Премини към съдържание

Mondial de l'Automobile-2016


Препоръчано мнение

Привет от града на любовта!

 

На 01.10.2016 г. отвори врати есенният автомобилен салон Париж-2016 (тук).

 

Кратката няколкочасова обиколка между изложените експонати ми даде някаква представа за съвременните тенденции в автомобилостроенето - минимизация и електрификация (без съветска власт :) ). Повечето утвърдени марки на европейския пазар показаха своите нови колекции. Имаше и такива, които не пожелаха да направят това в Париж - тяхно решение.

 

Като цяло се наблюдаваше тенденция за нарастване на размера на малките модели, както и на увеличаване на броя на версиите с хибридно или електрическо задвижване. Дори кметът на френската столица се похвали, че в града има над 100 зарядни станции за такива автомобили.

 

На този фон ми направи впечатление един факт - ограничено предлагане на модели от средния клас като напр. добре познатия ни Галант. Дори на щанда на предпочитаната ни марка с трите диаманта преобладаваха мини-моделите и СУВ-хибридите.

 

С моите скромни 185 см си направих експеримент с проба на кокпита на няколко нови модела, в т.ч. и на такива, които още не са в продажба. И ...О, УЖАС!!! Имам усещането, че вътрешното пространство намалява обратно пропорционално с нарастване на външните габарити. Като човек, преминал от Галант на миниван (за съжаление не от същата марка) се запитах "А сега накъде?". Какво става с този автомобилен свят? Аз ли съм изостанал с разбиранията си за достатъчно вътрешно пространство като предпоставка за комфорт при пътуване или съвременните интериорни дизайнери са напреднали толкова много с налагането на новите тенденции на пазара? И в двата случая предпочитам да ми е комфортно отвътре, а не някой да ми казва еди-коя-си кола и модел колко са иновативни.

 

Ще се радвам да разбера дали горните разсъждения за интериора при новите модели са само мои или има и други, които гледат на по-големите коли като на по-удобни.

 

Като малка компенсация предлагам на вниманието подбрани кадри (собствено производство) на някои от новостите в бранша, в т.ч. и при любимата ни марка. И още един любопитен факт: наблюдавам тенденция франсетата да си падат по френското вино и немските коли, независимо какво карат на улицата.

 

Поздрави на всички ... и ако някой има път насам, ще се радвам да го почерпя тук!

Редактирано от наката
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...