1. Дефектен или замърсен ABS сензор (Най-вероятната причина)
Всеки от четирите колесни сензора следи скоростта на въртене. Ако един от тях даде грешни данни или прекъсне сигнала, системата автоматично изключва ABS и ASC от съображения за безопасност.
Симптоми: Грешката се появява и изчезва (интермитентна), често след преминаване през неравност или при влажно време.
4WD връзка: Системата 4WD също спира да работи правилно, защото не знае каква е скоростта на всяко колело.
2. Проблем с ABS гривната (магнитен пръстен)
На задните колела на ASX често се случва корозия на гривната, която държи магнитния пръстен на ABS. Тя се раздува от ръжда, поврежда сензора или прави сигнала му некоректен.
И два въпрос:а Да сте поставяли скоро евтина LED крушка? Проверявали ли сте стоп-машинката (превключвателя на спирачния педал)?
Здравейте,
На ASX, 1,8, 150k.c ми светна на таблото системите ABS и ASC off и иска сервиз. После през деня се оправи, но на другия ден пак същото нещо. Понякога и 4WD светва( превключвам го, изгасва- светва или стои постоянно).
Някакъв съвет!
Здравейте приятели,
Търся поддържан бензинов Грандис автоматик.
Колата ще се поддържа безкомпромисно и ще вози добри хора
Описвам така нещата защото знам колко си харесваме и обичаме Диамантите и не ни е все тая на кой ги даваме след това.
Може да пишете тук или да ме намерите на 0895 900 095.
Благодаря и поздрави на всички.
Заиграх с малко с мултимедията на моя РВР, взех си кабелче и препрограмирах в ETACS-a - има два реда свързани с региона, единия е Destination - беше на US, другия Destination for SDA - беше CANADA - сложих ги на EU - за жалост пак имам само четни честоти.