Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Време за промяна!


Препоръчано мнение

Здравейте. 

Какво е мнението Ви за марката Nissan, която има семейни взаимоотношения с Mitsubishi? 

Разглеждам, даже мога да кажа че обмислям новият Nissan Qashqai, с бензинов двигател 1.3 138к.с. ниво Acenta.

Новият Qashqai спрямо конкуренти които разглеждам, предлага най-много екстри, които ми харесват, особено системите за сигурност!

След Lancer-ът основното нещо на което държа е тишината!

Навремето Lancer-ът предлагаше най-много от конкурентите си, но пък беше спестено от шумоизолация и материали. Материалите може да са евтини, но пък изглеждат добре и са здрави, за 215000км.,  нямам нищо напукано, счупено, провиснало или протъркано(освен волана и скоростите) . Обаче блутут телефона и блокът ABS/ESP/TCS, които тогава бяха екстра в един късен момент се развалиха, а блуту. си беше дърво. Като цяло съм доволен от Lancer-ът, но не оставя в мен желание отново да си купя  Mitsubishi, искам да пробвам друга марка.

Ходих да видя на живо новият Qashqai и материалите ми наподобяват усещането за Mitsubishi! На накаладките има символите на Рено,Нисан и Митсубиши :) .  Преди известно време ми беше изскочила една статия в която посочваха, че първите поколения на Qashqai не били от най-качествените, но в последствие ги подобрили.

Насочил съм се към базовия бензинов двигател с 138к.с. , тъй като не държа на голяма мощност, надявам се да е оразмерен добре за купето. Притеснява ме на магистралата дали няма да реве много! 109-те коня на Lancer-ът ме устройват перфектно и никога не съм усещал мъчене или дефицит, но се чува доста на магистралата! Незнам дали при Лансърите с по-големите двигатели е по-приятно за ухото!

Нямам познания по отзивите за марката Nissan,  не знам как са с материалите, шумоизолацията и надеждността.

Други варианти които разглеждам, с кратките ми впечатления са(не са подредени по-предпочитания):

-Mazda CX-30 -много красива отвън, много добра ергономия за шофьора, направо залепваш и караш. Качествени материали и много системи за сигурност в началните нива;

-Kia Xceed - прилични материали над средното, по-компактна и усещането като автомобил е близко до Lancer, от към екстри има неща които липсват, но не е фатално;

-Peugot 2008 - повече усещане за малък SUV от Kia Xceed, материалите изглеждат качествени, много интересна отвън, много интерсно но нестандартно табло и управление на финкциите, приличен пакет обурудване;

-Hyundai Tucson - интересна визия отвън, вътре салонът с началният пакет изглежда средна работа, а като ексти е сходен с Kia Xceed,  на кантар са.

Основният ми въпрос е: Какво е мнението Ви за Nissan?

Редактирано от ferrarko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Брат ми има Qashqai 1.3 (160к.с.) от 2019 автоматик (не е cvt, а робот с двоен съединител). Аз имам Лансър 1.8 ръчка. Нисанът е супер, много тих (имаме и q7 2011 3.0tdi - нисанът е по-тих от аудито, за Лансър няма смисъл да коментирам), моторът не се чува, материалите вътре са много по-качествени (нивото е най-високото, Текна плюс май беше), справя се супер с ускорение и доускорение, кутията превключва чудесно. Вози малко твърдо с 19' джанти и нископрофилни, но със 17' е комфортно. За тези две години и половина само някакъв датчик на скоростната кутия бяха сменили гаранционно. Сервизът на Нисан е много добре като обслужване - спазване на уговорени часове за обслужване и тн, дават информация за всичко по колата... Като минус (май на всички нови коли) е боята - от разни камъчета по пътя има тук там драскотини, които оправят по застраховката, но трябва да се занимаваш. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...