Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

rado7318

Потребител
  • От него общо

    44
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което rado7318 е написал

  1. http://осветеност.com/дневни-светлини-изисквания-монтаж/
  2. На пръв поглед има огромно разнообразие от фабрични и самоделни дневни светлини. Много от самоделките не отговарят на изискванията за височина , отстояние и т.н. Обаче едно е ЯСНО - независимо дали дневните светлини са на къси, процент на дълги , вместо габарити, заедно с габарити, заедно с мигачи в двусветлинна крушка, вместо фарове за мъгла, заедно с фаровете за мъгла независимо дали самите фарове за мъгла са отдолу на бронята или в основния фар, или са някъде по бронята, където е преценил поставящия ги те ТРЯБВА да работят САМОСТОЯТЕЛНО! Т.е не може заедно с тях да светят предни габарити, задни габарити или осветление на задния регистрационен номер. Например ако си пуснете габаритите заедно с фаровете за мъгла и твърдите, че това са ви дневните нарушението е че Ви светят предните и задните габарити и осветлението на номера! ЗА КСЕНОНА - Мой познат наскоро са го глобили 500 евро( 250 евро, ако се плати до 48 часа) в Леон, Испания затова че е бил със ксенон , поставени в рефлекторен фар, ОБАЧЕ: - не заради ксенона, той не е забранен - не заради липсата на лупи , те не са задължителни , А ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА: - система за автоматично регулиране височината на фаровете - система за измиване на фаровете Тези последните две изисквания ВИНАГИ са били задължителни! Доколкото познавам ситуацията в Испания е много вероятно дори да сте с КСЕНОН на фаровете за мъгла да нямате проблеми нито с ксенона, нито с лупите, НО от пръскалките и жироскопа не можете да се спасите. В България тези неща ще се оправят след 20 години - тогава всички коли ще бъдат с фабрични дневни и тук, и ксенона ще е в историята.
  3. Нова цена 990 лева http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11468860252966119&slink=epinml
  4. И така извинявам се за закъснението с отговора какво е станало , обаче: 1. Така и не можах да направя компютърна диагностика на общо 3 места поради проблем със свързването. 2. Същия майстор, който ми каза, че повишения разход е от динамото(алтернатора) ми направи процедурите , препоръчани от DJ Tymbi в пост 10 http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=36229&view=findpost&p=337518 и при първо зареждане на 100 км разхода падна от 24 на 14 градско - винаги преди е бил такъв, по книжка е 13.1( автоматик 2.0) :icon_thumbup: 3. Колкото до алтернатора на високи обороти си зарежда съвсем нормално, на празен ход и ниски обороти не е добре, обаче то така си е май много отдавна - казаха ми четки, изгорял диод. Засега не мисля да правя нещо друго освен да следя разхода. DJ Тymbi e голям експерт :icon_clap:
  5. Забавих се с отговора поради проблеми с диагностиката - невъзможност за свързването от два сервиза. В крайна сметка извърших процедурите на DJ Tymbi, но не съм засичал разход. Според майстора нищо й няма на ламбда сондата, а повишения разход се дължи на ДИНАМОТО, което не зарежда добре - 11.5 Волта на празен ход, 13.3 при подаване на газ. Повредата е в диодния блок. Сега трябва да оправя зареждането и тогава ще засека разхода, че ми писна да зареждам по 24 литра на всеки 100км. Поздрави.
  6. Благодаря ти много DJ , ще й направя диагностика и ще пиша какъв е проблемът. Копирал съм указанията ти и ще ги дам на майстора на лист.
  7. Не , от Германия е преди 6 години и доскоро разхода и беше нормален за автоматик 13-14 градско, 8-11 извън.
  8. Не, колега - Не свети чек енджина. Няма и течове, филтрите са сменяни преди 4000 км. Интересно, че на извънградско разхода е нормален - 8-10-11. Само на градско е 24.
  9. Ако някой не е чувал за разход 24/100 на Галант вече знае: Galant 2.0, 136к.с., 1997 г., 1997м3, 251000km, автоматик-обикновен Разхода му беше 8-11 извънградско, 13-16 градско. От скоро е пак 8-11 извънградско, 22-26 градско - като ТИР 30 тона??!! Някакви идеи, скъпи колеги? То знам, че е за Надин, ама все пак......
  10. Здравейте колеги. Ще Ви помоля да прегледате ето тази обява и да си кажете мнението за цената. Автомобила е в много добро техническо състояние, но и годинките са му множко! Mitsubishi Galant 2.0
  11. Трудно въртене на кормилото може да се дължи на износен шарнир на правия носач. Може разбира се и да е от хидравликата на волана. Може да има скърцане при завиване. При носачи - ментета или след рециклиране може и да няма никакъв симптом.
  12. rado7318

