Премини към съдържание

Mitsubishi залага на електромобили


dan

Препоръчано мнение

"Президентът на фирмата Осаму Масуко изложи новата стратегия на фирмата в която влизат планове за пускането на няколко нови електромобили, на ефективни дизелови двигатели и на двигатели за биогорива." - http://news.automedia.bg/read/2748.html

Пуснат ли от Мицубиши спортен елекродвигател - няма бензин, няма дизел, няма Ферари, няма Ламборжини (е те сигурно и другите производители ще пускат електро двигатели), но както казват руснаците "поживьом увидем".

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Това Мицубиши отдавна го има , като програма. Заложено е в програмата MIEV

 

виж тук

 

Според мен има обаче нарочно задържане на електрическите автомобили, защото прекалено много от световната икономика зависи от петрола.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Да, нарочно ги задържат, има разработки на такива автомобили още от началото на миналия век. А през 1997 год. излиза GM EV1 - първият сериен електрически автомобил, който след известно време е спрян от производство (най вероятно - умишлено): http://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1 Сега обмислят да пускат пак ел. автомобили, но батериите да са собственост на компаниите и да се плаща наем за тях - няма да пуснат кокала толкова лесно!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Ето още малко информация за електромобила:

 

"Токио. Mitsubishi Мотоrs Corp. ще лансира на пазара в Япония изцяло електрически автомобил, задвижван с литиево-йонни батерии в началото на 2009-а година. От фирмата се подготвяха на пуснат автомобила, носещ за сега обозначението MiEV /Mitsubishi Еlectric Vehicle/ през 2010-а, но босът на марката Осаму Масуко, съобщи, че колата ще е готова още през 2009-а. В момента във фирмата интензифицират процеса на подготовка за пускане на колата в серийно производство предсрочно. След подготовката на първия вариант веднага ще дойде и втори, който ще има възможност да се зарежда и от нормалната битова електромрежа.

 

След пускането в Япония, от Mitsubishi ще са готови да започнат производството и на вариант с ляв волан за Европа и Съединените щати. Според Масуко новата кола ще бъде предпочитана в големите градски конгломерати, не само заради чистота си на работа, лекотата на обслужване и доста привлекателния си и необичаен вид.

 

MiEV е четириместен автомобил, разработен на базата на Mitsubishi I, много популярен и учудващо просторен за субкомпактния си размер седан, предлаган от марката на пазара в Япония. Електрическият вариант има същата конфигурация, като нормалния вариант с ДВГ, разположен зад задните седалки. Там е разположен и електродвигателят с мощност 64 к.с., който позволява на автомобила да постига максимална скорост от 150 км/ч. В Япония, обаче, разпоредбите на закона позволяват за подобен тип автомобили максимална скорост от само 80 мили в час /128 км/ч/. Литиево-йонният акумулатор на колата, производство на Mitsubishi и Yuasa Batteries Inc. е разположен под пода на купето. MiEV може да измине с едно зареждане на акумулатора 100 мили /160 км/.

 

Засега големият проблем пред автомобила е високата цена на акумулатора, а вторият по важност проблем е липсата на специализирана структура за зареждане на електромобилите извън Япония, докато в Токио това и сега може да стане на специализирана станция за около половин час. Очаква се цената на автомобила на пазара да е от порядъка $25,000."

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...