Премини към съдържание

Алтернатор


Препоръчано мнение

Привет на всички.

Проблема ми е следния. Искам да подменя алтернатора на колицата. <<ECLIPSE 1G>>. Моя си е в ред, ама нещо тока май не стига. сложих XENOX-и и се почнаха магарииките, а възнамерявам и авто усилвател да сложа и тогава ептен ще клекна. Има ли някои представа с какъв може да се подмени оригиналния, такъв които да дава повече ток и все пак да влиза без преправяне, ако ще е с преправяне тогава и човек дето да го направи ми трябва :)

 

Благодаря предварително :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

XENON не може да е в основата на проблемите с алтернатора, мощността на модулите XENON e по 35W на фар (стандартните крушки на фаровете обикновенно са по 55W) единствената разлика е, че имат малко по-голям пусков ток който обаче не може да е проблем (картък е за по-малко от 1сек, даже пикът е само 0.1-0.2сек) поема се от акумулатора. Виж слагайки усилвател не мога да кажа какво ще се случи, но обикновенно стандартните алтернатори са с номинален ток 90A което прави грубо 1KW номинална мощност.

ами проблемите почнаха след слагането на xenon-ите. Не е някоя евтина система, дори смея да твърдя че е една от най-скъпите, но не това е проблема, може да има и някакава отечка при слагането, знам ли и аз.

До колкото си спомням, сегащния ми алтернатор е 70 А, което си е определено малко. Гледах че има някаква разработка на BOSCH 140A дава, ама струва колкото колата ми и не е оферта. Музиката определено ще е над киловат, та затуй питам за нещо по-по което да се фитне вътре.

 

VIN:4MBMND22ANE002141, сега само не ми казвайте че оригиналния алтернатор трябва да ми е 90А !!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, незнам какъв алтернатор ти трябва и от какъв автомобил става. Имаше в един друг форум продаваха - алтернатор 140А :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

то се е видяло , че ще се заровя да проверя колко ампера е точно, но мисля че пишеше 70 на моя. а иначе ето всички алтернатори HIGH OUTPUT които съм намерил:

 

http://phoenix.craigslist.org/pts/542207371.html (Performance Eclipse High Output 140 AMP Alternator - $163)

http://superpageshosting.com/4alterstartco...mp;catuid=10013 (89-94 ECLIPSE TALON LASER ELANTRA SONATA GALANT HiAMP ALTERNATOR 135 AMPS)USD $249.99

 

http://www.car-stuff.com/carparts/mitsubis...3-16795341.html (Bosch Alternator - 1990-1994 Mitsubishi Eclipse 140A)$462.95

http://store.summitracing.com/partdetail.a...mp;autoview=sku (Пак BOSCH)$559.95

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, незнам какъв алтернатор ти трябва и от какъв автомобил става. Имаше в един друг форум продаваха - алтернатор 140А :icon_hmm:

Ако е същия който видях и аз, то той беше за/от БМВ и хич идея си нямам дали въобще може да се пригоди за моя случай

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, от БМВ е. Имаше преди и от някакъв американски но незнам дали още се продава - или Мустанг или Крайслер.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...