Премини към съдържание

Странно поведение между 2000 и 2500 оборота


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

От известно време наблюдавам доста странно поведение на моето Мицу и ще съм много благодарен ако ме посъветвате на какво може да се дължи. Проблема (странното поведение) се получава само когато колата е в движение, на скорост - между 2000 и 2500 оборота. Всеки път когато от поддържане на скоростта, пусна педала се усеща едно доста силно придърпване (като удар). Същият този удар липсва когато повторя упражнението в движение под 2000 или над 2500 оборота. Друго изражение (подозирам на същия проблем) е пак между 2000 и 2500 оборота, на 5та или 6та скроост, кгоато се опитам да ускоря по нагорнище колата почва да тресе зверски. В този случай трябва да привключа на по-ниска предавка, за да вдигна оборотите над 2500 и да изкача баира.

 

Колата е Lancer X 2008 2.0 di-d (tdi двигателя). Преди месец смених съединител + маховик и лагер, но проблема си остана. Майстора каза че маховика е бил прилично разбит, но проблема не се оправи. Дюзите ги регулираха преди около 2 месеца и тогава майстора спомена че и 4те са в норми, но и това не помогна.

 

Благодаря за помощта предварително!

 

Лек и успешен ден. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

След като почетох още малко, намерих теми на колеги, които имат сходен проблем. Разбрах че проблема може да идва от вътрешно каре или "дистанционни шайби" (линк към темата). Колата там е Carisma и се чудя дали това е възможен вариант и при мен.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...