ivagor Публикувано 22 април 2019 Публикувано 22 април 2019 (редакция) Здравейте, съфорумници. От около половин година карам автомат Грандис и съм впечатлен. Като цяло няма неща, които ме изненадват, с изключеие на едно нещо - прави ми впечатление, че когато паркирам колата на лек наклон и съответно я оствя в позиция "Р", се усеща едно много леко премествае на колата с посока наклона, което е нормално. Но, след това, когато тръгвам и премествам лоста от Р към първата позиция, самото преместване става доста трудно. За разлика, когато колата е паркирана хоризонтално нямам никакви усилия при преместване на лоста. Та - нормално ли е това или трябва да се притеснявам? Маслото на кутията при обслужванете (преди 5к километра) беше бистро. Редактирано 22 април 2019 от ivagor Цитат
sunnyboy115 Публикувано 22 април 2019 Публикувано 22 април 2019 Няма нищо за притеснение, нормално е щом не ползваш ръчна спирачка при наклон. Когато паркираш на наклон, първо дърпай ръчната спирачка и след това лоста на скоростната на позиция паркинг -"P".Както и преди тръгване, първо спирачка, смяна на скоростния лост и чак след това пускане на ръчната спирачка. Цитат
ivagor Публикувано 22 април 2019 Автор Публикувано 22 април 2019 Няма нищо за притеснение, нормално е щом не ползваш ръчна спирачка при наклон. Когато паркираш на наклон, първо дърпай ръчната спирачка и след това лоста на скоростната на позиция паркинг -"P".Както и преди тръгване, първо спирачка, смяна на скоростния лост и чак след това пускане на ръчната спирачка. Благодаря за отговора! Наистина ще използвам по-често ръчаната спирачка. Поздрави! Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.