Премини към съдържание

Митсубиши Еклипсе


Препоръчано мнение

Ами искам да пусна една малка тема.

Някой от разбиращите, могат ли да ми помогнат малко, каква е разликата между Еклипс 1990 год - 1994 год и Еклипсите,който започват производството си през 1995, защото до колкото съм виждал външно няма разлика (не говоря за моделите след 1996 ), но знам, че след 1995 (включително) започват да се правят второто поколение Еклипс. Също знам, че принципно са Д20 И Д22 (Външно са едни и същи пък....) Та ако някои може да помогне, благодаря предварително .:rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тия с 1.8 има ли ги в Европа?

 

Относно годините, доколкото разбирам при Европейския модел 1G се води 1991-1995, една година назад от американския, който си е 1990-1994.

 

М-у другото 1.8 и 2.0 не са идентични външно - моделите 1990-1991 с 1.8 нямат гърбицата на капака над двигателя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има ги за Европа, разлики между D21A и D22A има само в първите модели, след 1991г стават еднакви. Произвеждат се от Януари 1990г до Март 1994г. Също така имат и някои разлики по предна броня и други такива декоративни елементи, но те са пак до 1991 и след това се уеднаквяват.

 

 

А D22A 95 год имат ли някаква разлика по двигателя,защото на външно нищо различно не сам забелязал от по старите год ......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Датата на производство и т.нар. "model year" са две различни неща. Както кола модел 2008 се продава още от средата на 2007 например.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аха,разбрах,Благодаря ви много за някой оточнения .... Искам и да ви попитам нещо друго малко по встрани от тази тема,но за мен е доста свързано :) Някой от Вас тук,имат ли си на представа,какво ще става с така наречените Екотакси,в смисал,колко лева ще са на година и дали всяка година ще се плащат или само при внос на стара кола ? Благодаря ви отново ....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Изрезка от електронен всекидневник:

Между 200-300 лева ще бъде екотаксата най-старите автомобили от догодина, съобщи заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев по БНР.

Тези екотакси ще важат само за шофьорите и собствениците на коли, които ще си закупят автомобили от територията на Европейския съюз след 1 януари 2007 година. Таксата няма да е валидна за тези коли, които вече са внесени в страната, така че тези собственици не бива да се притесняват, подчерта зам.-министърът Георгиев. След влизането на страната ни в Европейския съюз ще има и промяна в заплащането на ДДС-то за вносните коли, съобщи председателят на Изпълнителния съвет на Асоциацията на вносителите на автомобили в България Атанас Тодоров. Данъкът за автомобилите, които се внасят, ще се плаща вече на територията, на която са закупени, а не както досега - на митница. За най-евтините коли би трябвало да има лек спад надолу, а за тези от среден клас нагоре се очаква да има завишение на цените, каза още Тодоров.

Мисля, че това ти трябва :good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ееее големи сте маняци тука,благодаря ти много за информацията,която ми даде .... А сега ако случайно ти се занимава,би ли ми казал,какво е това ECU,защото разбрах,че много се разваляли,много ли са скъпи,като цена и в моделите от 90 - 94 год има ли ги :) Извиниме за невежеството ми и ако наистина не ти се занимава не ми отг,аз ще търся някаде другаде,ако мога да открия нещо .... Благодаря все пак :icon_angel:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да се преведе ECU - electronic control unit - електроника, която управлява дадени електронни системи или под системи в автомобила. За модели, цени и тн някой по-компетентен от мен ще се изкаже, а дали ги има - моя отговор е да има ги, вече до каква степен и какви са зависи от модела кола и година.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...