    Хидравликата на Галант

    Трудното въртене на волана може да е симптом на силно износени шарнири на правите носачи!!!
  13. Около 35 000 километра след смяна на правите, шарнирите на горните и рециклиране на кривите носачи. Сега като се замисля похлопването в предницата може и да не е било съвсем леко, но в никакъв случай не е било силно. Освен това само при ниска скорост на неравен път. Преди около 10 000 км ходих на реглаж при най-добрия майстор на реглажите в Русе и той не хвана нищо обезпокоително.
  14. Преди 2 години и половина смених двата предни долни прави носача с нови , а също и шарнирите на двата предни горни носачи. По финансови причини двата предни долни криви носачи само ги рециклирах. Тъй като се появи едно леко похлопване отидох при добър познат на сервиз и о! ужас - оказа се ,че и двата криви носача са свършили, като единия си беше направо пред излизане. Няма как. набутах се с 300 лева за нови носачи ТРВ , обаче се ядосах на коварните симптоми - само леко похлопване в предницата и то само при движение с ниска скорост на разбит път. При движение с висока скорост, независимо от пътя - никакви симптоми, които да предупреждават за края на носачите.
  15. rado7318

    Mitsubishi Galant

    Галанта нито е евтин за поддръжка, нито е икономичен - бензин градско между 10 и 14 литра на 100 при 2.0 и между 14 и 18 литра на 100 при 2.5
  16. За трета зима имам Галант, за първи път не мога да я карам. Причината е проста - толкова е ниска , че не мога да изляза от вътрешната улица с паркинга. Просто е престъпно ниска. Двама колеги - единият с КИА КЛАРУС( също автоматик), другия със СИТРОЕН КСАНТИЯ си правят каквото си искат, защото са високи почти колкото джипове. Та пускам темата не да плюя по любимата марка, а да попитам някой успял ли е да повдигне предницата ефективно и как?
  17. Поръчах го в Балканстар Русе - оригинален ключ MR 213365 -95.14 лева с ДДС. Процедурата по регистрация,включваша изтриване на всички кодове в имобокса и регистрация на тези които имам - 32.40 лева с ДДС. Срок на доставка - пет работни дни. Нарязват го при техен ключар за 2 лева допълнително. Дубликат при ключар около 100 лева , така че не си заслужава.
  18. Когато си купих Галанта преди около 3 години получих два ключа, които отварят навсякъде. Според книжката е имало и трети ключ, който отваря всичко без жабката и багажника(това когато колата се оставя на паркинг на хотел например да могат да я местят- специално за комби може би няма голям смисъл от това) Та изгубих си единия от двата ключа и сега съм пред дилема кой от двата варианта е по-добър? 1. Направа на дубликат при ключар - нарязва го, прочита кода от другия ключ, който имам и го записва на дубликата. Не се регистрира в имобокса.Цена около 100 лева. 2. Поръчване на оригинален ключ от официален дилър на Мицубиши. При този вариант(поправете ме ,ако греша) ключа пак се нарязва при ключар, но кода на ключа не се записва от другия ключ, а се регистрира в имобокса. Според книжката когато се прави тази процедура се носят всички ключове, които имаме, защото се изтриват всички други кодове в имобокса и се регистрират наново кодовете на ключовете, които имаме -възможна е регистрацията на осем различни кодове - тоест да имаме осем ключа с различни кодове . При изработката на дубликат обаче , кода е същият като на един от оригиналните- тоест кода с изгубения ключ остава в имобокса. За проверка дали имобилайзера работи увих домакинско фолио около пластамасата на ключа и не искаше да запали- значи имобилайзера е активен(доколкото знам на Галанта имобилайзера не може да се изключи софтуерно, както при Рено Лагуна например) Та въпроса ми е кой от двата вариата е по- добър и колко струва втория вариант с оригинален ключ от дилър на Мицубиши- за първия вариант с дубликат цената е около 100 лева?
