Премини към съдържание

Ниски обороти / гаснене / автоматик


Препоръчано мнение

Здравейте, първо искам да се извиня, ако звуча невежо, но нямам опит, а за съжаление виждам, че и майсторите, на които се доверявам обичайно, са озадачени от проблема.

Имам Мицубиши Спейс стар, 1.3 бензин, автоматик. Колата я управляваме, както аз, така и баща ми. От известно време ми направи впечатление, че когато колата е на празен ход, т.е. обичайно докато чакам на светофар, ще започне да се тресе, съответно виждам, че и стрелката за оборотите играе надолу нагоре. Започна да свети лампата Check Engine, за която изненадващо може да свети 100 км, може и да не свети после 200, т.е. сама да изгасва. На баща ми се е случило да му изгасне колата в движение, бидейки автоматик си спира, светва лампата и успял да запали колата чак след 15 мин, явно като се поохлади.

-След това баща ми я закарал на някакъв майстор, който е сменил датчика на разпределителния вал. Въпреки че не е спирала на пътя от тогава, отново лампата на чека си свети и изгасва сама.

-Наскоро сменихме радиатора, защото имаше течове и колата е стигала почти до прегряване на 2-3 пъти.

-Правен е тест за изгорели газове, преди седмица: отрицателен.

 

Преди 3 дни, докато беше отново светнала лампата за engine check, я заведох на компютърна диагностика, най-интересното е, че НЕ показа никакъв проблем... и те изчистиха грешката.

Днес ми направи впечатление, че докато след като я паркирах, дадох на P (parking) с цел вече да я изгася, усетих я, че леко се разтресе, видях че оборотите са под 1000, в един момент тя си изгасна сама.

Запалих я отново, запали без проблем, но видях че оборотите ги държи в ниския регистър. А иначе преди 5 дни сама си качи оборотите до 2000...

Това се случва само на празен ход, за сега и слава богу, не е придърпвала по време на движение, когато аз ѝ подавам газ.

 

Моля, за Вашите мнения, отново се извинявам, ако звучи разпиляно и несвързано :)

Редактирано от Аделина Иванова
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет! Пробвали ли сте с рестарт на компютъра, с разкачване на акумулатора. Има я описана процедурата по рестартиране и обучение на оборотите за празен ход във форума. Също е добре да се провери дросел клапата ако не е почиствана до сега.

Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...