Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Outlander 3.0 V6 автоматик, 2009 г има ли бушон на стартера ?Правеше проблеми с въртенето ,вече спря да върти и пали ????


Препоръчано мнение

Здравейте .Можете ли да ми дадете информация този автомобил Outlander Ii ,3.0 V ,автоматик ,made in USA ,има ли бушон или други защити на стартера ?

Преди около месец автомобила направи няколко пъти проблем с трудно въртене подобно на паднал акумулатор ,след подаване на ток с кабели запалваше .Но вероятно не е бил в акумулатора проблема .Вчера вече отказа тотално да върти и запали ,акумулатора беше смъкнат ,зареден ,подавах ток с кабели и нищо .Не ще да завърти и запали .

Мисля че има проблем със стартера или някакъв негов бушон или защита .

Някакви идеи в какво може да е проблема ? Къде се намира стартера на този двигател в коя част че нищо не се вижда от  горе ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

.....намерете стартера и го чукнете силно по корпуса с тръба,ако завърти и се оправи, свали стартера и смени шалтера и/или четките и лагерите......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , проблема поне засега се отстрани много лесно ! Стартера се оказа на много достъпно място, зад края на  предната броня до тръбата която свързва колектора с катализатора ,има достъп до него дори и без повдигач или канал , но трябва да се легне за добър достъп. 

Махнахме защитната ламарина , решихме да проверим контактуването на плюсовия и минусовия проводник - изглеждаха чисти и стегнати добре, кабелите без окисление . 

Пред двата дебели проводника (+ и -) има още една малка буксичка само от един кабел - тя беше много зацапана и леко корозирала , почистихме и нея . 

 

След тези процедури - завъртях и запали без проблем . Надявам се в лош контак или зацапаната букса да е бил проблема , но е възможно и някакъв проблем в стартера да има и от човъркането да се е оправил временно (не сме чукали по корпуса , и въреки това запали )

Редактирано от stm
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...