравнение с реното ми, което е със същия двигател на метан и макар и с по-слабо гориво пили гуми по светофарите. Разликата по талон е 400 кг. Като отчетем, че Вагона е с малка газова бутилка, а реното с 2 тежки метанови, разликата пада на ~300 кг. Не би трябвало да го усещам така... 4х4-то играе ли роля тук?
  15. Айде, колеги, вече и аз съм в отбора. От днес се возя на Space wagon 2,0 GLX 4х4 с газова уредба. :icon_rock: Колата е 1993, но е много запазена. Успях да и сложа и нови гуми, както и няколко допълнителни глезотийки, а утре само трябва да мина през КАТ за нов талон и варненски номера. Тогава ще кача и снимка, че сега с това ТХ не ме кефи :rolleyes: Понеже след покупката обикновено един по един излизат и проблемите, ще ви държа в течение. Макар че предния собственик изглеждаше много свестен човек, дори не му се продаваше, та се надявам, че няма да имам скоро път към сервиза. Скоро ще пътувам Варна-Пловдив и ще засека и разхода.
  16. Какво толкова ви плаши данъкът, да не е милиони? На старата ми кола плащах 56 лв. годишно. На сегашната 136. Тези 80 лева разлика като ги разбиеш на 365 дни са си по 22 стотинки на ден. Една цигара ми струва 23 стотинки, а пуша по кутия на ден. Предпочитам да пуша по една по-малко и колата ми да върви, а не да се мъчи!
  17. Абе недей така, и аз карам френско и като седна на седалката-фотьойл все се сещам какво казваше инструкторът ми за учебния ситроен "Французите правят коли за г*за". Прав беше, возят комфортно, макар че не са от най-здравите. За това като ида при майстора се сещам и за друг лаф "Парфюм се купува от Франция, кола - от Германия" Тия дни ще купувам :mitsu-smiley: space wagon, но мегана ще си го оставя, щото вози меко и евтино и ми е идеален да си ходя на работа. Имам една тетрадка, дето си пиша разходите по майстори и за обслужване. Ще си направя една такава и за вагона и след 20-30000 км ще имам база за сравнение. Тогава ще ви кажа кое колко се чупи и колко излиза като цяло поддръжката.
  18. Благодаря, определено ми беше полезен. Всичко това съм го чел, но ти успя да го събереш в няколко реда опростено и разбираемо. И аз знаех, че за тези модели по принцип 4х4 се включва автоматично само при нужда т.е. като забуксува предното - включва и задно, но собственика каза, че е постоянно та се зачудих... и за това попитах няма ли някакъв чалъм да се прекъсва и пак да се пуска усилието към задните. Ако то само си знае и си го прави е ОК. Това с превъртащото колело и спиране на предаване на усилие към другото, доколкото знам е нещо като "страничен ефект" от самото принципно устройство на кардана, който подава повече към по-лесно въртящото се (в случая забуксувалото) колело. Решението е блокаж на диференциала, но то е по-скоро за истинските офроудъри, а за нашите вагони едва ли е нужна чак такава глезотия. Ама и аз вече "нашите"... :rolleyes: броя дните до другата седмица когато ще осъществяваме сделката 4 еднакви зимни гуми има. Летни какви ще ми препоръчате като размери? Може би малко по-широки, че да е по-стабилен?
  19. Благодаря! Чакам някой да кайе за изключването на 4х4
  20. Да, с газ е и съм проучил и разхода. Колата ще се ползва главно за дълъг път, защото съм от Пловдив, но живея във Варна. Понякога и за товарене, че имам магазин и излизат добри оферти, които пропускам защото нямам транспорт, та се надявам Вагона да се изплати от там. 4х4-то ще ми е полезно на село, където понякога "път" е доста пресилено понятие. Не се съмнявам, че ще е полезно и през зимата по наклонените и влажни варненски улици, които замръзват заради гадния вятър. А и тук като паднат два пръста сняг и обявяват бедствено положение :icon_doh: И все пак няма ли чалъм да се изключва това 4х4? Разполагам и с добър майстор, но за да не се виждаме често с него, засега смятам да запазя и другата си кола, която е с метан и ми е идеална за градско. Така няма да се налага да троша Вагона по градските дупки и паркирайки по тротоатите или да го рискувам по светофарите, където лятото всеки турист си кара както си знае по неговия край :mad: Та така, други тънкости има ли покрай Вагона? И какви гуми ще ми препоръчате като размер, хем да е стабилен, хем да не ме уплаши с разхода?
  21. Здравейте! Това ми е първия пост тук, дори смятах да пускам тема, но авторът на тази ме е улеснил. Първо да обясня как стигнах до тук: наскоро станах татко и се оказа, че един средностатистически седан с половин багажник (заради газовите бутилки) не е най-практичното купе когато трябва да качиш жена, бебе със столче, количка, един куп други бебешки аксесоари, баткото с колелото, два-три сака багаж и всичко друго необходимо на едно семейство извън къщи. А пътуването се превръща в кошмар с непредвидени спирания, ужасна врява, недоволни пасажери, изнервен шофьор и компромиси с личните вещи и личното пространство. :help: Та така се замислих за по-голяма кола. Ограниченият бюджет не ми позволяваше много изисквания и ги сведох до: бензин, климатик, 6+1 места и започнах да се оглеждам. Първи бяха евровановете - Zafira, Sharan, Seat Alhambra, Espace, Ford Galaxy... но нищо не ме грабна така както Space Wagon. :rulez: Беше идеален избор, но GDI двигателите ме отказаха с високия си разход, невъзможността си за газифициране и негативните отзиви. Оказа се, че 2,0 GLX в добро състояние и на прилична цена се намира много трудно. След кратко проучване установих, че причината всъщност е много проста - който има такова просто си го кара, кефи му се и не го продава. :icon_crying: Това откритие ме мотивира да търся точно такава кола. В крайна сметка намерих. Е, не е първа младост, но е в доста добро състояние. А и останах с много добри впечатление при огледа. Очаквах да е голяма, тромава и некомфортна, още повече, че в момента карам френска кола и съм свикнал на седалка като фотьойл. Оказа се обаче, че се управлява много леко и приятно. Решение беше взето и ако всичко е наред след няколко дни ще мога да ви наричам "колеги"... :icon_dance: На първо време искам да ви питам има ли нещо по-специфично, което трябва да знам за този модел от '93? Слаби места или чести грешки на новите собственици? Също за постоянното 4х4 - има ли негативи? Вдига ли разхода? Оскъпява ли поддръжката и ремонтите? Има ли как да се изключва? За сега е това. Ако се сетя за друго ще питам пак
×
×
  • Създаване...