Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

IvoY

Потребители
  • От него общо

    13
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което IvoY е написал

  1. Като изляза от града си нулирам разходомера и засичам средно до края на извънградското.На 2400-2600 оборота на пета сваля на 7,2-7,4. Ако го настъпиш с 140 на магистралата скача здраво на около 12-12,5. То и в града може да ги докараш лесно толкова(все пак по документи е 12,4 градско), но при внимателно каране 9,4 не ми е минавал.То и от бензина доста зависи... Оборотите как точно ги оправи Милен не помня(най-вероятно от дроселната клапа, аз редовно си я чистя),а пък колко е излязло абсурд да си спомня, обаче за цялата работа дето я свърши беше повече от разумно.
  2. Ами освен нормалното обслужване(свещи,ремъци,ролки,масла и т.н.) след диагностика Милен смени водна помпа, регулира ГПВН, даже смени кормилна рейка, шарнири и сигурно други неща дето вече съм забравил :icon_doh: Преди това Пинина държеше нестабилни обороти на празен ход(естествено) че и гаснеше по светофарите...От тогава е абсолютно безпроблемен, а на градско държи 9,3 -9,4. Тука във Варна няма кой даже диагностика да направи като хората,а оттам за какво да говорим.Иначе специалисти много :mad: И на мен ми е далечко Пловдив, ама до сега алтернатива не съм срещал.
  3. Бе човек, слушай какво ти казват хората, нали затова питаш??? Имам същия Пинин, като го купих, на следващия ден бях при Милен; от тогава е перфектен отвсякъде.Изобщо,ама ИЗОБЩО не се занимавай с други "майстори"(освен ако не прескочиш до София до DJ-я). Успех!
  4. Самия super select всъщност си работи - включва и изключва предния мост( усеща се ясно при тръгване и каране на 4x4), а при включване лампичките светват постоянно-както трябва да бъде.При изключване обаче остават да мигат. То и в сервиза ако не им е ясно какво се прави/сменя, как да рискувам с разни "майстори"... Абе ясна работата, мерси все пак за отговора :drinks:
  5. Здравейте! Въпросните лампички (двете горни) от известно време премигваха за малко и угасваха, а вече си мигат нон-стоп - всичко това при каране 2H. Проверих кабелчетата на датчиците,пробвано вкл./изкл.2H-4H, заден/преден и т.н., ама без резултат. Tа въпроса ми е - ще ли е разумно да се доверя на местен сервиз(Бош) за такова нещо, или да се ориентирам към Пловдив? :icon_hmm:
  6. Връзката е сменена - оборотоите се нормализираха :icon_rock: Не знам защо,но е факт! Що се отнася до диагностиката - поне тук във Варна има 2-3 сервиза със софтуер за Пинин, а и те си нямат никаква (ама съвсем никаква) идея кои параметри да гледат,да не говорим за допустими стойности, причини и т.н. Ако няма грешки-значи си пушка... ама то ако има-колата вече ще се е обадила;нали идеята е да се хванат нещата отрано(поне аз тъй си мисля). Късмет и успех (и приятна отпуска) на всички!
  7. Ами взе да бръмчи изотдолу като болид на писта, та ги огледах тръбите, и на края на връзката намерих малка дупка За щастие не пуши и не мирише, но той двигателя никога не е правил такива работи... Появи се лека нестабилност на оборотите на празен ход(не е нормалната процедура надолу-нагоре)- за момент подскачат със 100-150 об/мин за 4-5 секунди и пак се връщат на 550-600. Като сменя връзката ще видим дали има разлика, но ми стана любопитно дали е въобще възможно това да влияе по такъв начин,или трябва да планирам "профилактика" на мотора.
  8. Здравейте! Въпроса ми е: Възможно ли е пропуск на газове от меката връзка да влияе на работата на двигателя, основно на ниските обороти, и на мощността като цяло. Мисля че има кислороден сензор преди и след връзката,та може нещо да се омотва компютъра...или не? Мицубишито е Пинин 1,8 GDI.
  9. Здравей,колега! Карам такова джипче-1,8 GDI къса база - изключително е! Разход извънградско - 8,0 - 8,2, в града е 12-14, но на 4x4 отива до 20 без проблем.Със сигурност няма да закъсаш където и да караш. Само гледай двигателя да е в ред, че тез GDI са малко нежни, чувствителни и капризни ( значи за дамска кола са перфектни...), но пък са и удивително пъргави и безкрайно тихи. ЧНГ и весели празници!
  10. Днес го тествахме по пресечена местност, и понеже се държа много добре, вече е спазарен :D :D Да ми е честито :good: Единственото беше че не светеха задните гумички на количката на дисплея (за 2H) дето трябва да светят постоянно,ама ще го преживея(т.е. надявам се да ги оправя).Другите индикатори работят добре,а режимите се превключват бързо. Предполагам че е каран предимно на 2H, щото предишния собственик е 55-ти набор и е единствен,затова и задните гуми за различни и почти нови.Поне се надявам да е така,де :icon_hmm: Все едно, ще ги сменям и четирите. Успехи и наздраве :drinks:
  11. Здрасти, Благодаря за съвета, и аз заподозрях че ще е семеринга,дано не е супер сложна смяната...Разбира се - ще сменя всички течности,ремъци и пр.По някаква причина гумите отпред и отзад за различни :icon_hmm: ,та ще трябват 4 нови... Иначе модела е 1,8 GDI Super select :icon_thumbup:
  12. Здравейте всички! Харесах си много един Pinin и след активно ровене в нета попаднах тук :good: За два дни изчетох почти всичко за този модел и особено за GDI - дълбок поклон на Milen_z :worthy::bowi: Днес заведох и познат ,притежател на Pajero и доста "вътре" в нещата...Всичко е в много добро състояние, "тестовете на Милен" бяха успешни (естествено, никой не беше чувал за подобни работи :nono: ) Не успяхме да направим по-сериозен off-road drive тест, но ще стане утре или вдругиден.Единственото нещо беше леко омасляване на раздат. кутия.Та може ли това да доведе до (голям) проблем в бъдеще? Иначе ясно че след купуване съм в Пловдив...след всичко прочетено въобще няма да се занимавам с "майстори" във Варна. Късмет и успех на всички - убийствено полезен форум!!!
×
×
  • Създаване...