Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Niki72

Потребител
  • От него общо

    22
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Niki72 е написал

  1. Niki72

    Придърпване при палене

    Здравейте! Кои бензинови колтове нямат сменяем горивен филтър? Моя е 1.3 12v , 2000г. Дали има такъв и къде се намира?
  2. Здравейте! Ще сменям антифриза. Разбрах, че трябват 5 литра. Старият е червен на цвят, но повече от това незнам. Какъв антифриз трябва да е G12, G12+ ? Марка ? Концентрат който да разреждам или готов?
  3. Tърся здрав тампон на двигателя, предния откъм радиатора за Колт 1.3 gLX ,2001 г. с рама jmbmncj1ayu... и мотор 4g13 Мисля, че това е номера MD321891.
  4. Niki72

    Съсипах си колтчето

    Да. Мислех, че е само само за ламарините. Ще се обадя.
  5. Niki72

    Съсипах си колтчето

    Да не пускам нова тема, гледам става въпрос за майстори. Къде в Плевен разбират и имат опит с Колтовете - примерно за смяна на ангренаж ?
  6. Niki72

    спирачен маркуч

    Междувременно и левия преден спирачен апарат блокира, след споменатия вече десен такъв... странна работа, може да не са маркучите. Болтовете които държат апаратите яко са затегнали,пръсках ги с wd-40 и утре ще пробвам да ги развия с някой по-сериозен ключ 17.
  7. Niki72

    спирачен маркуч

    Ще почистя и спирачните апарати така или иначе бяха чистени преди доста време като сменях наклкадки, но щом се отпусна хвата при изпускане на спирачна течност явно в маркуча е проблема. Май е по-сигурно да го сменя, че да не вземе да гръмне...
  8. Niki72

    спирачен маркуч

    Писах му. Благодаря! Интересно ми е дали някой друг е сменял маркучите вече. Нямам и 100000 км още изминати. Ще сменя и спирачната течност / дот4 мисля, че трябва да е, а колко милилитра трябват?
  9. Здравейте. Някой имал ли е проблем с маркуч на спирачките? Не ми се освобождава спирачния апарат на дясното колело. Усетих, че нямам инерция и скоро замириса на феродо. След като в един сервиз изпуснаха малко спирачна течност някъде долу до накладките се отпусна хвата. Казаха, че маркуча е запушен. Нещо не намирам от къде да си купя и като цена колко е ориентировъчно?
  10. Niki72

    Филтър купе

    От къде мога да си купя такъв филтър на добра цена? За сега намирам за 27лв...
  11. В смисъл как само се оправя? По начина който спомена alex или как? И днес пак си е така, всъщност това с оборотите го забелязах преди да сваля акумулатора за зареждане-след като беше паднал (е то май е същотото като да го откача-че всичко изгасна) запалих и покарах 15 мин и като спрях забелязах ниските обороти. И после го свалих за зареждане.
  12. Здравейте. От няколко дни забелязах че само при загрял двигател при спиране и изкл. от скорост оборотите ми падат за малко - няколко секунди( 5-6сек.) на 600 и после се връщат на 800. Всъщност това го забелязах след като ми падна акумулатора вследствие на залепнало реле на алармата което беше довело до непрекъснато светене на мигачите (светене, не мигане). Махнах 2-та бушона на алармата(дето са за мигачите) и мигачите угаснаха. След това се опитах да запаля 2-3 пъти, но не можа да завърти-акумулатора беше паднал. След около час пробвах пак и колата запали. Свалих акумулатора и го заредих. Провериха ми го в сервиз с мултицет и отделно гъстотата на електролита и казаха че е добре и да не го сменям за сега (макар да е на повече от 3 години) . Сложих пак бушоните на алармата-известно време беше ОК, после пак залепна,пак махнах бушоните, но този път акумулатора си запали нормално.Утре ще ми сменят това реле на алармата, но това едва ли има връзка с падането на оборотите. Какво може да е? Дали може да е от акумулатора? Или друго?
  13. Niki72

    стопче за мъгла

    И аз търся,но само капачето на този стоп. Само 2-ра употреба, че ми го откраднаха :icon_censored: и не ми се дават много пари, а и каква е гаранцията,че пак няма да ми го свият-държи се на 2 винтчета и бебе може да го развие. Сега и на това ли да му правим секретни винтчета :mad:
  14. Благодаря колега. Да така я взех с дупки на вратите и в тях едни бели-прозрачни говорители които не пасваха и ги смених с тези -поне са черни. Отзад имаше само дупки (предишния собственик си е взел стереото и говорителите (само книжката му си стоеше в жабката) ,едвам завъртях и там едни говорители и отгоре им правих капаци при един майстор .Правих и дъска на багажника, че и тя липсваше :(
  15. Да, ето снимка на таблото. Плюша на седалката малко "посиня" от едни дънки :(
  16. Само дръжките на вратите отвън и отвътре са хромирани,освен решетката. Лайсни не е имало и не личи да е имало, а и не съм виждал колт от този модел с каквито и да е лайсни. Волана най ме кефи - истинско дърво и кожа :first:
  17. Да не пускам нова тема, че ще е същата, т.е. и аз да питам сега Колта ми е към 74000км и е с оригиналния си ремък от 2001г. Време ли е да го сменям и каква марка да избера? До сега (за около 30000 )съм сменял само 2 пъти масло и въздушен филтър и предни накладки и му проверих антифриза-долях концентрат. Други какви консумативи да му сменям? Mitsubishi COLT 1.3 SOHC 12V 75 k.s. 2001g. рама: JMBMNCJ1AYU008224 двигател: 4G13AC96Z8
  18. Да този е, на аватара.Харесва ми, ама много се дразня като го бъркат с Ровър . А и тази му решетка е по-различна и по-голяма и от там май и в предня капак и в бронята има разлика в сравнение с другите Колтове. Някой има ли колт произведен 2001 и така ли изглежда?
  19. Здравейте колеги ! Днес открих този страхотен форум и прочетох всичките 8 страници за КОЛТ. Комплименти за компетентните мнения-намерих доста полезни неща. Искам да питам за КОЛТА който карам- 1.3 GLX SOHC 1.3 , 12V, 75 к.с. 2001 г., внесен от Австрия. Малко е по-различен. Поне аз не съм срещал такъв -с хромирани дръжки на вратите и хромирана решетка (с нея прилича на Ровер :icon_blush: ) , волана е комбинация от истинско дърво и кожа, скоростния лост е също с облицовка от естествена кожа. Знаете ли нещо повече, има ли други такива, фабрично ли е така ?
×
×
  • Създаване...