sim5 Публикувано 27 април 2019 Сподели Публикувано 27 април 2019 Здравейте колеги, появи ми се проблем със Звездичката. Светна лампата "Check engine", колата пали идеално, но вървежа ѝ е доста "спънат", много бавно ускорява.На диагностика показа грешка 95. "Майстора" каза че изписва "грешка 95 IPS motor". Изчисти грешката и колата започна да върви отлично, както до преди този проблем. Но след няколко дни лампата отново светна и симптомите са същите - пали, на място работи добре, форсира се, но ускорението е много зле, като набере обороти и си върви.Колата е Space Star 1.8 GDI, 2000г., с ел. дросел. Дросела е почистван миналата година.Имате ли някакви идеи къде и какво да проверя или сменя?Весели празници! Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sim5 Публикувано 29 април 2019 Автор Сподели Публикувано 29 април 2019 (редакция) Понеже не виждам опция за редакция на темата, правя уточнение в този пост: Грешката е 95 ETV motor , а не както съм я написал по-горе. Забелязах и още нещо: колата ускорява добре само ако се натисне педала за газта повече от половината от хода му. Ако се натиска по-леко и плавно, тогава е много мудна. В руски форум четох, че вероятната причина за това е разместване или счупване на магнити в дросела. Но дали е така....? Ако е счупен или разместен магнит, защо след откачане за малко на акумулатора грешката изчезва, колата върви идеално няколко дни, и чак тогава се появява грешката и проблема отново. Според мен няма логика това откачане на акумулатора да "поправя" временно тези магнити. Редактирано 29 април 2019 от sim5 Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.