Премини към съдържание

vesste

Потребители
  • От него общо

    17
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което vesste е написал

  1. vesste

    4g63 не пали

    Не работи на бензин заради бензиновата помпа, защото е развалена и не съм я оправил. Газовата е обикновенна с изпарител ловато. Като се опитвам да паля винаги слушам дали се чува звук от клапаните за газта. Аз видях маркуч който беше напукан и го смених. Това беше от изпарителя към охладителната система, но проблема си остана. В крайна сметка колата вече е взета от сервиза, само са запоявали някакви кабели. Най-вероятно проблема не е от тях, но все пак за вбъдеще да не направят проблем. Скоро сменях гърнета тъй че ще проверя дали духа нормално отзад.
  2. vesste

    4g63 не пали

    Здравейте, четох теми по форума за подобни проблеми, но пак се чудя моя проблем откъде идва. Ако темате се дублира моля да ме извините. Колата е Галант 2.0 бензин 90година, работи само на газ. След повече от 200км извънградско без никакви проблеми, вечерта се качвам на колата, паля и тръгвам, но след 10-15 метра мощността пада и гасне. След което няма никакви признаци за запалване. На другия ден колата пали без проблем и така до следващото загасване в движение. Както казах работи само на газ и няма как да я пробвам на бензин след като е загаснала в движение. Гледах за изгорели бушони, но няма нищо. Преди време е сменяно делкото, защото направи същия проблем, загасна в движение. Тогава обаче не запали изобщо, а сега го прави когато си поиска. Ще съм благодарен ако ми дадете някакави съвети от какво може да се получава това. Преди съм гледал за букса до бушоните, но не намерих такава.
  3. Благодаря Ви за отговорите. Мислих при него да ходя но в крайна сметка ми беше по-близо да отида до околовръстното и там има един гуми център на който ми я направиха. Засега си е наред гумата няма балон, но не би трябвало и да има защото тя не е спукана, а просто беше срязана и се виждаха няколко конеца, но не спадаше.
  4. Здравейте, търся къде в Пловдив правят гореща вулканизация на гуми, че имам една зимна гума която е леко срязана но не е спукана и няма скъсани конци.
  5. Здравейте, да използвам темата и аз за да споделя моя проблем. Преди 5 000км смених свещите, преди това смених бобина, комутатор и делко, но кабелите не съм ги сменял. Скоро забелязах че някой път се появява придърпване, както много колеги са го описвали в различните теми. Придърпването не се появява при всяко каране. Днес примерно като карах колата при ускорение между 1000-1500 оборота се появи и като настъпя повече педала се оправя. Появява се при смяна на предавките и обороти между 1000-1500. Колата се кара на газ.
  6. vesste

    Висок разход на газ

    Снощи отивам да зареждам и си пълня газовата бутилка до горе. Това го правя зимата,винаги я пълня до горе. Бях минал 120км, зареждам аз и по принцип трябва да заредя около 15литра газ, карал съм само градско в Пловдив. Какво да видя, колонката спря на 9,8литра. Помолих момчето пак да закачи пистолета, обаче неискаше да пълни повече. Жена ми беше в колата и каза че се е чуло как намаля пълненото точно както като се е напълнила бутилката. В крайна сметка това прави 8,15/100 което е невъзможно за тази кола и Пловдив. В крайна сметка незнам какво стана, километража не ми е развален. Евентуално колонката им нещо да е била развалена.
  7. vesste

    E33A шарнир

    Чак сега видях че съм написал 1889г. Тогава не е имало Мицубиши ама както и да е :icon_rock:
  8. vesste

    E33A шарнир

    Благодаря. Така е по-добре. Иначе за колата, толкова си е стара. По рама е декември 89 а първа регистрация 90.
  9. vesste

    E33A шарнир

    Здравейте, след като бях на ГТП и момчетата доста обстойно провериха колата, усановиха че има маншон на рейката за смяна и ляв шарнир. То и без това ми беше ден за колата реших да се отбия до сервиза да видя какво ще ми струва да ги сменям. Казаха ми че шарнира върви с носача и разбира се цената е почти колкото половината кола все пак. Ще съм благодарен ако някой може да ми даде каталожен номер за ляв шарнир за Галант Е33А 2000куб. 109к.с. 1889година. Аз все се надявам че не върви отделно, но възможно е и аз да съм се заблудил.
  10. И аз останах изненадан че за Мицубиши което е на 20г. в книжката му пише никога минерално масло. Обаче съм по-склонен да вярвам на японците отколкото на думите че след 150 000км се кара с минерално 15W40. А колкото до добавките, на мен ми тракаха повдигачите и си взех една добавка на Лики Моли за повдигачи специално и само след няколко км повдигачите спряха да тракат. Поне при мен ефекта беше за кратко, защото проблема явно идваше от другаде.
  11. vesste

