Премини към съдържание

Вентилатори двигател


Препоръчано мнение

Лятото махнаха ДПФа и направиха чип на колата.След това започна да върти вентилаторите на мотора без да е загряла колата или да е вкл.климатика.Четоха я -нищо,но сега днес пак започна да го прави,паля,тръгвам и след малко ги завърта и така докато не я изгася.Колата си загрява нормално поне по табло,но не виждам да е завряла чак за вентилатори,а и времето сега е хладно.Не се включва подгрева на огледалата и задно стъкло в тази ситуация,защото си мислех първо да не се мъчи да прави регенерации от некачествен софтуер,пушеци също няма.

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Колега намери ли проблема? Аз я взех с премахнат ДПФ, не светеха никакви лампи, но от време на време започна да включва перките на радиатора, въпреки, че не е загряла и да включва подгрева на огледалата, явно си правеше регенарация. Вчера обаче започна да включва перките без да включва подгрева (огледалата не се затоплят), като впоследствие светна и чека. като почне да включва перките реално няма промяна в поведението, дърпа и върви нормално, струва ми се само, че си променя звука. Предполагам е от кофти софтуер, ще ходя в понеделник при човек, който ми препоръчаха, че се занимава със софтуерни проблеми.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами уж.Четоха я и излезе че въпреки махнат софтуерно и физически ФАП или ДПФ,все едно и също е,може би от позапушено крайно гърне отчита налягане от гърнето на ДПФа и се мъчи да прави регенерация.Проблема се отстранява като откачиш едно маркуче в предната част на гърнето на ДПФа което мери налягането в него.Оставяш я свободно към атмосферата тръбичката дето отива нагоре към мотора за клапана на ДПФа ,а затапваш маркучето с болт към гърнето да не духа от изгорелите газове.

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 5 месеца ...

Такааа, и с откачено и затапено маркуче на диференциалния датчик на ДПФа пак започна да върти вентилаторите като загрее нормално.

Но като я изгася и запаля отново не ги върти веднага,а ако е загрял мотора би трябвало веднага да ги врътне си мисля,а тя ги вкл. пак след малко каране.

Четоха я и нищо.

Някой нещо с идеи?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...