Премини към съдържание

3 проблемчета с каризма


bobibp

Препоръчано мнение

Здравей те!

 

Имам нужда от съвет за три проблема.

 

1. Имам проблем с ABS при 80% от натисканията на спирачката ми се включва ABS и е апсурд да спра. Моля кажете ми добър сервиз където да я погледнат и наистина да си свършат работата. Предполагам че датчиците са заминали.

 

2. След една автомивка (автомивката е на България на бензиностанция ЕКО почти до НДК (пълни мизерници осраха ми колата при пълно почистване и пране на тапицерията) както и да е). След тази автомивка ми подпухна боята по задните калници. Къде има в софия добър тенекиджия. Защото освен боята трябва да ми смени едни тинекиики на които се държи задната броня (изгнили са)!

 

3. На педала за газта има едно малко амортисиорче и то са прецака :). Мога ли без него да карам защото сега съм го свалил. И ако някои може да ми каже ориентировачна цена :)

 

Благодаря

 

P.S. Carisma 98 TD

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Наи добрия начин е да се закачи на диагностична апаратура и да се гледа в движение. По този начин отчитаики скороста на всяко колело спрямо датчика ще стане ясно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Причината ти е в помпата , или по точно в клапаните ,които са вътре в помпата.......... :icon_blush: Тестер и после -решение дали да го изхвърлиш или нова помпа , може и ремонт но не е ясно.......... :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

добре къде да отида да направя този тест за ABS. и да кажат какво може да се направи!

Аз ги давам на Балкан стар на ул. Резбарска, там знам чче имат стенд за проверка на помпата и АБС-а като цяло,за друго място не знам..........имай на предвид че не е много евтино ( не очаквай 10-20 лв. ) мился че е към 70 -80 лв. по спомен........но поне да ти кажат къде точно е проблема. Твоята помпа по всяка вероятност е Бош 5.3 или от серията 5.0 поне,което до някъде е добре , тъй като се разглабя(т.е. ремонтнопригодна е) :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...