Премини към съдържание

maxtop

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

За maxtop

  • Рожден ден 12/12/1974

Местоживеене

  • Град
    Пловдив

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Колт 98
  • Интереси
    Коли

maxtop's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. maxtop

    Мitsubishi colt 1999, 1.3 12v

    http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=30139
  2. Имам колт 98 г. от седем години . 70 000км пробег на газ с обикновенна газ изпарител с ел клапан . Разход градско м/у 9 и 11 на 100 извън градско 7-8 при 120-140 км/ч Гърми само ако има проблем - кабели , капачка палец , свещи и МНОГО ВАЖНО РЕГЛАЖ НА КЛАПАНИТЕ !!!!!! При 100тина гърмежа и няма нищо на колата или на мапа условие - не стягаш маркуча за въздуха от филтъра към плочката . Всичко е без гаранция и не е нужно да ми се вярва но ако все пак потърси някой помощ ще му помогна безплатно !! . тел 0889608846 иван . Забравих да уточня : колта се кара основно от жена ми и зимата се пали само на газ а на бензин се прехвърля когато свърши другото гориво .
  3. Зимата карам с 165R13 а лятото с 205/50R15. Разликата е голяма , особено ако обичаш по големите скорости<за модела >.Тази тема е като за маслата - дали да даваме повече пари за "глупости" , дали си заслужава и тн. Има хора които казват че една кола е колелетата и това е вярно. Други изтъкват стабилност - за мене широката гума може да ти предотврати огромни неприятности, става въпрос за някоя непредвидена ситуация , когато ни трябва още няколко мм за да вземем завоя , но ги няма и колата се подхлъзва. Тогава спестените пари от гориво - примерно 100гр на 100км. и два шарнира разбити от по-големите гуми , ни струват хиляди . А в по лоши филми - здраве или живот. Затова който може да си позволи по-големи колелета нека го направи.Хубавото на японските коли е, че могат да носят по-големи гуми от предписаното от производителя. А и за това сме ги купили японски - да се развалят по-малко и по на рядко , затова не мисля че по-широката гума ще ги разбие значително.
  4. А попита ли за цената . Тя е доста страшна. Потърси ме на скаипа , ако мога с нещо да съм ти полезен.
  5. TPS дава информация постоянно в какво положение е дросел клапата- колко газ си подал. Ако не е нагласена правилно, няма да работи правилно двигателя. Затова ни кажи как работи автомобила на празен ход и въобще.
  6. Колега, автомобилът е уникален, а и добре изглежда на снимката , затова си дай малко зор да го вкараш в пътя. Ако искаш повече помощ ми звънни на 0889608846, за да се чуем по скайпа.
  7. Ако не знаеш какво да правиш , сложи малко бензин с добавки например 95+ и сръчкай това зверче в обороти малко преди червеното . 10на лева бензин мисля че на са ти проблем. Автомобилът, който имаш не е направен за "въжможно най- икономично каране".Пробвай да караш малко по-спортно и наистина би могъл да докараш 10-13. Има голяма вероятност да си задръстил двигателя. 16те клапана са направени за по-добро засмукване и изпускане на по-големи обороти. На ниските обороти няма достатъчен поток от въздух преминаващ покрай клапаните и сажди или парченца нагар образувани от горенето полепват по стените на леглата на клапаните и по самите клапани. Това в крайна сметка води до не добро затваряне на клапаните и следователно до леко по-лоша работа, но най-лошото е че не след дълго може да изгори някой клапан или поне да потънат леглата.
  8. maxtop

    Кола от Германия

    Здравейте колеги. Аз съм от Пловдив и последната кола, която регистрирах е на 10 02 2009г. Регистрирал съм доста последната година. За автомобил нов внос от Германия ти трябва талона на автомобила - брифа, голям и малък, и договор за покупка. Превод не се прави. Правиш си застраховка по номера на рамата и в КАТ. Ако имаш някакви въпроси ми се обади. Ще ти помогна - 0889608846, 0899949966.
  9. Моето мнение не е такова. Съвременните масла имат доста скъпи добавки при производството си и затова им е такава цената. Има голяма вероятност съставките на така наречените подобрители или добавки да неутрализират до някаква степен заводските добавки или да ги превърнат в друго съединение. Затова моето мнение по въпроса е - масло по каталог и смяна на нужните километри.
  10. Има ли разлика в окачването на Галант '99г. в зависимост от различните модификации - GLS, Sport edition и Avance? Става въпрос дали има разлика в амортисьорите и пружините. Моля, който има някаква информация по въпроса, да помогне.
×
×
  • Създаване...