Премини към съдържание

Светна Check Engine. Грешка 95

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

появи ми се проблем със Звездичката.

Светна лампата "Check engine", колата пали идеално, но вървежа ѝ е доста "спънат", много бавно ускорява.

На диагностика показа грешка 95. "Майстора" каза че изписва "грешка 95 IPS motor". Изчисти грешката и колата започна да върви отлично, както до преди този проблем. Но след няколко дни лампата отново светна и симптомите са същите - пали, на място работи добре, форсира се, но ускорението е много зле, като набере обороти и си върви.

Колата е Space Star 1.8 GDI, 2000г., с ел. дросел. Дросела е почистван миналата година.

Имате ли някакви идеи къде и какво да проверя или сменя?

Весели празници!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не виждам опция за редакция на темата, правя уточнение в този пост:

Грешката е 95 ETV motor , а не както съм я написал по-горе. Забелязах и още нещо: колата ускорява добре само ако се натисне педала за газта повече от половината от хода му. Ако се натиска по-леко и плавно, тогава е много мудна. В руски форум четох, че вероятната причина за това е разместване или счупване на магнити в дросела. Но дали е така....?

Ако е счупен или разместен магнит, защо след откачане за малко на акумулатора грешката изчезва, колата върви идеално няколко дни, и чак тогава се появява грешката и проблема отново. Според мен няма логика това откачане на акумулатора да "поправя" временно тези магнити.

Редактирано от sim5
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Създаване...