Премини към съдържание

Grandis дизел или бензин


Препоръчано мнение

Здравейте, поради наболял проблем голям багажник - съпруга, две дъщери и немски дог който расте осезаемо, вече е почти на 8 месеца, реших да се разделя с гранд черокито си и да мина на ван. Grandis е чудесен в това отношение.

Но понеже ми трябва товарния отсек празен мисля да се насоча към дизел. Имате ли наблюдения за слаби страни. Плашат ме, че двигателя не бил добър.

За бензин двигателя казват е ок, но нямам на идея как ще ми е разхода във Варна. Карам на къси дистанции с много светофари. Проблема е ако реша да го газифицирам къде да скрия бутилката. Не искам да я слагам на мястото на резервната гума, това означава на дълъг път и гума в багажника. Освен това някъде тази бутилка може и да я загубя :).

Има ли някой практично решение с газовата бутилка?

 

Ще съм благодарен на всякакви мнения. Както казват "не питай старило, а питай патило".

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

.....на моя Грандис, бутилката си я сложих на мястото на резервната гума, като на пода се отрязва един профил около 5 см. ширина и 2 см височина,който само преччеше на бутилката да е по прибрана.....така си сложих торидална бутилка с 17 см дебелина и вместимост - не помня, но около 28 л. което спокойно минаваш 200 и отгоре км. пробег......Може да се отреже и пода в областта на бутилката/рез. гума така,че да се сложи по дебела бутилка ( 22-25 см.)като част от нея ще влиза вътре в купето при третия ред седалки - няма да им пречи,но пък тогава ме домързя и си поръчах с 17 см дебелина......резервната гума я сложих в един найлон,старателно го сгънах и залепих и го сложих зад задната дясна седалка,като гумата е изправена перпендикулярна на седалката и вързана за облегалката с ластици......убеден съм чче няам да ти пречи ни най малко,а аз съм минал през този филм, който вие сега гледате.....това за бензиновия мотор.....

Дизела е на Фалве и не много читав.......много е шумен, при едни обороти върви добре,а ори други умира.....скъпа подръжка,и не много икономичен.......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет аз съм със Grandis дизел взех го октомври миналата година поради същия проблем със мястото и това беше моя избор между Зафира,S-max,Verso,Tuaran. Има място дори със третия ред и съм страшно доволен върви много добре за ван от този клас с дизел.Ускорение: дизел от 0 до 100 за 10,8 и бензин от 0 до 100 за 10 за мен не мога да кажа че разликата е толкова много и дизела си е самолет,моя беше на 87к със сервизна книжка и съм убеден че са реални но това е друга тема,градско във момента е около 7,7,5/100 но сутрин рано ако е много студено пускам и печка,според мен това чудесен разход,иначе е супер място има за всичко което се сетиш а и един куфар отгоре може да вземеш и къщата на кучето :icon_thumbup: Аз не съм фен на бомбите и не харесвам газовите,то не са изпарители сумати допълнителни джаджи за допълнителни проблеми но това е мое мнение и не искам да споря с никой все пак всеки сам си прави избора.Относно шумния двигател не съм съгласен на обороти почти не се чува при каране също e добре и за мен е супер,карам само дизели и съм сменил доста марки това ми е второто Mitsubishi преди доста време имах Каризма,и мога да кажа че имам опит с дизелите. От мен с две ръце за дизела,успех в търсенето. :mitsu-smiley: :good: :drive:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...