Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с вентилатора на киматроника.


Препоръчано мнение

Здравейте колеги! :-)

От известно време имам проблем с включване на вентилатора на климатроника. Самите бутони на климатроника работят без проблем ,дисплея също. Но за съжаление вентилатора се включва когато си иска. На екрана показва засилване на степените на вентилатора и въпреки това ефект никакъв. В началото помислих ,че иска да си вдигне температурата на мотора и за това неще да се включи. Да ама не днес примерно колата загря включих преди това реотаните на задния прозорец ,реотан за предния прозорец и нищо ама нищо не се случи. Казвам че работи когато си иска поради факта ,че друг път оаботи 10тина минути вдигне температура до средата и започва да духа вентилатора за загряване на предния прозорец. Колеги клата е с йонизатор. Проблемите почнаха около лятото аз задавам 20 градуса итя духа топло ,задаваш максимум студ и няма проблем и започва да духа студено. Фреон има ! Дайте някаква идея ,защото се виждам в чудо.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моля преместете темата в каризма ,стана грешка пи качването. Благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем с климатроника на Каризмата, отначало се включваше когато си иска миналата зима. Помислих, че е от студа, но проблема продължи и през лятото. Докато един ден въобще не тръгна. Оказа се релето на вентилатора, което при мен се намира под волана в ляво от педалите. И срещу 3,50лв си реших проблема. Дано и при теб е нещо такова. Принципно няма много вариянти, за да не работи.

Успех :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От два дена въобще не тръгва ,искрено се надявам да е това реле сега ще го видя. Благодаря колега.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги оказа се реле. В случая въпросното реле е над бушоните. Там има малко табло и при мен има три релета на два реда . Търсеното реле е на горния ред и е лявото , еднотипни са и двете на този ред. Поради причината ,че съм трудно подвижен за момента и ми е проблем да ходя да търся релета по ел магазините отворих релето и зачистих контактната пъпка на котвата на бобината. Определено си личи износването на контактора, след интервенцията всичко си дойде на мястото и сега имам вентилатор. Благодаря на колегата за полезния пост.

Редактирано от МИХТИ
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...