  19. Шарнирите на горните носачи, които ми смениха се оказаха SIDEM по 36 лева бройката от ТЕХ-КО. http://www.tech-co.bg/targovska_mreja
  20. Виж Аз не съм поръчвал нищо от този испански сайт , само го видях. От Сервиза в Русе ми поръчаха шарнирите на горния носач по 36 лева бройката, не знам откъде , но ще ги питам. Правите носачи ги смених преди няколко месеца - по 120 лева единия, а кривите ги рециклирах за по 40 лева единия. В този испански сайт цените са 50 евро на Монрое горни, 76 евро долни криви и по 114 евро долни прави, но Марио казва че "в България се намират горния на 45 евра, кривия на 60 евра и то не на Монро, а на ТРВ Лукас, а за правите няма да говорим, защото са над 2 пъти по евтини .."
  21. В испански онлайн магазин открих носачи за нашия галантец по 50 евро на Монрое горни, по 76 евро долни криви и по 114 евро долни прави. http://www.recambioactual.com/SUSPENSION_DE_EJES_GUIA_DE_RUEDAS_RUEDAS_4073_catalogoMactual.htm?tipoCoche=7992 И какво излиза, само долните прави в БГ са по- евтини, а кривите и горните в Испания са по евтини. Аз, на моя Галант смених двата прави, кривите ги рециклирах, а сега ми се налага смяна на шарнирите на двата горни и вече си поръчах шарнири по 36лева, защото на горните, за разлика от долните могат да се сменят само шарнирите. Отзад обаче са ми клеясали реглажните болтове и не може да се направи реглаж отзад, та въпроса ми е - какво всъщност се сменя най- често отзад - амортисьорите ми са с нивомат, но засега нямам проблеми с тях( зная за варианта обикновени амортисьори + пружини), има още щанги и втулки - опасно ли е да се кара ако втулките например са напукани и има ли случаи на опасни повреди в движение от задното окачване???
  22. Моят Галант е 2.0 комби 1997 г със стария модел автоматик не типтроник На светофар ако е до 20 секунди държа натиснат педала на газта, ако е повече от 20 секунди минавам на N или Р При спускане на голям наклон на 2 или 3 При качване на стръмен баир на 3 През зимата при потегляне на лед на 1(L) През зимата при потегляне от мокър сняг на 2 или на Д със включен бутон HOLD( зимен режим, тръгва от 2ра) През зимата на лед спирам с предавките 2, след това на L ( дори и да е включен бутона за зимен режим HOLD,при който тръгва директно от 2 ако си на L пак си на първа)
  23. rado7318

    Галант 2.0 '97 и 2,5 '99

    Здравей Колега Трябва ми задна броня за Галант2.0 97година КОМБИ.
  24. Здравей Алекс Трябва ми задна броня за Галант 2.0 97 година КОМБИ
  25. Причини за тресене на волана при движение и при спиране: 1. Налягане в гумите 2. Небалансирани джанти 3. Реглаж на преден мост 4. Криви дискове(тресе при спиране и при движение с висока скорост) 5. Проблеми по окачването- носачи,кормилни накрайници,амортисьорите.... 6. Кормилната рейка 7. Закрепване на двигателя 8. Лагери на главините 9. При автомобил с изгнила отдолу каросерия на повече от 15 години - нестабилна греда-- автомобилът е за гробището!!!!!!!!
×
×
  • Създаване...