    Check engine на ГАЗ

    Аз го имам абсолютно същия проблем, даже не го наричам и проблем, защото моята водна помпа не работи и немога да карам на бензин. Респективно сигурно (със сигурност) има проблем вече с инжекторите. Преди ми светеше винаги, но след един газ анализатор сега спира по някой път.
  12. vesste

    Висок разход на газ

    За доброто вървене имам предвид че върви нормално, защото преди беше сеедно заглъхнала. Той даже газаджията вика ако има нужда ела още да я отворим.
  13. vesste

    Висок разход на газ

    За загряването няма проблем, загрява много бързо, но това че се пали на газ си е проблем.
  14. Здравейте, става въпрос за Галант 90г 2000кубика 109коня двигател 4g63 с обикновена газова. Последно време разхода на газ се вдигна доста и се чудя дали да се притеснявам или да го смятам за нормален през зимата. Преди гореше около 12/100 градско и 9-10/100 извънградско при нормално каране. Преди време смених делко, палец, ,свещи, капачка, масла, филтри, но не си спомням разхода да ми е направил впечатление. После ходих на газаджия, смени ми филтъра и ми настрои газовата. Преди колата придърпваше на високите оборите и след газаджията се оправи и започна да върви доста по-добре, но за сметка на това и разхода отиде към 15/100 газ. Отдавам го на това че започнах да карам колата повече студена и на по малък пробег а и все пак е доста студено. Но сега последните няколко зареждания ми се виждат прекалено голям разход. Зареждам или на Лукойл или на Еко и сега последното зареждане ми даде 19/100 разход. Според вас това нормално ли е при положение че колата се пали и се кара само на газ няма бензин, кара се в Пловдив по 5-6 км на палене, рядко е по-различно. Последната седмица имаше някви зверски студове, като имаше сутрин която температурата бе -23градуса и когато е под -10градуса съм заливал изпарителя със топла вода за да няма проблеми, на място поработва 3-5мин. Че колата е стара, стара е и автоматичния смукач не работи, но загрява за много кратко време. Въпреки това ми се струва че разход 19/100 е прекалено голям.
  15. Тази лампа съм виждал да свети или зимата или когато е мокър пътя и предполагах че има някакви датчици които се задаействат, но вчера когато се прибирах от морето при напълно сух път отново ми светна. Светеше доста време и после загасна. Търсил съм и в книжката но неможах да намеря някаква информация. Някой ако знае какво значи ще му бъда благодарен. Колата е Галанат Е33А 2000куб. 4g63 двигател, 109к.с.http://recepturnik.eu/lampa.JPG
  16. vesste

    Масло за Галант Е33

    Знаеш ли каква е цената на повдигачите за моя модел ? И втория въпрос е относно марките ясно избора е голям но дали да продължа с 15W40 или да си сложа 10W40 защото на доста сайтове за масла като гледам пишат 10W40.
  17. Здравейте, нов съм във форума и първото нещо което искам да ви питам е за масло относно Галанта. Произведен 89г. 2.0 двигател бензинов кара се на газ и е на 215 000км по километраж. JMBLNE33AKZ519175 - номер на рама 4G63JS6975 - номер на двигател Откакто аз карам колата винаги съм слагал минерално масло 15W40. Първия път беше Q8 после Лукойл наливно и сега последната смяна е с Mobil пак наливно. Като стара кола двигателя е нормално да бъде по шумен но сега с последното масло ми прави впечатление че може би се засили. Преди се чуваше тракане като по часовник но после спира и после отново започва, като чета по форума всички казват че това са повдигачите. Сега обаче това тракане е постоянно и не спира почти никога, възможно ли е да не карам колата с неправилното масло и ако е така с какво масло е по добре да я карам. Сега маслото ми е на 6600км и се чудех дали да го сменям но единственото което знам е че няма да взимам наливно този път а и изобщо за напред. Сега почетох малко за маслата, но преди това което слушах от хората е че колата е на много км и задължително с 15W40 минерално. Ако може и вие да си кажете мнението ще ми бъде от полза.
×
×
  • Създаване...