Премини към съдържание

LGK

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

LGK's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. LGK

    Проблем с мигачите

    O'k. Благодаря на всички за коментарите !
  2. Здравейте, На последък имам проблем с мигачите. Не зависимо от температурата на околната среда, когато потегля с автомобила в първите приблизително 5-10 мин. при подаване на произволен мигач, той мига 2 до 5 пъти и спира. Лоста остава във включено положение. След известно време сам се оправя и през целият ден работи без никакви проблеми. В началото си помислих че е релето, но сега се чудя дали не е борд. компютъра? Възможно е и в лоста - превключвателя да е проблема. Скоро ходих в с-з Рубин на диагностика - имаше грешки, но от др. характер. Ако някой е имал подобен проблем и го сподели, ще бъдя много благодарен.
  3. Благодаря колега! Предполагам след празниците ще търся нови пружини и амортисьори за Каризма в София. Зададох въпроса защото - Каризма комби няма а си мисля, че все пак на комби пружините са по-твърди и ако ставаха от малко по-стар Галант щеше да е добре.
  4. Колеги някои може ли да каже с какво да сменя задните амортисьори и пружини на Каризмата, тъй като багажника ми е постонно пълен и вече е "клекнала" ? Мисля си дали би могло от Galant или Lancer комби или от нещо друго. Ще бъда благодарен ако някои даде точен съвет.
  5. LGK

    Тампон на двигател

    Колеги зная че темата е минала преди време, но все пак да споделя: Карам Каризма 1.9 TD с двиг. F8QT 90 Ps. 98y. Когато тръгне човек по маг. обикновенно му показват тампоните които са горе и са в порядъка 170 - 220 лв. Тези които са долу на гредата не излизат от повечето специализирани прог. в магазините. За това е добре да се носят оригиналните за мостра а те си приличат но предния е с 10 мм. по-висок от задния. Имат номера: MR 102112 & MR 102114. Предния който е 100 мм. висок и 38 мм. широк може да се замени с подобен от Каризма 1.6 бензин.
  6. LGK

    Обслужване

    Това за 28 000 км. шега ли е или експеримент ? Вероятно автомобил би могъл да се движи с доста по-голям пробег на маслото, но дали е разумно.
  7. LGK

    Подгревни свещи

    Момчета някои знае ли колко Ома би трябвало да е съпротивлението на всяка подгряваща свещ за двигател 1.9 TD RENAULT ? Вече започнаха да падат температурите и малко по-трудно пали моята Каризма, аз проверих на всяка една подгряваща свещ колко Ома е супротивлението, съответно и дали се подава +12 В както си му е реда / доста трудоемка работа е развиването на гайка на терсене място / Оказа се че, всяка има различно съпротивление, кате се започне от ляво на дясно: първата е = 2,1 Ома втората = 4,0 Ома третата = 1,7 Ома четвъртата = безкрайно съпротивление т.е. изгоряла Според мен би трябвало на всяка една да е 4 Ома съпротивлението Блока на релето го откачих и прегледах - с две контактни групи е, две релета т.е. всяко реле подава ток на две подгряващи свещи за да не се товарят прекалено - изглеждаха доста "свежи" и подаваха +12В за определеното време. Явно проблема е в изгорялата и в първа и трета свещ. Ако някой има мнение по въпроса - слушам Ви ))))
  8. LGK

    Централно...

    Колеги ако може и аз да се включа по темата. От по-горе разбрах къде се намира релето което командва машинките на централното заключване / аларма нямам /но някой имали идея къде е приемника който комуникира с дистанционното. Аз когато купих Каризмата - първо си смених батерията но нищо не се получи а с ключ работи и сега търся инфо. за да не разглобявам цялата кола Помагайте моля Ви!
  9. LGK

    Проблем с 1.9tdi

    Колеги прегледах темата, но може и да съм пропуснал. Някой знае ли колко "ома " е съпротивленоето на студена подгряваща свещ за Каризма 1.9 TD ? Благодаря предварително, форума ми е много полезен!
×
×
  • Създаване...