Премини към съдържание

Сага за резервен ключ за Паджеро 3.2 DID 2010


Препоръчано мнение

Изгубих си единия ключ и вече трети месец не мога да си направя нов. Първо опитах уж при добър ключар. Той прави няколко опита с различни заготовки и като не успя ме прати уж при най - добрия , който имал някаква скъпа машинка за програмиране. Пак последваха няколко опита с уж оригинални заготовки . Не ще и не ще да се обучи чипа.Този втория обаче беше пипал и по софтуера, защото последния път ми светеше лампата ASR OFF. Върнах се да ми оправи тази настройка и видях, че закача лаптоп. Отделно на пода беше забравил едно телено мостче с което кой знае какво е укасявал. И така след като никой не се справи за два месеца стигнах и до големите майстори в Балкан Стар. Там започнаха отначало. Две седмици чаках за уж оригинална заготовка, която по нищо не се различаваше от предните.И те не успяха да обучат ключа. След една седмица консултации със София, Холандия и уж някакви японци ми казаха, че имало много опити за влизане в софтуера и той се е заключил.След една седмица още излязоха с тезата, че някой е сменил паролата на компютъра и някакъв японец щял да пише програма специално за моя автомобил за да върне обратно старата парола. Японеща писа софтуер две седмици и нищо не написа. Новата версия на Балкан Стар Варна за проблема с моя ключ е, че не ставало софтуерно да се смени паролата, трябвало да сменя електронния модул на имобилайзера - 700 лв. След като се съгласих ми сервираха , че не можело само имобилайзера, но трябвало и компютъра да се смени заедно с него - 5000 лв. Тук вече минаха всякакви граници.

Написах ви всичко защото се надявам, че мога да получа разумни съвети, как да продължа нататък за да си направя резервен ключ. За мен е глупаво за софтуерен проблем да се сменя хардуера, но явно в БГ няма добри специалисти или Балкан Стар нямат необходимия софтуер или инженерните кодове с които да коригират подобни проблеми.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сагата приключи . Намери се кой да ми отключи компютъра. Беше сменена паролата на имобилайзера. Върнах се в Балканстар и отново не успяха

да ми обучат новия ключ. Отново при "хакера" който ми отключи компютъра и след ровене из интернет се оказа, че след 2009 година Паджеротата

са с нова процедура за обучаване/присъединяване на нови ключове. Интересно защо това не го знаят в Балканстар и ме разиграваха 3 месеца.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Ще споделиш ли каква е процедурата, може да е полезна за други колеги ако им се наложи?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Хакер в кавички всъщност е легитимна фирма от Варна за авто ключарски услуги. За да не правя реклама тук , нека който има нужда да ми поиска координатите на e-mail .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...