Премини към съдържание

проблем с паленето на мицу спейстар 1.9 д. 102 коня


toshev_s

Препоръчано мнение

та сега да обяснявам, колата от известно време, не моята , а на баща ми палеше много трудно. в последствие после отказа напълно.

сменихме всичко по горивната система изчистихме филтъра в резервоара и няма палене. казаха ни за дюзите, но издаваше звук на гъргорене от помпата. установихме че проблема е в помпата днес я сменихме, свалихме я въртеше без никакъв напор да дава, все едно няма нищо вътре , сменихме другата - закачиме всичко - завъртяхме на студе двигателя и запали, поработи 10 мин. и после край няма палене, беше светнала лампата. добре един приятел с лаптоп с програма на делфи - прочете я цялата изтри грешки с някаква програма на рено, за муцу нямало ..... четяла са не някъв модел които си отговаря на реното ... не знам повече от това което пиша. бутнахме я запали на 50 см. и новата помпа со е нова ряс като на бензинова кола. гасиш веднага въртиш - пали, чакаш 5 мин и няма палене, мерим с мултицет свещите, показват постоянно напрежение 10.7 волта , отваря м капака на другото мицу - същото , ама то си пали. обаче като свалим свещта 0 и дадем контакт свещта не подгрява. да не би датчика за температура да , пускаме копа каквото показва една това и другата... единия майстор вика датчика на коляновия вал другия вика знаеш ли къде е , демек че зор се сваля , аз не го знам къде е . сваляме свещта даваме дирелтно на маса на акумулатора - святка за секунди, релето го разбрах кое е , ама компа не показва , че не е вред , отчита си всичко работещо. откачихме датчика за температура на блока - той даже и разбра че е спрян . мисля утре да питам Милен за една свясна диагностика и дали ще е от нея. незнам стана 21.30 затворих гаража и се качих у дома - цял ден съм под нея и над нея ...... и неще ................. остава тоя датчик на вала , четат тук беше писал един човек. незнам дали пиша и на правилното място - ако някой знае помогнете ... Поздрави и лека вечер.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...